Teatrul de Păpuși „Puck” îi așteaptă sâmbătă pe clujeni la Ursulețul Winnie Pooh, spectacol în limba maghiară, iar duminică pe Strada cu îngeri.
Sâmbătă, 18 martie, este programat spectacolul „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”, în limba maghiară, care se va juca de la ora 11. Acțiunea se petrece în Pădurea de 100 de acri, casa plină de veselie a ursulețului și a prietenilor săi: timidul Purceluș, Iepurele cel ager, melancolicul Aiurel, exuberantul Tigru, blânda Kanga cu aventurosul ei Roo și înțeleptul domn Bufniță. Regia este semnată de Kovács Ildikó, scenografia de Valentin Codoiu, muzica de Péter Vermesy, iar György László este asistent de regie. Din distribuție fac parte Giriti Réka, Pünkösti Laura, Lanstyák Ildikó, Kötő Áron și Urmánczi Jenő.
Vârsta minimă recomandată este de 4 ani.
„Strada cu îngeri” va avea două reprezentații duminică, 19 martie: una de la ora 11:00 și cealaltă de la 12:30. Este un spectacol non-verbal în care povestea este redată într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete.
Un spectacol care ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, vorbind despre bunătate, frumusețe și credință în mai bine, revine la sfârșitul săptămânii pe scena Teatrului „Puck”. Este vorba de „Strada cu îngeri”, în scenariul, regia și scenografia lui Decebal Marin. De asemenea, sâmbătă, 18 martie, de la ora 11, cei mici sunt așteptați să ia parte la spectacolul „Micimackó/„Ursulețul Winnie Pooh”, după A. A. Milne.
„Fiecare dintre noiare parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente deinspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieșim în natură sau când interacționăm cu animalele. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și seamplifică. Despre această lumină vorbește spectacolul. Avem mai multe personajeși vedem ce se întâmplă cu ele când lumina se trezește: se îndrăgostesc, se iartă, sebucură. Este un demers sensibil, delicat și onest”, precizează Decebal Marin.
Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ștefan Craiu, Robert Gutunoiu șiAndra Ștefan. Păpușile sunt realizate de Ioan Bătăiosu și Decebal Marin, sculptura de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar muzicaeste semnată de Traian Păcurar.
Vârsta minimă recomandată este de 8 ani.Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.