“Socks for life” si în Romania

București, 14 noiembrie 2013 –  Asociația “Unu și Unu” și Micolino au organizat evenimetul „Socks for life”

prematuri„Socks for life”  a vizat să reunească într-un cadru mai puțin formal părinți, viitori părinți, cadre medicale, ONG-uri, reprezentanți ai presei, oameni de cultură, ocazie care a marcat atât lansarea oficială a asociației, cât și anunțarea programului “Socks for life”, proiect care își propune să aducă în lumina reflectoarelor prematuritatea, ca fenomen alarmant în continuă creștere.

Pentru a se bucura de o mai bună vizibilitate, campania “Socks for life” va fi derulată pe parcursul unui an prin diverse acțiuni ce vor fi comunicate în medii cât mai variate și are deja  alături personalități artistice care vor interpreta într-o manieră personală viziunea asupra prematurității. Astfel, fiecare șosetuță de prematur va fi specială, puternică, norocoasă, învingătoare, rară, precum copiii născuți înainte de termen. Oricine se poate alătura si susține pentru a spori conștientizarea în rândul populației și pentru a așeza România pe harta țărilor care susțin lupta împotriva prematurității.


“Atât Asociația Unu și Unu, cât și Micolino au apărut ca rezultat al experiențelor noastre personale de mame de gemeni și prematuri, experiențe care ne-au îmbogățit viața și de la care am învățat cât de prețioși sunt copiii noștri. Ne vom canaliza deci eforturile în a oferi suport moral părinților care au copii prematuri, dar și pe informarea și educarea acestora referitor la o cât mai bună recuperare medicală a copiilor afectați de prematuritate”, declară Corina Croitoru, președinte al Asociației Unu și Unu.

În Europa, “Socks for life” este în 2013 la a V-a ediție, în 2012 desfășurându-se în 60 țări la nivel global, atingând 1.5 miliarde de oameni, și este organizată de EFCNI (European Foundation for the care of new born infants) în parteneriat cu Draeger (lider internațional în domeniul tehnologiei medicale) și susținută de organizații de părinți, partenere EFCNI.

„Salvați Copiii își propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an, România pierde aproximativ 1900 de nou-născuți; la fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare; suntem țara cu cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuților din Uniunea Europeană. Prematuritatea şi complicaţiile sale sunt responsabile de mai mult de jumătate din decesele neonatale.

premat

Organizația Salvați Copiii, prin programul ”Fiecare Copil Contează” și prin campania ”Bun Venit pe Lume”, contribuie la dotarea maternităților cu echipamentele medicale necesare supraviețuirii copiilor născuți prematur și prin educarea mamelor privind îngrijirea specială de care au nevoie copiii în primii cinci ani de viață. Salutăm inițiativa Asociației Unu și Unu și considerăm că unindu-ne eforturile vom contribui la reducerea numărului de copii născuți prematur în România” a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

Creșterea conștientizării fenomenului de prematuritate este primul pas în lupta cu acest fenomen real, ce se întâmplă la nivel mondial: rata de prematuritate ar putea fi redusă semnificativ, iar sistemul medical ar putea cunoaște o oarecare dezvoltare și îmbunătățire a tratamentelor destinate bebelușilor născuți prematur, iar Asociația “Unu și Unu” își va canaliza resursele în această direcție.

“Mulțumim Organizației Salvați Copiii, dnei prof. dr. Silvia Stoicescu, dnei dr. Dana Oprescu pentru implicare și susținere, dar și tuturor celor care au fost și sunt alături de noi în acest demers și sperăm să atragem alături cât mai multe voci care să contribuie la creșterea notorietății prematurității. Este o luptă nu numai a doctorilor, a spitalelor și a părinților, ci și a companiilor care sunt interesate de sănătatea și viitorul copiilor, așadar ii așteptăm alături”, declară Diana Gămulescu – fondator comunitatea Micolino si membru Asociația “Unu și Unu”.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU