Primul Ajutor acordat sugarilor şi copiilor @ Timisoara

Sâmbătă 17 Noiembrie 2018
Timisoara

Dragi mămici şi tătici,

Dorim să reluăm un curs foarte important pentru voi, părinţii, dar şi pentru toate persoanele care se ocupă de ȋngrijirea copilului vostru: Primul Ajutor acordat sugarilor şi copiilor.

Toţi sperăm că nu vom ȋntâmpina situaţia să oferim primul ajutor ȋn caz de urgenţă, dar pregătindu-ne dinainte vom şti ce să facem. Câteva cunoştinţe de bază de prim ajutor vă vor ajuta să acţionaţi calm şi eficient.
Într-o situaţie de urgenţă, dorinţa de a da ajutor şi de a ȋndepărta durerea se poate uşor transforma ȋn panică dacă nu aveţi câteva cunoştinţe de bază şi nu acordaţi sistematic măsurile de reanimare. Oricine le poate ȋndeplini! Puţine cunoştinte, puţină ȋnţelegere şi puţină practică ȋn primul ajutor vă vor da ȋncredere. Veţi fi surprinşi cât de folositori, chiar eroici, puteţi fi când se va ivi ocazia. Acest curs nu este conceput ca să vă transforme ȋntr-un expert. Noi vă oferim mai multe deprinderi pe care orice persoană responsabilă le poate aplica ȋn diferite situaţii de urgenţă specifice copiilor. Ca părinte veţi fi prima persoană la locul ȋn care copilul este rănit sau se ȋmbolnaveşte subit. Echipaţi cu instrumentele de bază şi deprinderile practice descrise la acest curs, veţi fi ȋntr-o poziţie din care să acţionaţi şi să gestionaţi cât mai eficient situaţia apărută.
Bebeluşii şi copiii, prin curiozitatea lor, se expun deseori unor situaţii periculoase ca: introducerea obiectelor ȋn guriţă, ȋn nasuc, lovituri, arsuri, tăieturi sau, pur şi simplu, apar accidente pe care trebuie să ştim să le gestionăm cu calm, fără să ne pierdem luciditatea.
Cursul de Prim Ajutor acordat sugarilor şi copiilor este conceput astfel ȋncât să vă arate cum să faceţi faţă unei urgenţe şi vă sfătuieşte când şi dacă aveţi nevoie de ajutor specializat.

Cursul este interactiv şi cuprinde multe activităţi practice.

Cursul de Prim Ajutor acordat sugarilor şi copiilor cuprinde următoarele teme:

 Trusa de prim ajutor
 Estimarea situaţiei şi evaluarea primară
 Măsuri de reanimare la sugar şi copil (manevra Heimlich, masaj cardiac)
 Asfixierea la sugar şi copil
 Măsuri de siguranţă ȋn locuinţă
 Ce urmărim ȋn cazul căzăturilor?
 Cum să oprim o hemoragie?
 Cum să tratăm o arsură?
 Ce facem ȋn caz de fractură sau luxaţie?
 Cum punem un pansament?
 Cum aplicăm un bandaj?
 Supraexpunerea la cald şi la frig
 Acordarea de prim ajutor in caz de febra mare la copii
 Situaţii particulare din viaţa de zi cu zi

Cursul de Prim Ajutor acordat sugarilor şi copiilor este recomandat atât viitorilor părinţi, cât şi celor care deja au copilaşi. Vă aşteptăm la acest curs ȋmpreună, deoarece este un curs destinat ambilor părinţi. De asemenea, mămicile cu bebeluşi ȋi pot aduce şi pe micuţi cu ele.

Cursul va fi susţinut de Dr. Raluca Asproniu, medic rezident pediatru, ȋn cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara.

DURATA CURSULUI: 3 ore, ȋn intervalul 10:00-13:00

COSTUL CURSULUI: 150 de lei (120 de lei pentru mămicile/tăticii care au participat la Cursul de pregătire pentru travaliu şi naştere – metoda Lamaze). Tata, bebe şi bunica (bunicul) participă GRATUIT la acest curs.

ÎNSCRIERI ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE
Înscrierile încep din data de 1 noiembrie şi durează până ȋn data de 14 noiembrie.

Pentru a finaliza ȋnscrierea şi a-ţi asigura locul ȋn grupă, taxa de curs trebuie achitată integral ȋnainte de ȋnceperea cursului.

Înscriere: e-mail la adresa consiliere.prena[email protected] sau printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Educatie.Consiliere.Prenatala.Postnatala/
După ce ai solicitat ȋnscrierea la curs vei primi un mail pentru confirmare şi detalii despre plata cursului.

Înscrierea este considerată validă doar în momentul în care persoana care și-a anunțat intenția de participare a achitat integral taxa de curs până la finalizarea ȋnscrierilor, mai precis până la data de 5 octombrie, iar organizatorul confirmă înscrierea prin mesaj privat.

Comentariile la postari (fie pe pagină, fie în eveniment) sau selectarea opțiunii “Particip” la eveniment nu sunt considerate înscrieri valide.

Locație: Strada Constantin cel Mare 41, Timișoara – STURZ – Centrul de Cercetare şi Dezvoltare a Educaţiei pentru Familie.

Atenţie! Locurile la acest curs sunt limitate, pentru a putea lucra intensiv şi aplicat.

Vă aşteptăm cu drag!

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 17 Noiembrie 2018

Program:
14:30 - 17:30

Orasul:
Timisoara

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Timisoara!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL