Primul curs de parenting dedicat multipletilor

 

Cursul Misterul gemenilor – primul curs de parenting dedicat multipletilor din Romania

gemeniAsociatia Unu si Unu si Micolino impreuna cu Otilia Mantelers va invita in ziele de 10.06 si 17.06 la cursul de parenting: Misterul Gemenilor – atasament sau independenta?

Gemenii ne fascineaza atat pe noi, parintii, cat si pe oamenii de stiinta: fie prin asemanarea lor, fie prin comportamentele lor care la unii gemeni sunt atat de diferite, iar la altii par identice, fie prin faptul ca studiile arata cum gemenii dau raspunsuri la uimitoare la dezbaterea psihologilor legata de ce are intaietate: natura genetica sau cresterea copilului (nature vs nurture). Cu toate astea, atat parintii, cat si oamenii de stiinta sunt in special fascinati de a intelege cauza acelei legaturi special dintre gemeni, tripleti si mai multi copii nascuti deodata.

  • Despre cursul Misterul Gemenilor – Atasament sau Independenta?

Cursul prezinta niste instrumente cu ajutorul carora parintii gemenilor pot interactiona mai frumos si intr-un mod care ii conecteaza cu copiii lor. Acest curs are la baza filosofiile din doua abordari de parenting care fac ca relatia dintre parinte si copil, dar si dintre gemeni sa fie mai calda si mai apropiata: Parenting by Connection (www.handinhandparenting.org) a lui Patty Wipfler si Playful Parenting a lui Larry Cohen (www.playfulparenting.org). Parenting by Connection vine cu 5 instrumente de ascultare a copilului: timpul special, ascultarea prin joc, limitele,  ascultarea plansului si a crizelor de furie si listening partnership for parents. Toate acestea instrumente vor fi prezentate si ilustrate la curs prin multe exemple din experienta trainerului si a organizatorilor si prin jocuri de rol! Playful Parenting este un mod frumos de a te apropia de copii cu ajutorul jocului si reprezinta stiinta jocului explicate parintilor.

  • Tematica cursului:

Instrumentele Parenting by Connection dezvoltate de organizatia Hand in Hand Parenting au un singur obiectiv: o mai profunda conectare in familie. Studiile arata ca aceste instrumente aduc rezultate incredibile si in relatia parintilor cu cei doi sau mai multi copii ai lor. Cu ajutorul lor, fratii incep sa se relaxeze unul in prezenta celuilalt si, mai mult decat atat, sa se si bucure unul de celalalt.

In cadrul workshopului vom povesti despre cele mai des intalnite dificultati in relatia parintelui cu gemeni, tripleti.

Cauza fundamentala a tensiunilor dintre gemeni si tripleti

-Conectarea este vitala pentru relatia parinte – copil

-Conectarea cu Timpul Special (Cum aranjezi sa ai timp special cu fiecare din cei doi (sau mai multi) copii ai tai)

-Jocul – jocuri cu fiecare copil individual, jocuri impreuna

-Ajutor – ai nevoie de el cand ai doi sau mai multi copii. Cum faci rost de ajutor?

-Listening Partnership for Parents – instrument dedicate parintilor

-Vindecarea anxietatii de separare a gemenilor

-Limitele: cum le punem pentru a evita situatiile periculoase dintre frati

-Limitele: cum le punem in joaca

-Impartitul lucrurilor de catre gemeni si tripleti: simtul proprietatii. Tati, mami, nu e drept! Despre simtul (ne)dreptatii la frati

-Ce faci cand nu mai ai rabdare, cand ai ajuns la conflict prea tarziu

-Cum ii ajuti pe frati sa se conecteze unul cu celalalt

-Cum il abordezi pe copilul care te cere mereu

-Cum il tratezi pe copilul care pare ‘victima’

  • Detalii

Structura: 2 sesiuni, pe 3.06.2014 si pe 10.06.2014 a cate 3.5 ore, de la orele 18.00 la orele 21.30.

Cost: 220 ron/ 2 sedinte. Parintii care au mai fost la cursurile Otiliei Mantelers si folosesc deja instrumentele Parenting by Connection, se pot inscrie doar la a doua sedinta, pentru pretul de 120 ron

Locatie: Galeria Occidentului, Str Occidentului nr 11, zona Polizu, Bucuresti.

Numar maxim de persoane: 20 parinti, numar minim de persoane 12 parinti. Pot veni parinti (mamici si tatici) care au copii intre 0 si 10 ani. Este un curs de parenting si recomandam ca parintii sa vina fara copii.

Participarea se poate face doar pe baza de inscriere, la adresa de mail: [email protected] (te rugam sa ne spui varsta copiilor, daca sunt gemeni sau tripleti si sa ne dai telefonul).

Data limita ce inscriere este: 30.05.2014.

Costul integral al cursului se achita la prima sedinta.

  • Despre Otilia Mantelers

Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting, formator acreditat CNFPA, psiholog în formare şi specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0-10 ani.

Coordonator al colectiei Parentaj la Editura Herald, viitor autor de carte de parenting, creator al conceptului Joc şi Emoţii, Otilia Mantelers prezinta cursuri precum Joc si Emotii, Rivalitatea între Fraţi, workshopuri despre Agresivitatea Copiilor, despre Anxietatea de Separare si Listening Partnership for Parents. Owner Blog Joc şi Emoţii, blog dedicat părinţilor preocupaţi de relaţia cu copiii lor. Otilia este mama a 3 copii (Yuri de 7.6 ani, Anna de 5.8 ani, Kimmy de 3.6 ani).

  • Despre Asociatia Unu si Unu

Asociatia Unu si Unu este o organizatie neguvernamentala care deruleaza in premiera in Romania proiecte de sustinere, informare si educare dedicate familiilor cu multipleti, programe de informare si preventie privind nasterea prematura si programe de sprijinire si consiliere a familiilor cu prematuri.

Asociatia Unu si Unu a lansat in Romania Socks for life – proiect de constientizare a prematuritatii, Helping Hands – program de parenting si sustinere psiho-emotionala a mamelor aflate cu copiii la terapie intensiva, Miracolul merge mai departe- program de colectare si donare a hainutelor de prematuri, Martisor cu speranta – proiect de donare a martisoarelor pentru mamale aflate in spital cu bebelusi prematuri, a realizat strangeri de fonduri pentru familii cu prematuri si/sau multipleti aflate in situatii financiare delicate si proiectele vor continua sa aduca o noutate si sa asigure continuitate prin actiunile sale in doua sectoare  dezavantajate pana acum in Romania.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU