Robotul Virusat. Poveste Terapeutică de Pedro Pablo Sacristan

La Povestea de Duminică Seara #115 de astăzi citim povestea terapeutică Robotul Virusat, de Pedro Pablo Sacristan. La final te invităm ca împreună cu copilul tău să lucrați cu această poveste, cât este proaspătă în minte!

Ce învățăm: Să tratăm obiectele cu atenție și grijă, arătând astfel respect pentru cei care le-au procurat și față de cei care nu se pot bucura de ele și care dacă ar avea șansa cu siguranță ar face-o.
Personaje: Un robot și un băiat

ζ ♠ ζ

ROBOTUL VIRUSAT

poveste de Pedro Pablo Sacristan

Ricky locuia într-o casă minunată, futuristă, care avea tot ce ți-ai putea dori vreodată. Deși nu ajuta prea mult la treburile casei, Ricky a fost foarte încântat când părinții lui au cumpărat cel mai recent model de robot-majordom.

De îndată ce a sosit, robotul s-a pus pe treabă: a început să gătească, să spele, să curețe, să calce și, cel mai important – să adune hainele aruncate pe jos în dormitorul lui Ricky.

În acea primă zi, când Ricky a plecat la culcare, dormitorul era cum nu se poate mai dezordonat, într-o stare cu adevărat dezastruoasă. Când s-a trezit a doua zi dimineața, totul era perfect curat și ordonat.

De fapt, a fost „prea” curat! Ricky nu-și găsea tricoul preferat și nici jucăria lui preferată. Oricât de mult a căutat, cele două articole nu au mai reapărut și același lucru a început să se întâmple cu alte lucruri. Ricky a început să îl bănuiască pe robotul-majordom cel strălucitor. Și-a pus în minte să spioneze robotul și astfel a început să-l urmărească prin casă. În cele din urmă, l-a prins subtilizând una dintre jucăriile lui Ricky.

Citește și: Cadourile de Crăciun. Poveste de Pedro Pablo Sacristan

Ricky a alergat atunci la părinții săi, pentru a le spune că robotul-majordom era stricat și programat greșit. Poate chiar virusat! Și le-a cerut să îl schimbe. Dar părinții lui i-au spus absolut că nu; era imposibil, erau încântați de noul majordom care gătea minunat.

Ricky trebuia să obțină un fel de dovadă, poate chiar să facă câteva fotografii pe ascuns.

El a continuat să se plângă părinților săi de faptul că lucrurile lui continuau să dispară, argumentând că asta conta mult mai mult decât faptul că gătea bine!

Într-o zi, robotul a trecut pe lângă el și l-a auzit plângându-se părinților. Robotul s-a întors atunci cu una dintre jucăriile băiatului și câteva haine.
 
– Iată, domnule. Nu știam că vă deranjează că le-am luat, a spus robotul-majordom cu voce metalică.

– Cum ar putea să nu mă deranjeze, tâlharule?! Mi-ai ascuns lucrurile săptămâni întregi! a răspuns băiatul, furios.

– Obiectele erau lăsate pe podea. Prin urmare, am calculat că nu îți erau pe plac. Sunt programat să colectez obiectele care sunt de prisos, iar noaptea le trimit acolo unde alți oameni le pot folosi. Sunt o robot cu eficiență maximă. Nu știați? spuse robotul, cu o oarecare mândrie.

VIDEO. Comportamentul Animalelor. Animație Nominalizată la Oscar 2019

Ricky a început să se simtă rușinat. Și-a dat seama că trata lucrurile ca și cum ar fi inutile. Nu avea grijă de nimic. Dar înțelegea că mulți alți oameni ar fi fost încântați să aibă acele lucruri și să le trateze cu toată grija din lume.

A înțeles că robotul nu era nici defect, nici nici programat greșit, nici virusat, ci era programat chiar foarte bine!
 
De atunci, Ricky a decis să devină un „Băiat cu Eficiență Maximă” și a început să dea atenție modului în care își trata lucrurile. Le păstra curate și se asigura că nu avea mai multe decât era necesar. Și de multe ori cumpăra lucruri împreună cu bunul său prieten, robotul-majordom, pentru a-i ajuta astfel și pe alți oameni care puteau avea nevoie de ele.

Îți recomandăm: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Sfârșit

ζ ♠ ζ

Să lucrăm cu această poveste, cât este proaspătă în minte!

Un minut pentru a reflecta

Cum de fapt nu există roboți-majordom, vă dați seama câte lucruri sunt făcute de fapt de alte persoane din jurul vostru? Gătitul, spălatul, măturatul sau călcatul? Crezi că lor le este ușor? Care crezi că ar fi cel mai bun mod de a le mulțumi? Ai putea să-i ajuți în vreun fel să facă toată această muncă?

Să vorbim!

Aglomerarea de obiecte este sursa prea multor probleme și situații jenante. Împărtășește cu copilul tău o experiență amuzantă cauzată de dezordine. Împărtășește câteva dintre sfaturile tale personale care te ajută să fii o persoană ordonată.

De ce nu încerci asta?

A fi ordonat este o calitate care îi ajută pe cei mici să-și pună de asemenea ordine în gânduri și priorități. Puteți exersa cu o cutie mare decorată cu desene ale robotului-majordom. Orice obiect care nu este la locul său va fi stocat în această cutie. O dată pe săptămână vi se permite să recuperați acele obiecte pentru a le depozita în locurile potrivite. Ar putea deveni enervant, dar este eficient!

Sursa: https://freestoriesforkids.com/children/stories-and-tales/robot-virus


În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Vezi Evenimentele pentru Copii de Săptămâna Asta!

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU