Bogate în fibre, proteine, minerale, vitamine şi grăsimi sănătoase, seminţele de floarea soarelui se pot transforma cu un pic de creativitate într-o gustare sățioasă. Pateul din seminte de floarea soarelui se prepară în doar câteva minute. Te vei bucura de aport de vitamina B1 și B6, Omega 3, fosfor, cupru, acid folic, seleniu, magneziu și triptofan.
Ingrediente:
- Jumătate de cană de semințe crude de floarea soarelui
- Zeamă de lămâie (o lingură sau mai mult, după gust)
- Fulgi de drojdie inactivă – 2-3 linguri
- Sare – după gust
Se poate adăuga și un pic de usturoi pisat, 2 căței să zicem. Eu nu prea pun pentru că uneori mă deranjează mirosul. Dar e foarte bun și aromat și cu usturoi.
Este indicat să lași semințele crude de floarea soarelui la înmuiat peste noapte (sau poate doar câteva ore, 4-5) și le speli înainte și după ce s-au înmuiat. După înmuiere eu le clătesc în mai multe rânduri de apă că să iasă cojitele.
Se scurg de apă și se pun în mixer cu un vârf de linguriță de sare. Dacă este prea uscat și nu se poate mixa bine, mai pune 2-3 linguri de apă. După ce iese o pastă fină, se adaugă zeamă de lămâie, usturoiul și fulgii de drojdie. Se amestecă din nou și e gata pateul!
Dacă nu ai mai folosit fulgi de drojdie ai putea să încerci să pui puțin că să vezi dacă nu te deranjează aromă. Fulgii dau o aromă de… cașcaval :).
Neapărat să mănînci cu o pâine proaspătă, bună și cu coajă crocantă!
Este potrivit pentru micul dejun sau o gustare.
Poftă bună!