Sirena, Barcagiul și Poțiunea Magică. Poveste Franțuzească pentru Copii | PDS #165

La Povestea de Duminică Seara #165 citim povestea Sirena, Barcagiul și Poțiunea Magică. Cei mici vor aprecia aventura și farmecul povestirii, precum și personajele interesante și inedite. Povestea va capta imaginația copiilor și va transmite mesaje valoroase despre curaj, iubire și luptă pentru a-ți îndeplini visurile, chiar și în fața obstacolelor și a dificultăților.

La sfârșitul poveștii vei găsi întrebări care vor ajuta copilul să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat în poveste și să își exerseze abilitatea de analiză și gândire critică. Răspunsurile la astfel de întrebări îl ajută pe copil să își formeze opinii și să își dezvolte abilitățile de comunicare.

Cuvintele mai complicate pentru cei mici care îşi dezvoltă vocabularul sunt subliniate (ex: barjă) şi poţi vedea definiţia lor din DEX dacă apeşi pe ele (pe mobil) sau treci cu mouse-ul peste ele (pe desktop).

Citește și: Elefantul Cel Prietenos. Poveste Inspirantă pentru Copii Mici | PDS #164

Sirena, barcagiul și poțiunea magică

Poveste Franțuzească pentru Copii

A fost odată o sirenă frumoasă cu ochi albaștri, care locuia pe fundul mării, lângă o insulă din regiunea Saint-Malo.

port saint maloÎntr-o zi în ea s-a născut o dorință: să meargă la țară, să vadă peisajul rural. Părinții ei nu au fost de acord pentru că considerau că era prea periculos!

Totuși, într-o noapte, mica sirenă se hotărăște să își împlinească visul. Ea înoată, înoată, pentru a merge într-o zonă rurală din apropiere. În drum întâlnește pești simpatici pe care îi mai văzuse.

Deodată, sirena dă peste o poartă cu lacăt care bloca accesul pe un canal. Cum să trecă de ea? Ea se pune pe așteaptare sperând să apară o soluție. În spatele ei, sirena aude zgomot de copite. Iese la suprafață și vede o barjă încărcată cu lemne, trasă de pe mal de doi cai puternici.

Când lacătul se deschide sirena se agață și ea de barjă și astfel traversează ușile ecluzei.

Un barcagiu conduce în liniște barja. Este tânăr și frumos. Sirena îl îndrăgește pe loc. Ea urmează barja cu lemne.

La apus barca se oprește în sfârșit. Sirena are o idee: bate în coca barjei.

– Cine e? întreabă barcagiul.

– Eu!, răspunde mica sirenă.

– Dar unde ești? Nu te văd!

– Aici, lângă nufăr, strigă mica sirenă.

Tânărul o vede și se îndrăgostește imediat de ea.

– Cine eşti tu? întreabă barcagiul.

– Sunt o mică sirenă, dar tu, ce faci?

– Eu transport lemne.

– Eu îmi doresc să văd peisajul rural, spune sirena, apoi se scufundă în apă.

A doua zi sirena urmează în continuare barja. Ce frumos este peisajul rural! Apa din canal este caldă și plăcută.

Seara mica sirenă lovește din nou în carena bărcii. Tânărul invită sirena la bord. Sunt triști pentru că își dau seama că el este bărbat, iar ea este un pește-om. Cum să rămână împreună?

Brusc, la suprafața apei apare un personaj misterios: este duhul canalului. Are ochi frumoși, o privire care dă încredere. Văzându-le durerea, el le spune un secret care le poate da o șansă de a fi împreună, dar pe care nu trebuie să îl dezvăluie și altora!

Duhul spune că lângă un mic râu din apropiere se află o biserică cu o clopotniță înaltă. Sos este ascunsă o cutie care conține o poțiune magică. Sirena trebuie să bea această poțiune. Dar atenție, cutia este păzită de un cocoș înfiorător!

RECOMANDARE. 50+ Activități Creative care Dezvoltă Abilitățile Artistice ale Copiilor de 3-6 ani

Barcagiul și sirena sunt fericiți! Sirena se scufundă. În ziua următoare, barcagiul observă că sirena este bolnavă. Apa canalului este plăcută dar prea caldă pentru mica sirenă obișnuită cu apa rece a mării!

Cum să salveze mica sirenă de care era îndrăgostit?

Tânărului barcagiu îi veni o idee: să o urce pe un cal și să gonească până la biserica de lângă râu. Amândoi galopează, galopează și ajung în sfârșit la râul Ruisseau de la Trinité.

Tânărul gasește cu ușurință biserica și începe să urce turnul. Acolo îl întâlnește pe teribilul cocoș ce păzea cutia, așa cum îl avertizase duhul. În vârful clopotniței are loc o luptă pe viață și pe moarte. Băiatul este îngrozit dar curajos, cocoșul se apără, dar deodată animalul alunecă și cade în gol!

Barcagiul găsește cutia și coboară cu grijă. Ajuns jos, aleargă repede la râu unde îl așteaptă mica sirenă. Aceasta bea mult dorita poțiune și imediat se transformă într-o tânără fermecătoare cu părul lung. Cei doi se sărută și se îndrăgostesc și mai mult! O lună mai târziu, se căsătoresc și trăiesc împreună fericiți!

Sfârşit

Ξ

Iată și câteva sugestii de întrebări pe care le putem adresa copiilor după lecturarea poveștii, pentru a-i ajuta să se gândească la personajele, acțiunea și la mesajul poveștii, pentru a-și exprim propriile opinii și idei:

  • Care este personajul tău preferat și de ce?
  • De ce nu au fost de acord părinții sirenei să meargă la țară?
  • De ce a vrut sirena să meargă în zona rurală (la țară) și cum a reușit să ajungă acolo?
  • Ce ai învățat din întâlnirea dintre sirena și tânărul barcagiul?
  • Ce secret le-a dezvăluit duhul canalului și de ce trebuie să îl păstreze doar pentru ei?
  • Cum au reușit barcagiul și sirena să obțină poțiunea magică? Cum i-a ajutat aceasta să rămână împreună?
  • De ce a fost sirena bolnavă? Cum a reușit barcagiul să o salveze?
  • Ce alte aventuri ar putea avea sirena și barcagiul împreună?

Sursa: momes.parents.fr

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU