Elefantul Cel Prietenos. Poveste Inspirantă pentru Copii Mici | PDS #164

La Povestea de Duminică Seara #164 citim povestea unui mic elefant, care le arată celor mici ce înseamnă puterea bunătății și a ajutorului oferit celor din jur. Este un exemplu despre cum un singur act de bunătate poate influența și inspira și pe alții să facă același lucru. O poveste simplă și inspirantă care ne amintește că trebuie să fim mereu dispuși să ajutăm pe alții și să răspândim bunătatea în lumea din jurul nostru.

Micul elefant este un personaj admirabil și inspirațional. Cu un simț al responsabilității și al ajutorului înnăscut, a crescut ca un ajutor indispensabil în casa sa și un prieten bun pentru animalele din jur, fiind iubit și respectat de toți.

Citește și: Mânuța rușinoasă. Poveste Terapeutică despre Curaj | PDS #157

Elefantul Cel Prietenos

Poveste Inspirantă pentru Copii Mici

Micul elefant este tânăr, dar puternic și de ajutor. Îi place să ajute la treburile casnice, cum ar fi spălarea vaselor, măturarea podelei și păstrarea ordinii. Încă de mic îi plăcea să ajute și avea simțul responsabilității foarte dezvoltat. Nu doar că îi plăcea să ajute acasă, dar sărea și în ajutorul celor aflați în nevoie.

Într-o zi, în timp ce se plimba prin pădure, micul elefant a auzit pe cineva plângând. A urmat sunetul care l-a condus la un iepuraș. Îi părea rău pentru iepurașul care plângea, așa că l-a întrebat: „Ce s-a întâmplat, iepurașule? De ce plângi?”


 RECOMANDARE


Iepurașul i-a răspuns cu lacrimi în ochi: „A fost o furtună mai devreme care mi-a distrus casa. Acum, nu mai am unde să dorm”.

Micul elefant s-a gândit și i-a răspuns: „Nu îți face griji, putem construi o casă nouă împreună. Te pot ajuta!” Ochii iepurașului s-au luminat și a spus: „Serios? Mulțumesc foarte mult!”

Micul elefant a zâmbit și s-a dus repede să ia niște crengi și trunchiuri de copac. Celelalte animale învecinate care stăteau lângă iepuraș au văzut ce s-a întâmplat și au început să se alăture pentru a ajuta.

După ce au muncit toată ziua, cu toții au reușit să-l ajute pe iepuraș să reconstruiască o casă mai puternică și mai confortabilă. Iepurașul a fost foarte recunoscător și le-a mulțumit tuturor pentru ajutor, în special miculului elefant.

Câteva zile mai târziu, în timp ce micul elefant se întorcea acasă, a dat peste un cal care încerca să-și repare acoperișul. „Ai nevoie de ajutor? Te pot ajuta cu reparația.” s-a oferit el. Calul a răspuns: „O, mulțumesc. Va fi grozav! Lucrez la asta de ore întregi!”

Micul elefant a început apoi să ducă lemn și să îl așeze pe acoperiș. Calul a fost încântat să primească ajutor de la micul elefant și i-a mulțumit din plin.

Toți cei din pădure au început să îl laude pe micul elefant. Ajutase multe animale din pădure. Toată lumea îl iubea pur și simplu. Uneori, îi oferea cadouri, dar micul elefant refuza să accepte, deoarece îi plăcea să-i ajute pe alții și nu avea nevoie de cadouri în schimb. Simțea că doar își folosește propriile forțe și nu îl costă nimic să-i ajute pe alții.

Într-o zi, micul elefant rătăcea singur în pădure după o ploaie abundentă. Plouase continuu de zile întregi, iar solul era foarte moale. A simțit că avea dificultăți să-și miște picioarele de pe pământ în timp ce mergea pe potecă. Curând a dat peste un iaz cu noroi foarte moale unde începu să se scufunde!

Micul elefant era îngrozit și a început să se zbată pentru a scăpa de acolo. Cu toate acestea, cu cât se străduia mai mult, cu atât se scufunda mai repede. A respirat adânc de câteva ori pentru a-și recăpăta calmul și a început să se gândească la modalități de a ieși din iaz. Încercă să găsească crengi de care să se ajute, dar cea mai apropiată era prea departe de el. Micul elefant s-a gândit: „Ce pot să fac?” A încercat să strige după ajutor. Cu toate acestea, nimeni nu a răspuns.

Tocmai când era gata să renunțe, el auzi vocea calului strigându-l. Calul știa că nu putea trage singur elefantul din iazul cu noroi. Așa că a strigat: „Stai acolo, mă duc să cer ajutor”.

Calul a plecat în galop după ajutor. Curând, el s-a întors cu iepurașul, o oaie și o maimuță, pentru salvarea micului elefantul. Iepurașul a găsit o frânghie și a fixat-o pe spatele calului. Maimuța a sărit pe cal și a aruncat frânghia spre elefant.

Recomandare. TOP 10 Cele Mai Vandute Carti pentru Copii din Toate Timpurile

„Apucă-te de frânghie. Te vom scoate afară!”, i-a strigat maimuța micului elefant. Acesta a reușit să se prindă de frânghie.

„Numărăm până la trei și tragem cu toții”, a sugerat oița.

„Unu, doi, trei, trageți!” Cu toții și-au folosit toată puterea pentru a trage. Cu greu, micul elefant a reușit să se scoată din iazul plin de noroi. Toți erau epuizați. Micul elefant a fost foarte recunoscător animalelor pentru că l-au salvat.

„Mulțumesc că m-ați salvat.” spuse micul elefant.

Iepurașul a zâmbit și a răspuns: „Ne-ai ajutat pe toți la nevoie. Am făcut-o și noi cu cea mai mare plăcere!” Micul elefant a zâmbit. Era grozav să aibă prieteni cu care să se ajute în momente dificile.

Sfârșit

Citește și: Un Cadou Prețios. O Poveste Terapeutică cu Căluți Fericiți despre Apreciere și Responsabilitate

De discutat cu cei mici:

Să învățăm despre cum putem ajuta:

1. Îți place să-ți ajuți prietenii?
2. Cum îți ajuți familia și prietenii?

Sursa: https://storydino.com/friendly-elephant-story-for-kids-free-short-stories/

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU