Parcul Grădina Icoanei din București, Redeschis Oficial pentru Public

Primăria Sectorului 2 anunță că Parcul Grădina Icoanei a fost redeschis oficial pentru public pe 11 februarie 2022!

Din comunicatul primăriei aflăm că aleile centrale au fost acoperite cu nisip concasat, la fel cum sunt și în alte parcuri din Europa, precum cele din Spania sau Belgia, iar suprafața cu nisip a fost păstrată ca în proiectul original din 2008, însemnând faptul că raportul de pietriș/nisip versus spațiu verde este identic cu cel anterior. Pe scurt: a rămas același spațiu verde.

Ultima probă de permeabilitate pentru nisipul concasat a fost făcută, vineri, iar apa s-a scurs foarte bine.

Avem o veste bună pentru bucureșteni, potrivită cu ziua însorită de astăzi. Grădina Icoanei se redeschide astăzi…

Posted by Primaria Sectorului 2 Bucuresti on Friday, February 11, 2022

De asemenea, au fost plantați arbori și arbuști, plante acoperitoare de sol și nu numai.
În plus, au fost înlocuite locurile de joacă și tot mobilierul urban, și a fost refăcută fântâna arteziană.

“A fost mult de muncă, dar a meritat. Sectorul 2 merită cele mai frumoase parcuri din București”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 1Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 2Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 3Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 4Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 5Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 6Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 7Parcul Gradina Icoanei din Bucuresti 8Vicepreședinta filialei București a Asociației Peisagiștilor din România Diana Culescu spune la RFI cum arată acum Grădina Icoanei: ”Eu din ce am văzut, sunt foarte multe poze din dronă, iar din dronă vreau să vă spun că arată foarte bine foarte multe lucruri, chiar și lucrurile care la nivelul solului nu arată bine. Proiectul tehnic are anumite specificații, de exemplu, faptul că este menționată folosirea cimentului în compoziție, ciment cu apă nu dă niciodată o suprafață permeabilă. Dacă s-a schimbat soluția tehnică, înseamnă că era nevoie de o nouă aprobare din partea Ministerului Culturii, pentru că nu poți să vii cu un proiect tehnic, să spui că faci o chestie și apoi pe teren să te hotărăști să faci altceva în cazul unei grădini istorice și pe o proprietate publică”.

Sursa imagini: Pagina de Facebook a Administrației Domeniului Public Sector 2


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU