Povestea LEGO®. Animație despre istoria unui brand ambițios și inovativ

VIDEO. Lansată cu ocazia aniversării a 80 de ani de la înființarea grupului LEGO®, animația The LEGO® Story spune povestea evoluției companiei până în zilele noastre, de la jucăriile din lemn până la îndrăgitele cărămizi din plastic și chiar parcurile de distracții Legoland.

Iscusitul tâmplar danez Ole Kirk Christiansen deschidea în 1916, în satul Billund din Norvegia, un atelier de tâmplărie. În 1924 doi dintre cei patru fi ai săi, Karl și Godfred, dau foc atelierului din greșeală și toată avuția familiei devine cenușă. Ole reconstruiește atelierul și casa însă în 1929 vine marea criză economică și cererea de scări și mobilier scade dramatic și de aceea afacerea nu mai găsește clienți. În 1932 Ole începe să producă jucării din lemn de mesteacăn iar în 1934 compania de jucării primește numele de „Lego” de la cuvintele daneze leg godt, care înseamnă „joacă bine”.

Povestea LEGO (The LEGO Story)

Recomandare. 150 Poveşti de Adormit Copii şi Terapeutice | Povestea de Duminică Seara

Din nefericire un alt incendiu distruge și fabrica de jucării, dar Ole nu este descurajat și reconstruiește totul cu ajutorul angajaților. El continuă să producă jucării chiar și atunci când Danemarca este ocupată de naziști. În 1947 lemnul începe să fie înlocuit cu plasticul iar în 1954 Godfred transformă LEGO într-un sistem cu ajutorul căruia copiii încep să își folosească imaginația cu adevărat pentru a construi jucării și scenarii cu ajutorul blocurilor LEGO. Tot atunci modelele încep să se vândă internațional. În 1968 nu mai puțin de 600.000 de vizitatori trec pragul primului parc Legoland deschis in Billund.

Vezi și: Bear Story. Animaţie Emoţionantă de Oscar (2016)

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU