Paşapoarte Mai Ieftine pentru Copii şi Adulţi de la 1 Februarie 2017

Recenta măsură de a elimina 102 taxe a produs efecte şi în privinţa costului eliberării paşapoartelor, care de la 1 februarie 2017 se va reduce datorită eliminării taxei de eliberare. Actul normativ a fost deja publicat in Monitorul Oficial.

Precizăm că cetăţenilor români minori li se eliberează paşapoarte simple electronice.

Vor fi eliminate şi taxele care privesc cazierul şi acordarea cetăţeniei.

Citeşte şi: Paşaport pentru Copil. Actele Necesare şi Costuri pentru Emiterea de Paşapoarte pentru Minori

Iată 6 dintre taxele care se elimină:

 • eliberarea unui pasaport electronic, a unui pasaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice straine, eliberarea de adeverinte, precum si alte servicii prestate de autoritati.(Dir Gen Pasapoarte MAI + Dep Consular MAE + Insp Gen Imigrari + DEPABD). Aceasta taxa era in valoare de 22 lei
 • Acordarea cetateniei romane (ANC). Aceasta era in valoare de 191 lei
 • Acordarea/Redobandirea cetateniei romane (ANC). Aceasta era in valoare de 191 lei
 • Supralegalizarea sigiliilor si a semnaturilor de pe un act oficial (Dep Consular MAE). Aceasta era in valoare de 25 lei
 • Supralegalizarea sigiliilor si a semnaturilor de pe un certificat de origine a marfurilor, de pe o factura comerciala sau de pe orice alt document cerut la exportul ori importul marfurilor (Dep Consular MAE). Aceasta era in valoare de 47 lei
 • identificarea unei persoane pe teritoriul Romaniei (Insp Gen Imigrari + DEPABD). Aceasta era in valoare de 35 lei

Atenţie, costul paşaportului nu se elimină!

Iată costurile unui paşaport pănă la 1 februarie, din cele de mai jos doar suma de 22 de lei se elimină după aceeaşi dată:

1. Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic depuse în ţară: 280 lei (258 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport).

Pret total de la 1 februarie: 258 lei

2. Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic (minori sub 12 ani), cu valabilitate 3 ani depuse în ţară: 256 lei (234 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport).

Pret total de la 1 februarie: 234 lei

3.  Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar depuse în ţară: 218 lei (96 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport + 100 lei tariful suplimentar prevăzut de Legea nr. 248/2005).

Pret total de la 1 februarie: 196 lei

In cazul in care va aflati in strainatate si aveti nevoie de eliberarea unui pasaport sau a unui titlu de calatorie de la misiunile diplomatice si oficiale ale Romaniei in strainatate, nu mai trebuie sa platiti taxa perceputa de acestia, in valoare de 40 de euro.

Au fost eliminate şi alte 4 taxe (am spune simbolice) in urma promulgarii legii nr.1/2007, taxe introduse in urma aplicarii Ordonantei Gvuernului nr.128/2000 privind stabilirea unor taxe pentru serviciile prestate pentru persoanele fizice si juridice de catre Ministerul Administratiei si Internelor:

 • Taxa pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Aceasta era in valoare de 10 lei
 • Aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor fizice. Aceasta era in valoare de 22 lei
 • Aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor juridice s i în cazul reprezentarii titularului actului de catre un avocat. Aceasta era in valoare de 44 lei
 • Inregistrarea cererii pentru aplicarea apostilei. Aceasta era in valoare de 3 lei.

Surse:

 1. wall-street.ro
 2. pasapoarte.mai.gov.ro
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU