Sondaj in randul profesorilor despre noile programe școlare de gimnaziu și schimbările din educație

De curând, Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a aprobat noile programe scolare pentru gimnaziu și a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă elementele de noutate. În perioada în care aceste programe s-au aflat în consultarea specialiștilor și a practicienilor, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce cred despre aceste proiecte.

Crearea unor premise pentru o concepţie curriculară unitară şi coerentă la nivelul întregului învățământ preuniversitar, structurarea din perspectiva modului în care fiecare disciplină de studiu poate contribui la realizarea profilului de formare al absolventului de gimnaziu sau accentul pus pe dobândirea de competenţe – iată doar câteva dintre noutățile pe care Ministrul Educației Naționale susține că le propune noua programă pentru ciclul gimnazial.

În perioada în care aceste proograme s-au aflat în consultarea specialiștilor și a practicienilor, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce opinie au despre noile programe scolare.

Astfel, în urma acestui chestionar la care au răspuns profesori ce fac parte din comunitatea Didactic.ro-un produs Intuitext, au fost obținute următoarele informații despre programele școlare aflate în consultare la momentul respectiv :

  • 54,3% – Sunt la fel de încărcate ca și cele dinainte, nu sunt practice.
  • 14,5% – Sunt bune, dar mai necesită revizuiri.
  • 13,7% – Nu sunt bune și ar trebui schimbate radical.
  • 9% – Sunt foarte bune și reflectă o schimbare reală.
  • 8,6% – Păstrez rezerve. Nu mă pronunț deocamdata.

În acest context, au revenit în discuție metodele actuale de predare și modul în care școala ar putea încuraja o atitudine pozitivă a elevilor în raport cu educația. Astfel, așa cum copiii se schimbă e important ca și profesorii să se adapteze și să le ofere un cadru de învățare potrivit.

În ultimii ani, sistemul de educație din România a permis pătrunderea unor metode noi studiu, create în acord cu profilul noilor generații de elevi ai erei digitale. Manuale digitale dinamice și interactive, platforme online de învățare sau CD-uri educaționale ce stârnesc curiozitatea sunt doar câteva dintre instrumentele pe care le folosesc tot mai mulți elevi și profesori, descoperind astfel o nouă față a educației.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Didactic.ro – Un produs Intuitext

Didactic.ro-un produs Intuitext este comunitatea online a dascălilor din România și cel mai mare portal de resurse educaționale din țară.

Intuitext (compania specializată în educație din cadrul grupului SOFTWIN) mai are în portofoliu și alte comunități (www.admitereliceu.ro, www.suntparinte.ro, www.olimpiade.ro, www.viitoriolimpici.ro ), editura cu același nume, dar și produsele educaționale www.scoalaintuitext.ro (dedicat copiilor din clasele I-II) și www.examenultau.ro (pentru copiii din clasele VII-VIII care își doresc să se pregătească eficient atât pentru temele zilnice la Matematică și Limba Română, cât și pentru Evaluarea Națională).

 

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU