Povestea Iepuraşului de Paşte

La Povestea de Duminică Seara #90 de astăzi le citim celor mici și dornici de povești frumoase „Povestea Iepurașului de Paște”. O poveste scurtă dusă în America de imigranții germani despre iepurașii de Paște care își făceau cuiburi în curţi în care lăsau ouă vopsite. În dimineaţa primei zile de Paşte cei mici plecau plini de speranță în căutarea lor și a cadourilor de Paște (egg hunt).

ζ ♠ ζ

POVESTEA IEPURAȘULUI DE PAȘTE

Se spune că demult, tare demult, undeva, la o margine de sat, trăia o mamă singură care-şi creştea, cu multe sacrificii, dar şi cu infinită dragoste, cei şapte copilaşi rămaşi orfani după ce un trunchi uriaş de copac se prăbuşise peste tatăl lor în timpul unei furtuni cumplite care-l prinsese în pădure.

Se apropia sărbătoarea Paştelui şi biata mamă era tare necăjită că nu avea cu ce să cumpere cadouri la copii, aşa cum se obişnuia şi pe atunci. Şi, pe când copilaşii erau la pădure să adune nişte vreascuri pentru foc, mamei i-a venit o idee pe care imediat a pus-o în practică.

Cu multa dragoste, de care numai mamele adevarate sunt în stare, femeia a vopsit nişte ouă, apoi le-a pus în poala şorţului şi a mers cu ele în grădină.

Undeva, într-un colţ nu prea îndepărtat al grădinii a făcut un cuibar în care, cu multă grijă, ca să nu le spargă, a pus ouăle pe care, apoi, le-a acoperit cu frunze şi crenguţe uscate după care şi-a văzut de treburile ei, pe lângă sobă, pentru că-n ajun de sărbătoare mamele au foarte multe de pregătit.

A doua zi de dimineaţă, după ce s-au trezit din somn, copiii au întrebat nerăbdători dar şi curioşi ce cadouri vor primi, ştiut fiind că era zi de Paşte. Atunci, mama le-a spus sa meargă în grădină pentru că acolo-şi vor găsi cadourile. Gălăgioşi, râzând şi hârjonindu-se, copiii au năvălit, unul după altul, în grădină.

ÎȚI RECOMANDĂM: 6 Desene de Paşte. Animaţii Online cu Ouă şi Iepuraşi

Speriat de glasurile lor, un iepuraş ţâşneste de undeva, dintr-un colţ al grădinii unde se odihnea, şi o ia la fugă. Curioşi, copiii s-au îndreptat în fugă spre locul din care iepuraşul tocmai ţâşnise şi acolo, sub frunzele uscate, au găsit ouăle rosii, frumos încondeiate.

Bucurosi, copiii au început să cânte, să danseze, să bată din palme şi să strige, convinşi de ceea ce au văzut, că iepuraşul le-a adus cadouri.

Chiar şi astăzi încă mai există obiceiul ca în ziua întâi de Paşte, copiii să fie trimişi în grădină ca să-şi caute cadourile pe care iepuraşul le-ar fi lăsat acolo, special pentru ei, încă din zori.

Sfârșit

Citește și: Povestea Poveștii Nescrise, de Alina Sîrbu

ζ ♠ ζ

În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Vezi Evenimentele de Săptămâna Asta!

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU