Pietricelele Magice. Poveste despre Recunoștință pentru Copii Mici | PDS #166

La Povestea de Duminică Seara #166 citim povestea Pietricelele Magice, care vorbește simplu despre importanța grijii și a ajutorului acordat celor în nevoie, chiar dacă asta înseamnă să renunți la ceva drag, pentru a ajuta pe cineva sau pentru a îndeplini o sarcină importantă.

Copiii învață că este bine să fie recunoscători pentru ajutorul și sprijinul oferit de alții și să ofere apreciere și recunoștință în schimb.

Te invităm să le citești celor mici scurta poveste a iepurașului care colecționează pietricele și găsește un ou misterios, care se dovedește a fi Regina Phoenix.

Pietricelele Magice

Poveste Terapeutică despre Recunoștință

A fost odată un iepuraș simpatic, căruia îi plăcea să adune pietricele. Oriunde mergea, privirea căuta pietrice frumoase și unice pe care să le adauge la colecția lui. Avea o mulțime de pietricele colorate, în multe forme și dimensiuni diferite, pe care le folosea cu pasiune pentru a-și decora casa: albastre, roșii, galbene, verzi, chiar și de culoarea curcubeului!

Într-o zi, în timp ce topăia printr-o grădină, iepurașul a găsit o pietricică frumoasă, albă și netedă. Încântat de descoperirea sa, iepurașul ridică curios piatra spre lumina soarelui pentru a examina culorile ce păreau că se văd în interior. În mod ciudat, piatra părea să-și schimbe forma sau să se miște ușor din unghiuri diferite. O puse încântat în coș pentru a o duce acasă. În timp ce topăia către casă, pietricica părea din ce în ce mai vie.

Ajuns acasă, iepurașul se gândi să facă pentru valoroasa pietricică un cuib cald și confortabil cu bucăți de bumbac și pene. „O să am grijă de tine”, îi spuse cu drag. Imediat, pietricica îi răspunse cu o sclipire venită din interior. Iepurașului nu-i venea să creadă, s-a uitat atent în interior și a observat cu atenție, vrând să se asigure că nu halucina. Apoi îi veni o idee: „Este un ou, și este viu!” exclamă el bucuros.

333+ Proverbe cu Semnificații Scurte și Ușor de Înțeles. Listă în Ordine Alfabetică

Câteva zile mai târziu, Iepurașul a auzit un zgomot ciudat venind din cuib. Emoționat, el s-a repezit să verifice oul. Acesta era spart și din el ieșise o creatură mică ce stătea pe două picioare, cu un corp lung acoperit cu solzi ce străluceau ca focul. Creatura părea să aibă aripi încă nedezvoltate, fără pene.

„Ce creatură ciudată! Trebuie să fie un pui!”

În mod miraculos, puiul a inspirat adânc și a spus cu o voce scârțâitoare: „Mi-e foame”. S-a uitat în jur și a început să ciugulească din valoroasele pietricele minuscule ale iepurașului. Surprins, iepurașul înțelese că puiul avea nevoie de hrană și de aceea nu reacționă.

După ce puiul termină de mâncat, imediat îi crescură pene în mod magic. Culorile se schimbară de la o strălucirea portocalie a solzilor la frumoase pene lungi și aurii.

„Îți mulțumesc că ai avut grijă de mine, iepurașule! Eu sunt regina Phoenix. M-am transformat într-un ou pentru că am consumat prea multă putere în timpul unei lupte cu dragonii. Îmi pare rău că ți-am mâncat pietricelele, dar unele dintre ele conțineau o putere magică care era vitală pentru mine. M-au ajutat să mă recuperez rapid. Îți sunt recunoscătoare!” a spus Phoenix.

„Îți dăruiesc o pană de aur care te va proteja.” a continuat Regina Phoenix.

Chiar dacă iepurașul se atașase de pietricelele lui pierdute, era bucuros că a putut fi de ajutor. Știa că se putea apuca oricând să își reconstruiască colecția. Miracolul însă l-a învățat o lecție importantă: bunătatea și grija sunt mai valoroase decât orice obiect material. Și chiar dacă a pierdut unele pietricele, a câștigat o prietenie magică și un dar ce îl putea proteja la nevoie.

În clipa următoare, Regina Phoenix a dispărut.

A doua zi, iepurașul a mers din nou la râu pentru a căuta noi pietricele unice. Ceva strălucitor la marginea unei cascade i-a atras atenția. S-a apropiat și a văzut că părea să fie o piatră prețioasă. A întins mâna pentru a încerca să ajungă la piatra prețioasă, dar nu era suficient, trebuia să se apropie de marginea prăpastiei. Un pas neatent pe o piatră alunecoasă îl făcu însă să cadă de la înălțime. Chiar atunci, el leșină dar simți cum pana aurie primită de la Regina Phoenix zbură din buzunar și se transformă într-o aripă mare care îl purtă în siguranță pe malul râului.

Labirintul. Poveste de Zâna Lunia şi Zâna Azaleea

Când se trezi, văzu lângă el piatra prețioasă pe care și-o dorea. Imediat a știut că puterea dată de Regina Phoenix îl salvase și i-a mulțumit recunoscător în gând.

De atunci, la fiecare ieșire în căutarea altor pietre rafinate și unice, iepurașul avea o nouă perspectivă. Colecția de pietricele nu mai era atât de importantă, el își amintea mereu de întâlnirea cu Regina Phoenix și de momentele magice petrecute împreună.

Sfârșit

Legenda spune că Pasărea Phoenix era o pasăre frumoasă, cu pene de culori strălucitoare și care trăia într-un cuib mare, așezat pe vârful unui copac înalt. Ea trăia până la o vârstă înaintată și murea spectaculos, pentru ca apoi să renască din propria cenușă, redevenind o pasăre tânără și frumoasă. Deși Pasărea Phoenix este o creatură mitică și nu există în realitate, povestea sa poate fi folosită pentru a transmite ideea că miracolele pot fi înfăptuite; chiar dacă pare imposibil, unori anumite valori, sentimente sau dorințe pot renaște și pot deveni din nou frumoase și puternice.

pasarea Phoenix
O reprezentare a unei păsări Phoenix, de Friedrich Justin Bertuch, (1806)

De discutat cu cei mici:

Să învățăm despre gesturi frumoase și recunoștință:

  1. Cine este personajul principal al poveştii?
  2. Ce făcea iepuraşul oriunde mergea?
  3. Ce a găsit iepuraşul în grădină?
  4. Ce s-a întâmplat după ce iepuraşul a adus oul acasă şi l-a pus într-un cuib?
  5. Ce s-a întâmplat cu aripile micii creaturi după ce a mâncat pietricele?
  6. Care a fost partea ta preferată a poveștii?
  7. Crezi că iepurașul a învățat ceva din această experiență? Dacă da, ce?

Adaptare după: https://storydino.com/my-magical-pebble-free-children-bedtime-stories/

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU