Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru Copii din București

  Primul muzeu interactiv pentru copii din Romania, Oraselul Cunoasterii, cuprinde peste 100 de exponate-joc, unde copii de peste 2 ani si adultii invata stiinta jocului si jocurile stiintei.

  Pe o suprafață de 400 mp în interior și 1000 mp în exterior, sunt dispuse pe 8 zone de interes exponate-joc cu apă, aer, energie electrică, magneți, jocuri optice și senzoriale, echilibru și angrenaje de roți dințate, etc. Fiecare zonă are grupate laboratoare pentru experimente din domenile: fizică, matematică, logică, ecologie etc. În acest fel noțiuni abstracte pot fi înțelese mai ușor de către oricine.

  Îți recomandăm: Turul Virtual al Capitalelor Europene cu Rick Steves

  Spațiul Orășelului Cunoasterii cuprinde o suprafață în care sunt desfășurate toate experimentele, un spațiu de petreceri, spațiu de relaxare pentru adulți – deși noi preferăm ca adulții să fie împreună cu copiii la joacă- un spațiu dedicat atelierelor, un spațiu de vânzare a suvenirurilor și jocurilor.

  Jocurile de la Oraselul Cunoasterii ne permit sa observăm, auzim, mirosim, pipăim și descoperim gustul distracției, gustul științei! Ne dezvoltăm motricitatea și gândirea.

  „Alături de noi, copilul tău se poate distra și învăța”

  Primul muzeu interactiv pentru copii din Romania cuprinde peste 80 de exponate-joc fiecare constituind un experiment în sine. Trebuie să acționăm bile, mingi, să potrivim, să pipăim, să așezam corect, să apăsam butoane, să învârtim moriști și multe altele. Experimentele sunt intuitive dar peste tot sunt informații cu privire la ceea ce ai de făcut pentru a înțelege experimentul respectiv.

  Orar locatie

  Luni – Vineri 09:00 – 17:00
  Sâmbătă – Duminică 10:00 – 18:00

  Tarife

  • 1 copil = 35 lei
  • 1 adult = 25 lei
  • 1 adult + 2 copii = 80 lei
  • 1 adult + 3 copii = 100 lei
  • 2 adulți + 1copil = 70 lei
  • 2 adulți + 2 copii = 95 lei
  • 2 adulți + 3 copii = 110 lei

  Laboratoare la Oraselul Cunoasterii, primul muzeu interactiv pentru copii 

  Laboratorul Acvatic

  laboratorul acvatic Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru CopiiIn zona “laboratorul acvatic” copiii au la dispoziție un mare joc cu apă pe care pot învârti moriști în plan vertical și orizontal, căra apă cu „surubul lui Arhimede”, ghida o minge de ping pong pe un traseu în spirală cu ajutorul forței apei.

  Zona Casa mea” ofera jocuri de construit și îndemânare pentru cei mai mici, un covor pe care pot construi cu cărămizi tip lego dar si un razboi de tesut.

  VIDEO. 88 Animaţii Scurte Premiate cu Oscar. Lista Completă 1931-2020

  Jocuri cu aer

  jocuri cu aer Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru CopiiJocuri cu aer ” ne oferă ocazia să ne verificăm viteza, să jucăm baschet „cu aer”, să facem magii cu forta aerului, să cântăm la o harpă fără coarde sau să ne jucăm în căsuţa de poveste cu lumina.

  Citește și: Esti un parinte ingrijorat sau increzator?

  Sala Oglinzilor

  sala oglinzilor Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru CopiiSala oglinzilor  si a iluziilor optice  cu oglinzi concave, convexe, imagini răsturnate și reflectate în oglinzi este  o alta zona de explorat.

  Experimente senzoriale

  experimente senzoriale Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru CopiiZona experimentelor senzoriale are rolul de a ne stimula simţurile şi de a ne provoca să ne bazăm pe ele.

  Echilibru si angrenaje

  echilibru si angrenaje Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru CopiiÎn aria „Echilibru si angrenaje”, copiii realizează angrenaje de roți dințate incercand sa le faca sa functioneze și de asemenea jocuri de echilibru – de la balanțe ce trebuie echilibrate la un pod în arc roman care trebuie construit, firește, în echilibru.

  Fizica Distractiva

  fizica distractiva Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru CopiiÎn zona „Fizică distractivă” gasesti experimente despre electricitate, magneți, dinam, plan inclinat etc dar si  jocurile de îndemânare și atenție.

  Jocuri in aer liber

  jocuri in aer liber Orăşelul Cunoaşterii. Primul Muzeu Interactiv pentru CopiiÎn zona Jocuri stiintifice in aer liber copiii au ocazia să devină atât ingineri hidrotehnişti cât şi constructori, dar in egala masura pot explora un labirint sau scripetii.

  Tarife la Oraselul Cunoasterii

  tarife oraselul cunoasterii

  Contact – Oraselul Cunoasterii, primul muzeu interactiv pentru copii 

  Detalii Locație

  Județ:
  București

  Oraș:
  București

  Adresa:
  Strada Pajurei, 3A

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU