Parcul Kiseleff

  Parcul Kiseleff este amplasat de-o parte si de alta a Soselei Kiseleff, in triunghiul descris de B-dul Ion Mihalache, B-dul Aviatorilor si Str. Ion Mincu.

  Amenajat după anul 1832, anul în care a fost construită șoseaua Kiseleff, Parcul Kiseleff a crescut pe locul pădurii aflate în această parte a Bucureștiului. Desăvârșirea parcului este legată de numele lui Gheorghe Bibescu și de fratele acestuia, urmașul la tron, Barbu Știrbey. Arhitectul peisagist după planurile căruia a fost amenajat parcul este Wilhelm Mayer, peisagistul care a contribuit și la amenajarea Parcului Cișmigiu. În prezent parcul Kiseleff are o suprafață de 31.690 m².

  În interiorul Parcului Kiseleff sunt presărate mai multe statui reprezentând busturile unor oameni de cultură: Nicolae Leonard, Ovidiu, Barbu Ștefănescu Delavrancea. Pe soclul pe care trona statuia Regelui Ferdinand a fost amplasat în 2001 statuia poetului și astronomului iranian Hakim Omar Khayyam. Statuia a fost amplasată cu sprijinul ambasadei Iranului în urma vizitei unei oficialități din această țară. În interiorul parcului este amplasat și un complex de statui format din 4 piese, operă a sculptorului George Apostu.

  Începând cu 27 aprilie 2000 Parcul Kiseleff a fost înfrumusețat cu un nou monument, Monumentul Infanteriei române. Monumentul construit în bronz, în turnătoria proprie, de sculptorul Ioan Bolborea se află amplasat pe locul în care în perioada interbelică a existat un monument al infanteristului, dărâmat de Antonescu la presiunile lui Hitler.

  Parcul este înscris în Lista monumentelor istorice din București.

  Sursa: wikipedia.org

  Detalii Locație

  Județ:
  Bucharest

  Oraș:
  Bucharest

  Adresa:
  Soseaua Pavel D. Kiseleff

  DISTRIBUIE
  Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU