Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti

  În Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 din Bucureşti mici şi mari găsesc amenajări pentru a face mişcare: locuri de joacă, terenuri de sport, aparate de fitness şi altele. 

  Intrarea principală în Parcul Lumea Copiilor se găseşte pe B-dul Tineretului, prin dreapta Palatului Naţional al Copiilor. Dacă ai greşit intrarea şi căutai doar un restaurant cu terasă, îl găseşti pe stânga, imediat după intrare. Lângă el este şi un loc de joacă potrivit pentru cei mai mici şi jucăuşi vizitatori ai parcului.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti intrare De la intrare ajungi imediat într-un rond care marchează centrul parcului şi în care administratorul s-a străduit să înghesuie într-o simetrie stângace bănci, un canal navigabil cu podeţe, locuri de joacă şi chioşcuri unde se vând dulciuri, gustări şi băuturi. Senzaţia de artificial este dată şi de mobilierul mediocru. În schimb aceasta este doar una dintre zonele în care adulţii găsesc multe aparate de fitness.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti aparate fitness

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti aparate fitness

  Locuri de joacă ★★★

  Tot în acest rond găseşti un loc de joacă pe care cu siguranţă mulţi dintre copii îl găsesc spectaculos întrucât se pot da pe 13 tobogane, unele din ele plecând de la înălţimi ameţitoare.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti loc de joaca

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti loc de joaca

  În general locurile de joacă din parc sunt sigure pentru copii, cu mochetă din cauciuc ce absoarbe şocurile.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti loc de joaca

  Toalete ★★✰✰✰

  În rondul de la intrare am găsit o toaletă inteligentă care, spre deosebire de cea din Parcul Kiseleff, chiar funcţionează!

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti toalete

  Mancare/bauturi ★✰✰✰✰

  În rondul din centrul parcului sunt câteva chioşcuri unde se vând dulciuri, gustări şi băuturi.

  Apa: 3 lei.

  La intrarea dinspre Palatul Copiilor, chiar înainte de platforma circulară unde se găseşte tiroliana, poţi găsi pe stânga o cişmea cu apă potabilă. Este posibil să mai fie şi altele dar nu le-am depistat.

  Lac ✰✰✰✰

  Nu există lac însă a fost amenajat un mic canal pe care te poţi plimba cu bărcuţa.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti canal

  Umbră ★★✰✰✰

  La locurile de joacă şi distracţie din parc nu prea vei găsi umbră. Din fericire copacilor plantaţi pe lângă locurile de joacă din parc a început să le crească coroana, poţi găsi bănci la umbră.

  O zonă umbroasă este cea de la intrarea în parc dinspre Calea Văcăreşti (Pasajul MIhai Bravu, cu intrare pe Strada Costache Stamate). Acolo începea zona de grătare şi tot acolo se găseşte ceea ce se numeşte pompos Grădina Valorilor Românești, un spaţiu lipsit de gust, în care sunt înghesuite pe o suprafaţă destul de mică nu mai puţin de 76 de busturi banale ale unor personalități care au marcat istoria țării noastre. N-am fost şi seara sau noaptea pe acolo, bănuiesc că e de-a dreptul sinistru.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti busturi

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti busturi

  Parcări ★★★★✰

  Vei gasi parcari publice destul de aglomerate la intrare, langa Palatul National al Copiilor si pe deal, la Sala Polivalenta, langa Oraselul Copiilor.

  Agrement ★★★✰✰

  • Locuri de joacă cu mochetă
  • Pistă de carting
  • Terenuri de fotbal
  • Terenuri de bachet
  • Mese de ping-pong
  • Zone de picnic
  • Mese de şah
  • Aparate de fitness
  • Pârtie schi

  De asemenea, dacă urci dealul la baza caruia se afla parcul vei intra în Orăşelul Copiilor, un spaţiu gândit doar pentru distracţia celor mici.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti loc de joaca

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti pista karing

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti teren sport

  Până de curând o parte generoasă din parc era rezervată grătarelor. În weekenduri în timpul verii prindeai un loc de grătar doar dacă te trezeai devreme. Între timp administratorul s-a hotărât că fumul creat era prea mult şi le-a desfinţat în timpul iernii, pentru a nu-şi pune în cap cetăţenii pasionaţi de mititei. Vezi mai jos cum arăta zona.

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti gratare

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti gratare

  Iată şi cum se vedea de sus toată distracţia:

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 Bucureşti gratare fum
  facebook.com/Fara-Gratare-in-Parcul-Lumea-Copiilor

  Liniste ★★★✰✰

  Parcul este destul de liniştit în general, când însă au loc evenimente poţi opta pentru Parcul Tineretului care este în apropiere.

  Ce nu îmi place în Parcul Lumea Copiilor este calitatea băncilor, extrem de contondente şi incomode. Un motiv bun pentru mişcare, pe de altă parte ツ.

  Lasă-ne un comentariu mai jos şi spune-ne ce părere ai despre Parcul Lumea Copiilor şi ce crezi că ar trebui îmbunătăţit la el. Îţi mulţumim!

  Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 Bucureşti harta

  Detalii Locație

  Județ:
  Bucharest

  Oraș:
  Bucharest

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU