Vești bune de la Teatrul Ion Creangă, pentru spectatorii săi: după 15 ani, teatrul s-a întors acasă, în Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13! Noul spațiu îi așteaptă pe copii, părinți și bunici să se bucure de spectacolele din repertoriul TIC ca până acum, cu același entuziasm și aceeași deschidere. Copiii mai mari (+6 ani, TICJUNIOR ani vor putea vedea aici mai multe spectacole, printre care și „TILL”, pe 20 ianuarie, din a cărui distribuție face parte și îndrăgita noastră actriță, Alexandrina Halic.
Noua stagiune la Teatrul Ion Creangă a avut startul pe 2 septembrie iar biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrulioncreanga.ro.
SPECTACOLE
5-11 IULIE
–
Final de stagiune magic: două spectacole de văzut în acest weekend, la Teatrul Ion Creangă.
A fost frumos, a fost de vis, a fost în multe feluri minunate această stagiune, însă finalul se anunță spectaculos! Cele mai recente titluri din repertoriul TIC se pregătesc de o ultimă reprezentație înainte ca personajele să intre în vacanță. Dimineți și seri de poveste îi așteaptă pe copii în weekend-ul care vine, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13. Va fi cu emoții, va fi de basm, va fi cu mulți ochișori fericiți, inimi care râd și infinite aplauze. Ne revedem la toamnă, cu noi surprize și tot atâtea motive de a face din copilărie cel mai frumos anotimp dintre toate!
VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ
Vineri, 5 iulie, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Recomandat copiilor peste 6 ani
În „Visul unei nopți de vară“, cea mai montată comedie a lui Shakespeare, lumea realului și lumea fantasticului se întâlnesc într-o poveste despre tinerețe și iubire. Cele două forțe ale naturii, Titania și Oberon, se află într-un conflict pentru putere. Cauzele acestei confruntări se vor răsfrânge și asupra muritorilor naivi și îndrăgostiți. Și, ca și când asta nu ar fi fost suficient, Puck, un personaj pe care cu siguranță îl veți îndrăgi, va unelti împotriva tuturor pentru a crea un spectacol de… vis! Atât de frumos va fi!
ALBĂ CA ZĂPADA
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 6 iulie, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
O mamă vitregă, Împărăteasă la palat, se simte amenințată de frumusețea mai tinere fiice, Albă ca zăpada. Sub chipul perfecțiunii fizice ea vede un pericol, așa că decide să o îndepărteze pe prințesă de la curte și îi poruncește vânătorului să îi ia zilele. Dar vânătorul hotărăște să o salveze. Ajunsă în inima unei păduri, departe de palat, Albă ca zăpada va începe o călătorie plină de surprize, un drum spre maturizare, dragoste și împlinire. Ceea ce la început a fost o condamnare la neființă se va transforma într-o exemplară lecție de viață, în care farmecul se împletește cu misterul, iar imprevizibilul cu speranța.
EVENIMENTE TRECUTE
PROGRAM IUNIE 2024
SPECTACOLE
1 – 30 IUNIE
–
Peste 10 spectacole așteaptă copiii pe scena Teatrului Ion Creangă în lunile iunie și iulie, oferindu-le o evadare magică în lumi fantastice. De la premiere captivante la spectacole clasice inspirate din opera lui Ion Creangă, programul este variat și potrivit pentru toate vârstele.
Micii spectatori se vor putea bucura de aventurile lui „Ursul păcălit de vulpe” și „Păcală și Tândală”, spectacole interactive din categoria #TICPITIC dedicate copiilor cu vârste între 3 și 6 ani. Cei mai mari vor fi fascinați de „Albă ca zăpada”, „Amintiri din copilărie” și „Visul unei nopți de vară”, producții regizate cu măiestrie și interpretate de actori talentați.
Amintiri din copilărie (6+)
Recomandat copiilor de +6 ani
07.06 & 15.06, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Ce copil ar rezista tentației unui cireș plin ochi cu fructe roșii și aromate? Cine ar sta cuminte, pe malul unei ape, uitându-se la ea, când afară e atât de cald încât nu mișcă nici frunza? Și cine nu ar mai dormi, dimineața, măcar 5 minute înainte de a merge la grădi sau la școală? Știm răspunsurile, nu e nevoie să le mai dăm glas. De aceea „Amintiri din copilărie” este despre copilăria copilului universal și-așa rămâne și în spectacolul regizat de Dan Tudor. Părinții vor retrăi cu drag dulcea vârstă a primilor ani ai vieții, iar copiii se vor minuna că există un scriitor care a scris cu atâta bucurie despre această perioadă a existenței.
Glasul copilăriei
Recomandat copiilor de +6 ani
08.06, ora 11:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
O zi din viața unui copil pare foarte simplă din exterior. Dar dacă privim prin ochișorii lor, lucrurile arată, poate, puțin mai altfel decât am crede. Spectacolul „Glasul copilăriei” este un îndemn prietenos pentru părinți de a fi mai deschiși la dificultățile celor mici, oferindu-le o perspectivă diferită asupra acestui subiect. Un umăr înțelegător pe care micuții se pot sprijini necondiționat le poate schimba enorm existența inocentă și învolburată, amenințată de pericole nebănuite.
Albă ca zăpada
Recomandat copiilor de +4 ani
08.06 & 16.06, ora 18:00 | 06.07, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
O mamă vitregă, Împărăteasă la palat, se simte amenințată de frumusețea mai tinere fiice, Albă ca zăpada. Sub chipul perfecțiunii fizice, Împărăteasa vede un pericol, o primejdie la propriul tron, așa că decide să o îndepărteze pe prințesă de la curte, poruncindu-i vânătorului să îi ia zilele. Dar vânătorul hotărăște să o salveze. Ajunsă în inima unei păduri, departe de palat, Albă ca zăpada va începe o călătorie plină de surprize, un drum spre maturizare, dragoste și împlinire. Ceea ce la început a fost o condamnare la neființă se va transforma într-o exemplară lecție de viață, în care farmecul se împletește cu misterul, iar imprevizibilul cu speranța.
O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin
Recomandat copiilor de +6 ani
09.06, ora 11:00 & 30.06, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Cu toții avem nevoie de magie și trebuie să știm cum să o folosim încă de mici. Prima lecție pe care o vom deprinde împreună? Să folosim lampa fermecată astfel încât geniul lămpii să ne îndeplinească nu una, și nici trei, ci toate dorințele! Spectacolul scoate în evidență esența poveștii lui Aladin pe fundalul extraordinar al istorisirilor Șeherezadei de-a lungul celor o mie și una de nopți pe care le petrece în palatul soțului său, sultanul Șehreiar.
Visul unei nopți de vară
Recomandat copiilor de +6 ani
09.06 & 05.07, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Când lumea muritorilor se întâlnește cu cea a ființelor magice, într-o pădure fermecată, nu poate ieși decât o frumoasă reverie. „Visul unei nopți de vară”, o adaptare după William Shakespeare, pe înțelesul copiilor, este o poveste haioasă și poetică în același timp, pe care cei mici o vor iubi de la prima la ultima scenă. Vor fi cu măiestrie și talent ghidați în acest univers oniric de trei personaje atotputernice – Titania, Oberon și Puck -, aflate, la rândul lor, într-un alt fel de conflict. Despre ce anume este vorba? Nu putem afla decât vizionând spectacolul!
Hainele cele noi ale împăratului
Recomandat copiilor de 3-6 ani
14.06, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat, are mereu nevoie de aplauze și complimente. Pare să nu-i pese deloc de regat – cât e ziua de lungă, visează țesături fine și broderii de calitate, unele mai noi și mai grozave ca altele. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză. Spectacolul livrează o întreagă paletă de dungi, buline și nuanțe fine. Și un final neașteptat, pe care copiii și părinții vor trebui să îl descurce, pentru a salva Împărăția.
Ursul păcălit de vulpe
Recomandat copiilor de 3-6 ani
15.06, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
De ce a rămas ursul fără coadă? Toată lumea dă vina pe vulpea vicleană. Dar nici ursul nu e chiar așa inocent în povestea aceasta. Doar propria lăcomie l-a determinat să se plaseze într-o poziție nefavorabilă… De săracii pești ce să mai zicem, ei cu ce au greșit de-s vânați așa, întruna, de animale? Nu vă mai zicem, totuși, c-o să vă zică ei. Mai exact, un Pește histrionic, într-o montare inedită a faimoasei povești.
Punguța cu doi bani
Recomandat copiilor de 3-6 ani
16.06, ora 11:00 & 29.06, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor, voie bună și un personaj tare simpatic.
Păcală și Tândală
Recomandat copiilor de 3-6 ani
28.06, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Unde-s doi frați puterea crește, iar peripețiile par să nu se mai oprească – cel puțin asta se întâmplă în cazul lui Păcală și Tândală. Important este că se au unul pe altul și că împreună vor reuși să treacă prin tot felul de obstacole, unele mai amuzante decât altele și fiecare dintre ele cu lecția sa. Și, chiar dacă finalul întâmplărilor îi așază la casa lor, iar procesul de maturizare pare să se fi împlinit, vom vedea că încă mai este loc de surprize. Oare la ce trăsnăi vom mai asista?
Fata babei și fata moșului
Recomandat copiilor de 3-6 ani
29.06, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Amu, cică era odată o poveste veche, neaoșă și amuzantă, așa cum sunt toate poveștile lui Ion Creangă, cu o fată a moșului bună la suflet și senină, de-ți era mai mare dragul de ea, și o fată a babei leneșă și rea la inimă, de numai năzbâtii cocea. Ați recunoscut cu siguranță aventurile pe care urmează să le urmărim pe scenă. Dar să nu mai zăbovim, căci ne așteaptă un drum plin de peripeții și încercări – și un spectacol plin de umor, muzică și dans.
Mica sirenă
Recomandat copiilor de +4 ani
30.06, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Iubirea îi determină pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, sentimentul acesta „lucrează” la fel și în rândul ființelor fantastice. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a fi împreună cu alesul inimii sale, este capabilă de sacrificiul suprem: renunță la propriul suflet și își preschimbă coada în picioare. Apoi, pornește într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul în numele dragostei. Copiii vor adora acest spectacol plin de lumină, culoare și multă speranță!
PROGRAM MAI 2024
SPECTACOLE
1 – 31 MAI
–
Ce este binele, ce este răul? Este greșit să ne dorim prea multe? De ce părinții au mai tot timpul dreptate? Încă de la cele mai fragede vârste, copiii își pun întrebări fel de fel. Uneori, răspunsurile vin imediat, alteori, este nevoie de un mic ajutor pentru a le oferi explicații. Spectacolele de teatru sunt un mod creativ de a răspunde la cele mai năstrușnice curiozități. Ele vin chiar și cu un bonus – deschid uși spre lumi fermecate și fac viața mai frumoasă și cu mai puține… întrebări. Programul Teatrului Ion Creangă din perioada următoare demonstrează din plin acest lucru!
FATA BABEI ȘI FATA MOȘULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Vineri, 17 mai, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Uneori, în viață, nu este deloc ușor să fii bun, să iei decizii punându-i pe ceilalți mai presus de propria persoană. Dar se spune că bunătatea se întoarce, că, mai devreme sau mai târziu, ea este răsplătită. Povestea lui Ion Creangă, „Fata babei și fata moșului“, ne învață despre bunătate, despre altruism. Fata moșului, curată la suflet, va câștiga în călătoria ei inițiatică mulți aliați, pe când fata babei, cu gândul doar la ea și la iluzia bogăției, va rămâne singură și fără ajutor.
JACK ȘI VREJUL DE FASOLE
Recomandat copiilor peste 5 ani
Sâmbătă, 18 mai, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Dacă ar ști Jack, personajul din povestea noastră, spre ce tărâmuri fantastice pot duce niște banale boabe de fasole… De-abia așteptăm să descoperiți și voi acest spațiu magic! Jack ne învață că inocența nu înseamnă naivitate, așa cum mai auzim spunându-se, ci înseamnă forță și curaj. Iată două arme suficient de puternice cu care putem face lumea din jur mult mai bună!
PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 18 mai, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Unele povești sfidează timpul și, odată cu trecerea lui, devin mai puternice și mai pline de miez. Întâmplările fraților Păcală și Tândală sunt un exemplu. Spectacolul pus în scenă de Teatrul Ion Creangă are la bază un scenariu original, inspirat din mai multe texte populare, dar care aduce elemente noi, din actualitate. Copiii vor râde la schimbul de replici dintre personaje, se vor implica în aventurile lor și, nu în ultimul rând, vor învăța că obstacolele sunt mai ușor și chiar mai distractiv de trecut în doi.
O MIE ȘI UNA DE NOPȚI – LAMPA LUI ALADIN
Recomandat copiilor peste 6 ani
Duminică, 19 mai, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Cele o mie și una de nopți pline de povești ascund taine și povețe nebănuite. Una dintre ele e despre un băiat al cărui nume s-ar traduce – cel cu credință. E vorba despre Aladin și drumul său spre darul care îi este menit de la naștere – Lampa cea magică, despre care se spune că poate îndeplini orice dorință din lume. În aventura sa, se mai alătură și un covor fermecat, dar și alte două personaje magice. Drumul lui Aladin e presărat cu diverse obstacole spre împărăția și dragostea sortiă, pe care trebuie să le treacă cu inteligență și răbdare.
AMINTIRI DIN COPILĂRIE
Recomandat copiilor peste 6 ani
Duminică, 19 mai, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
- 24.05, ora 18:00,
- Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Să explorăm împreună misterioasa, dar fermecătoarea lume a apelor! Ne ghidează o sirenă, a cărei poveste romantică a învins timpul și a topit obstacole ce păreau de netrecut. În marea ei dorință de a-și împlini iubirea, Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, este nevoită să facă sacrificiul suprem – renunță la suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Dar când în joc sunt dragostea și găsirea sufletului pereche, nici un sacrificiu nu este prea mare.
Aventurile lui Săgeată (6+)
- 25.05 ora 11:00
- Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Personajul Săgeată este o minge dezumflată și abandonată de către proprietarul său. Singur și lipsit de utilitatea pentru care era cândva prețuit, el își dă seama că viața lui nu se poate termina în acest punct. Trebuie să îl revadă pe cel căruia i-a aparținut! În peripețiile sale, Săgeată va descoperi „universul“ parcului, un univers vast, plin de mituri și legende, care nu ne este accesibil nouă, oamenilor. Va realiza cât de importanți sunt prietenii și de ce încrederea în cei apropiați îți poate schimba destinul. Însă, probabil, cel mai important aspect pe care îl va conștientiza este valoarea celei de-a doua șanse, dar și eforturile pe care aceasta le presupune. Un nou început nu este posibil fără schimbare, iar schimbarea necesită hotărâre, ceea ce eroul nostru are din plin.
Punguța cu doi bani (3-6)
- 26.05, ora 11:00,
- Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Muzical și interactiv, spectacolul „Punguța cu doi bani“ este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.
Ursul păcălit de vulpe (3-6)
- 31.05, ora 18:00
- Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Un urs, o vulpe și un pește s-au întâlnit într-o poveste. Iar ceea urmează să se petreacă pare să fie rupt nu din poveste, ci chiar din realitatea uneori surprinzătoare – întâmplări care ne arată că lăcomia și falsa prietenie s-au născut odată cu timpul. Dar timpul, la rândul lui, ne-a mai învățat ceva: când privim o provocare cu umor, devenim automat mai înțelepți. Simțim cum creștem. Ce vom învăța din pățaniile ursului sau din planul șiret al vulpii? Să-i dăm mai bine cuvântul peștelui, pentru că el este cel care ne va spune povestea…
EVENIMENTE TRECUTE
ALBĂ CA ZĂPADA
📅 Sâmbătă, 4 mai
⏰ 11:00
📍 Sala Mare (Str. Piața Amei nr. 13)
⌛ Durata: 60 min
👶🏻 Recomandare: 4+ ani
🕊️ Teatrul Ion Creangă adaugă un nou titlu în repertoriul producțiilor adresate copiilor peste 4 ani. Inspirat de binecunoscutul text al Fraților Grimm, spectacolul „Albă ca zăpada“ are prima reprezentație sâmbătă, 4 mai, ora 11:00, la Sala Mare, cu ocazia zilei Teatrului Ion Creangă, când se împlinesc 59 de ani de la înființare. Avanpremiera și premiera se desfășoară tot sâmbătă, însă pe 11 mai, de la orele 11:00, respectiv 18:00, în același spațiu din Strada Piața Amzei nr. 13.
✨O mamă vitregă prea narcisistă, un tată absent, o fiică prea frumoasă și prea inocentă – plecând de la aceste elemente-cheie, povestea Albei ca zăpada a făcut să se scrie multe pagini de psihanaliză. În lipsa lor, nu i-am mai fi cunoscut nici pe pitici, nici pe prinț și nici universul magic, salvator, al pădurii. Psihanaliștii au subliniat, în egală măsură, și forța vindecătoare a basmului (și al basmelor în general), în sensul de alinare sufletească, dar și rolul lor educativ – datorită acestui tip de narațiune, copiii își recunosc și își înțeleg emoțiile. Pe tărâmurile fermecate sunt exprimate, subtil, nevoia de atenție, dragoste, de joacă sau diferite frici. Sunt redate valori umane. Și, tot aici, în ținuturile vrăjite, copiii află că obstacolele pot fi depășite și învață astfel lecția optimismului.
🎀 „Albă ca zăpada“ este un text puternic atât prin mesaj, cât și prin universul vizual pe care îl dezvoltă. Chiar dacă a fost publicat cu peste 200 de ani în urmă, basmul rămâne la fel de ofertant din punct de vedere creativ și azi. Prin idei și prin atmosferă, a inspirat, totodată, și imaginația dramaturgilor, nu doar pe cea a psihanaliștilor. Transpus pe scena Teatrului Ion Creangă, spectacolul „Albă ca zăpada“, o adaptare originală a dramatizării lui Cornel Todea (2007), este regizat de Andrei Răduț și propune o interpretare feerică din multe perspective: viziune regizorală, imagine – decor și costume -, muzică, dans și joc actoricesc.
👔Scenografia – decorul și costumele – a fost imaginată de Roxana Răduț, materialele și cromatica utilizate având ca scop transpunerea atmosferei magice din basm în spațiul scenic. Tonurile reci contrastează cu tonurile calde, metalul, cu lemnul. Pentru vestimentație, de exemplu, s-au folosit țesături dintre cele mai fine și accesorii în ton cu personalitatea personajelor: brocard, catifea, broderie, elemente ornamentale, diverse podoabe. Muzica originală este semnată de compozitorul Radu Mihalache, autor al versurilor și al liniei melodice. Pentru a reda sonoritatea potrivită momentelor din spectacol sau a personajelor, a apelat, în cazul piticilor, la instrumente de inspirație celtică – hurdy-gurdy, viola da gamba, flaute, fluiere -, iar în cazul eroilor negativi, asociați cu ușoare rezonanțe rock, la chitare electrice și tobe. Sonoritățile tradiționale orchestrale sunt, și ele, prezente. Antrenorul vocal Ana Cebotari s-a asigurat, printr-un ghidaj atent și prin exerciții, că actorii și-au însușit corect cântecele și au dat cea mai frumoasă variantă a melodiilor, iar coregrafa Ana Iacob a făcut ca dansul să oglindească într-un ritm antrenant și plin de emoție firul poveștii și viziunea regizorală.
🎭Actorii care însuflețesc personajele, de la Albă ca zăpada, Împărăteasa și Prințul, până la simpaticii pitici, Doica, Vânătorul sau o apariție-surpriză, cu totul nouă în actuala adaptare (e vorba de misteriosul Ego) sunt: Ioana Bîndac, Ilinca Atanasiu, Tudor Morar, Marius Boboc, Nicoleta Rusu, Cristian Boeriu, Ciprian Niculae, Iulian Balan, Andreea Mera, Liliana Donici, Valeria Stoian, Alexandru Prica și Oana Cosma. Datorită lor și a întregii echipe de creație, micii spectatori vor rememora fericiți povestea, mulți ani înainte și o vor asocia în mod sigur cu unul dintre frumoasele și unicele momente ale copilăriei.
PROGRAM APRILIE 2024
SPECTACOLE
1 – 30 APRILIE
–
Fata babei și fata moșului
3-6 ani
05.04 & 21.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
În drumul lor spre maturizare, două surori se întâlnesc cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne. Pentru cei harnici, probele prin care vor trece par ușoare, dar pentru cei leneși, ele devin de-a dreptul provocatoare. Copiii vor învăța din spectacolul „Fata babei și fata moșului“ despre bunătate și răbdare, despre egoism și invidie, despre calități și defecte, toate frumos țesute într-o poveste fermecătoare.
Amintiri din copilărie
6+ ani
06.04, ora 11:00, 20.04 & 26.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Nică, Irinuca, Mătușa Mărioara, Smaranda și multe alte personaje pitorești vin pe scena Teatrului Ion Creangă într-un spectacol memorabil. „Amintiri din copilărie“ le va aminti părinților ce înseamnă să fii copil, iar celor mici le va dezvălui aspecte ale copilăriei, pe care, poate, nu le-au descoperit încă. Protagonistul nostru îi va purta pe spectatori prin aventuri palpitante și le va aminti și de ce este important să îți asculți părinții.
Visul unei nopți de vară
6+ ani
06.04 & 27.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13 ani)
Când lumea muritorilor se întâlnește cu cea a ființelor magice, într-o pădure fermecată, nu poate ieși decât o frumoasă reverie. „Visul unei nopți de vară“, o adaptare după William Shakespeare, pe înțelesul copiilor, este o poveste haioasă și poetică în același timp, pe care cei mici o vor iubi de la prima la ultima scenă. Vor fi cu măiestrie și talent ghidați în acest univers oniric de trei personaje atotputernice – Titania, Oberon și Puck -, aflate, la rândul lor, într-un alt fel de conflict. Despre ce anume este vorba? Nu putem afla decât vizionând spectacolul!
Aventurile lui Săgeată
6+ ani
07.04 & 27.04 ora 11:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Sunt multe lecții pe care spectatorii le vor învăța după vizionarea spectacolului „Aventurile lui Săgeată“, iar una dintre ele este următoarea: un nou început nu este posibil fără schimbare, fără puterea de a crede în cei din jur și fără dorința de a continua drumul atunci când te împotmolești. Protagonistul întâmplărilor trece prin mai multe obstacole, fiecare cu sensul ei și cu conținutul ei. Însă important este că, la capătul acestor provocări, el nu va număra zilele grele, ci prietenii câștigați.
Atelier de actorie pentru copii
7-11 ani
Coordonator: Oliviu-Cristian Bughiu
07.04 & 13.04 & 27.04, ora 11:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Să fii actor nu e deloc ușor, presupune multă muncă și multe exerciții. Atelierul de actorie organizat de Teatrul Ion Creangă îi inițiază pe copii în această artă. Prin jocuri de dezvoltare personală, tehnica imitației și exerciții de improvizație cei mici vor descoperi personajele fantastice din spectacolele TIC, iar la final, vor dobândi încredere, expresivitate, creativitate și, de ce nu, capacitatea de a se prezenta în fața unui public.
Punguța cu doi bani
3-6 ani
07.04, ora 18:00, 13.04 & 28.04, ora 11:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.
Hainele cele noi ale împăratului
3-6 ani
12.04, ora 18:00 & 20.04, ora 11:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Nimănui nu-i place o persoană răsfățată și alintată. Dar ce se întâmplă când această persoană are și o împărăție de condus? Un împărat se vrea adulat de către supușii săi, deși nu face nimic toată ziua decât să cumpere haine pe care nu le poartă niciodată. Pentru a-i îndrepta comportamentul și a salva împărăția, aceștia îi pun la cale un plan viclean. Împăratului i se pregătește un costum cu stil, din cea mai fină țesătură, care sigur îl va face să-și schimbe purtarea.
Jack și vrejul de fasole
5+ ani
13.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole“ pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.
O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin
6+ ani
14.04, ora 11:00 & 28.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Cu toții am auzit povestea lui Aladin, însă spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin“ propune o perspectivă nouă. Șeherezada și Șehreiar pictează, de-a lungul celor o mie și una de nopți, aventura lui Aladin, care nu mai este un hoț mărunt. Cât despre dorințe, accentul se mută de la numărul acestora, care devin infinite, la felul în care sunt folosite. În final, cel mai important lucru este ca binele să iasă învingător.
Mica sirenă
4+ ani
14.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Când muzica se împletește cu o poveste de dragoste, ceea ce urmează se transformă în vis. Un vis construit din decoruri fascinante și personaje impresionante prin prezența lor, scăldate într-o aură de magie – o fiică a apelor, un prinț și tot atâtea creaturi cu puteri fantastice. Un muzical menit să vă facă să vă îndrăgostiți de Ariel, sirena care a înfruntat întreg Universul pentru un OM.
Călătorii prin galaxii
4+ ani
18.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Soarele și Luna, deși nu se întâlnesc niciodată, au găsit o modalitate de a comunica una cu cealaltă, datorită internetului. Primesc de urgență solicitarea unui intergalactic de a-și găsi o casă pe una dintre planetele Căii Lactee. Care să fie cea mai primitoare planetă? Dar cea cu cele mai multe resurse de locuit? Are loc o călătorie prin galaxii cu un final fericit, deoarece astronautul găsește o planetă caldă și primitoare de care promite să aibă grijă.
Păcală și Tândală
3-6 ani
19.04, ora 18:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Unde e Păcală, e și Tândală, iar unde e Tândală, e și Păcală – așa e de când lumea și pământul, că de n-ar fi, nu s-ar povesti și, altfel, nu i-am mai cunoaște pe cei mai simpatici frați din poveștile noastre populare. De la naștere până la vârsta maturizării, viața lor stă sub semnul peripețiilor, la fiecare pas îi așteaptă o surpriză și un nou lucru de rezolvat. Îi ajută însă umorul și inocența, dar și faptul că se au mereu unul pe altul.
Glasul copilăriei
6+ ani
21.04, ora 11:00,
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Să fii copil nu e chiar atât de simplu. Vârsta copilăriei poate veni cu o mulțime de provocări și de întrebări cărora nu le găsim întotdeauna răspunsurile. De aceea avem nevoie de sprijinul părinților, de înțelegerea și deschiderea lor. Pentru că ei au fost, la rândul lor, copii, însă copiii niciodată oameni mari.
CUTInE
0-3 ani
25.04, ora 18:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
O cutie poate ascunde orice. În spatele pereților săi se adăpostește o lume care așteaptă să fie descoperită. Ai scos surpriza, dar ce faci cu cutia? Păi… da, poți s-o pui la reciclat. Sau te apuci și construiești orice te îndeamnă creativitatea în momentul acela. Spectacolul „CUTInE“ explorează prin joacă, dând frâu liber imaginației, toate posibilitățile. Iată un zid, un pod, un labirint! Tot ce contează e să fii dispus să privești dincolo de ceea ce este evident și să te avânți în imaginație.
EVENIMENTE TRECUTE
PROGRAM FEBRUARIE 2024
SPECTACOLE
23 – 29 FEBRUARIE
–
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Vineri, 23 februarie, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Iubirea îi determină pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit vreodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Ca să-și împlinească iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet și își preschimbă coada în picioare. După care, pornește într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul în numele acestui sentiment. Copiii o vor îndrăgi pe „Mica Sirenă“ de la începutul poveștii până la finalul ei.
VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ
Recomandat copiilor peste 6 ani
Sâmbătă, 24 februarie, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Cetatea Atenei este în sărbătoare: Tezeu, ducele orașului, se pregătește de căsătoria cu Hipolita, regina amazoanelor. Dar un eveniment le perturbă pregătirile: Hermia, fiica nobilului Egeu, se opune dorinței tatălui de a-și uni destinul cu Demetrius, pentru că inima ei îi aparține deja lui Lysander. Singurul mod de a rămâne cu sufletul pereche este să fugă împreună departe, la „șapte leghe de oraș“. Însă în drumul lor spre fericire, ajung într-o pădure, tărâm al spiridușilor și-al zânelor, al personajelor fantastice și-al întâmplărilor întoarse pe dos. Vor ieși la lumină Hermia și Lysander? Și dacă da, cu ce preț? Urmează să aflăm.
PUNGUȚA CU DOI BANI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 24 februarie, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă, protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.
HAINELE CELE NOI ALE ÎMPĂRATULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 25 februarie, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Un conducător ar trebui să fie înțelept, să pună mai presus de toate binele poporului. Împăratul nostru a cam chiulit de la orele de „cum să fii un conducător bun“, așa că este fix opusul. Mândru și un pic cam narcisist, tot ce îl interesează sunt hainele lui noi și cum să facă mai bine paradă cu ele. Din păcate pentru el, va fi nevoit să învețe pe propria piele că vanitatea și egoismul nu sunt caracteristici demne de apreciat.
PROSTIA OMENEASCĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Duminică, 25 februarie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23)
Bazat pe un discurs teatral de tip non-verbal, „Prostia omenească“ îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie și dans, transpunând farmecul și oralitatea operei lui Creangă într-o montare dinamică. Spectacolul le prezintă micilor spectatori, pe de altă parte, și o lecție de viață din care vor rămâne cu multe învățăminte de folos. Și-am încălecat pe-o șa și v-am invitat să vizionați povestea noastră așa!
EVENIMENTE TRECUTE
Program 2 – 11 februarie
În luna februarie, toți copiii sunt așteptați la TIC! Luna ianuarie a fost încărcată de emoții și multe, multe activități. Urmează luni întregi în care TIC își va spune poveștile pe două scene – cea de la Sala Mare, care doar ce a fost redeschisă, cât și la Sala Mică, unde se vor juca spectacolele pentru cei mai micuți (0-3), dar și atelierele mult îndrăgite și așteptate de către cei mici!
ATELIERE
11 FEBRUARIE
FABRICA DE SLIME – ATELIER ȘTIINȚIFIC
coord. Camelia Andriță
ora 11:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
17 FEBRUARIE
RECICLArT – ATELIER VERDE DE COLAJ
Coord. Nicoleta Rusu
Ora 11:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor peste 5 ani
18 FEBRUARIE
ATELIER DE ACTORIE PENTRU COPII
coord. Oliviu-Cristian Bughiu
ora 11:00 @ Sala Mică
Recomandat copiilor între 7 și 10 ani
24 FEBRUARIE
CURCUBEUL EMOȚIILOR – ATELIER SENZORIAL
Coord. Julieana Drăghici și Ioana Ginghină
Ora 11:00 @Sala Mică
Recomandat copiilor între 6 și 12 luni
SPECTACOLE
2 – 8 februarie
PUNGUȚA CU DOI BANI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Joi, 8 februarie, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Un spectacol muzical și interactiv, „Punguța cu doi bani” este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.
AVENTURILE LUI SĂGEATĂ
Recomandat copiilor peste 6 ani
Vineri, 9 februarie, ora 17:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Personajul Săgeată este o minge dezumflată și abandonată de către proprietarul său. Singur și lipsit de utilitatea pentru care era cândva prețuit, el își dă seama că viața lui nu se poate termina în acest punct. Trebuie să îl revadă pe cel căruia i-a aparținut! În peripețiile sale, Săgeată va descoperi „universul“ parcului, un univers vast, plin de mituri și legende, care nu ne este accesibil nouă, oamenilor. Va realiza cât de importanți sunt prietenii și de ce încrederea în cei apropiați îți poate schimba destinul. Însă, probabil, cel mai important aspect pe care îl va conștientiza este valoarea celei de-a doua șanse, dar și eforturile pe care aceasta le presupune. Un nou început nu este posibil fără schimbare, iar schimbarea necesită hotărâre, ceea ce eroul nostru are din plin.
PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 10 februarie, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Unele povești sfidează timpul și, odată cu trecerea lui, devin mai puternice și mai pline de miez. Întâmplările fraților Păcală și Tândală sunt un exemplu. Spectacolul pus în scenă de Teatrul Ion Creangă are la bază un scenariu original, inspirat din mai multe texte populare, dar care aduce elemente noi, din actualitate. Copiii vor râde la schimbul de replici dintre personaje, se vor implica în aventurile lor și, nu în ultimul rând, vor învăța că obstacolele sunt mai ușor și chiar mai distractiv de trecut în doi.
GLASUL COPILĂRIEI
Recomandat copiilor peste 6 ani
Sâmbătă, 10 februarie, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
O zi din viața unui copil pare foarte simplă din exterior. Dar dacă privim prin ochișorii lor, lucrurile arată, poate, puțin mai altfel decât am crede. Spectacolul „Glasul copilăriei“ este un îndemn prietenos pentru părinți de a fi mai deschiși la dificultățile celor mici, oferindu-le o perspectivă diferită asupra acestui subiect. Un umăr înțelegător pe care micuții se pot sprijini necondiționat le poate schimba enorm existența inocentă și învolburată, amenințată de pericole nebănuite.
VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ
Recomandat copiilor peste 6 ani
Duminică, 11 februarie, ora 11:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
„Visul unei nopți de vară“ este cea mai montată comedie a lui Shakespeare. În text, lumea realului și cea a fantasticului se întâlnesc într-o poveste despre tinerețe și iubire. Cele două forțe ale naturii, Titania și Oberon, se află într-un conflict pentru putere. Cauzele acestei confruntări se vor răsfrânge și asupra muritorilor naivi și îndrăgostiți. Și pentru că acest lucru nu era suficient, Puck, un personaj pe care cu siguranță îl veți îndrăgi, va unelti împotriva tuturor pentru a crea un spectacol cum n-ați mai întâlnit. Atat de frumos va fi încât va părea ca un vis. În plus, familia meșterilor cu talent actoricesc va fi prezentă pentru a aduce zâmbetul pe buze și celor mai morocănoși spectatori.
O MIE ȘI UNA DE NOPȚI – LAMPA LUI ALADIN
Recomandat copiilor peste 6 ani
Duminică, 11 februarie, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei 13)
Magie, muzică și umor. O aventură fabuloasă care ne hrănește imaginația. Cu toții avem nevoie de magie și trebuie să știm cum să o folosim încă de mici. Prima lecție pe care o vom deprinde împreună? Să folosim lampa fermecată astfel încât geniul lămpii să ne îndeplinească nu una, nu trei, ci toate dorințele! Spectacolul scoate în evidență esența poveștii lui Aladin pe fundalul extraordinar al poveștilor spuse de Șeherezada de-a lungul celor o mie și una de nopți pe care le petrece în palatul soțului său, sultanul Șehreiar.
PROGRAM IANUARIE 2024
–
Visul unei nopți de vară (6+)
13.01, ora 11:00 & 18:00
21.01, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
„Visul unei nopți de vară” este cea mai montată comedie a lui Shakespeare. În text, lumea realului și cea a fantasticului se întâlnesc într-o poveste despre tinerețe și iubire. Cele două forțe ale naturii – Titania și Oberon, se află într-un conflict pentru putere. Cauzele acestei confruntări se vor răsfrânge și asupra muritorilor naivi și îndrăgostiți. Și pentru că acest lucru nu era suficient, Puck – un personaj pe care cu siguranță îl veți îndrăgi, va unelti impotriva tuturor pentru a crea un spectacol cum n-ați mai întâlnit. Atat de frumos va fi încât va părea ca un vis. În plus, familia meșterilor cu talent actoricesc va fi prezentă pentru a aduce zâmbetul pe buze și celor mai morocănoși spectatori.
Glasul copilăriei (6+)
14.01, ora 11.00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Pentru cum arătăm și cine suntem nu avem nici o vină. Ar fi bine să învățăm să ne iubim așa cum suntem, indiferent de vârsta pe care am avea-o, pentru că astfel de temeri au și adulții, nu doar copiii. Eva, fetița din „Glasul copilăriei“, nu vrea să mai iasă din casă din această cauză: frica de a nu fi arătată cu degetul. Noroc că prietenii care o însoțesc în fiecare zi la școală sunt alături de ea și o încurajează să facă numai bine.
Păcală și Tândală (3-6 ani)
19.01, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Unele povești sfidează timpul și, odată cu trecerea lui, devin mai puternice și mai pline de miez. Întâmplările fraților Păcală și Tândală sunt un exemplu. Spectacolul pus în scenă de Teatrul Ion Creangă are la bază un scenariu original, inspirat din mai multe texte populare, dar care aduce elemente noi, din actualitate. Copiii vor râde la schimbul de replici dintre personaje, se vor implica în aventurile lor și, nu în ultimul rând, vor învăța că obstacolele sunt mai ușor și chiar mai distractiv de trecut în doi.
Till (6+ ani)
20.01, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Cine este Till? Un personaj cum n-ați mai auzit ori văzut. Se spune că s-ar fi născut acum patru sute de ani, dar nu se știe nimic exact. Curios despre el este că, de atunci și până acum, a rămas tot copil. Și, tot de atunci și până acum, cutreieră întreaga lume. Uneori își face prieteni, alteori face năzbâtii și îi păcălește pe toți pe care îi întâlnește. Este înțelept și, de aceea, nu ai cum să anticipezi ce urmează să facă. Aventura sa este fascinantă, iar la final ne învață că orice copil poate să fie Till. Te-am convins să-l cunoști?
Jack și vrejul de fasole (5+)
21.01, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Dacă ar ști Jack spre ce tărâmuri fantastice îl vor duce niște banale boabe de fasole… De-abia așteptăm să descoperiți și voi acest spațiu magic! Jack ne învață că inocența nu înseamnă neapărat naivitate, așa cum tot auzim spunându-se, ci, dimpotrivă, înseamnă forță și curaj. Iată două arme suficient de puternice cu care putem îmblânzi lumea din jur!
Aventurile lui Săgeată (6+ ani)
30.01, ora 18:00
Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)
Personajul Săgeată este o minge dezumflată și abandonată de către proprietarul său. Singur și lipsit de utilitatea pentru care era cândva prețuit, el își dă seama că viața lui nu se poate termina în acest punct. Trebuie să îl revadă pe cel căruia i-a aparținut! În peripețiile sale, Săgeată va descoperi ,,universul’’ parcului, un univers vast, plin de mituri și legende, care nu ne este accesibil nouă, oamenilor. Va realiza cât de importanți sunt prietenii și de ce încrederea în cei apropiați îți poate schimba destinul. Însă, probabil, cel mai important aspect pe care îl va conștientiza este valoarea celei de-a doua șanse, dar și eforturile pe care aceasta le presupune. Un nou început nu este posibil fără schimbare, iar schimbarea necesită hotărâre, ceea ce eroul nostru are din plin.
EVENIMENTE TRECUTE
PROGRAM NOIEMBRIE 2023
2 – 3 DECEMBRIE
PINGUINII MELOMANI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 2 decembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Doi pinguini fug de la Zoo la Polul Sud să mai întâlnească și alți pinguini ca ei. Vacanța lor se transformă într-o oră de educație muzicală. Descoperă ce înseamnă melomania: să iubești muzica. Mai află și despre sunetul fiecărui instrument, despre partituri și notele muzicale, dar și cum ar putea să-și facă o orchestră. Oare la ce instrument ar putea să cânte prietenii lor de la Zoo? La final se anunță un casting pentru clubul pinguinilor melomani, la care oricine iubește muzica poate participa.
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 2 decembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați pe mica sirenă.
FĂRĂ FRICĂ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 3 decembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
În grădina vrednic lucrată de doi iepuri politicoși și foarte ascultători, au loc în ultimul timp neînțelegeri între ei și noua lor invitată – Rița. Deși veverița ar prefera singurătatea în locul prietenilor, se întâmplă ceva ce o va face să-și schimbe părerea. Pămătuf și Urechilă trebuie să-și învingă frica pentru a o salva pe Rița. Oare curajul este cu adevărat mai mare decât frica?
URSUL PĂCĂLIT DE VULPE
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 3 decembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Un urs flămând întâlnește o vulpe vicleană, ca toate vulpile. Grămada de pește din jurul acesteia îl face pe urs să poftească la hrana vecinei sale. Însă, o baltă întreagă doar pentru el sună mai bine decât un singur pește. Din gelozie pentru coada frumoasă despre care se vorbește în toată pădurea, vulpea îi plănuiește acestuia o farsă. Despre cum l-a păcălit vulpea pe urs ne va povesti chiar peștele, mărul discordiei. Lăcomia și falsa prietenie îi vor da ursului din poveste o lecție pe care nu o va uita prea curând.
24 – 26 NOIEMBRIE
CEI TREI PURCELUȘI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Vineri, 24 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când vrei să te apuci de construcția unei căsuțe trebuie să te gândești serios la materialul din care o vei face. Cei trei purceluși se gândesc și ei cam tot atât de serios. Numai că o vor acum, imediat. Dar un lucru bun necesită timp, mai ales când acesta trebuie să reziste împotriva unui lup flămând cu planuri malefice pentru micuții protagoniști. Noroc că din trei purceluși, măcar unul e cu băgare de seamă.
MAGIA GHICITORILOR
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Magie, ghicitori, giumbușlucuri, distracție. Iată câteva din cuvintele care descriu perfect spectacolul interactiv „Magia ghicitorilor”. Dacă un lucru este cert despre copii, este acela că sunt foarte curioși și le place să pună o mulțime de întrebări. Ei bine, spectacolul acesta este ocazia perfectă pentru ca micuții să-și satisfacă curiozitățile, încercând alături de un ghicitor și un magician să descopere împreună răspunsurile.
AMINTIRI ÎNTR-O VALIZĂ
Recomandat copiilor între 2 și 5 ani
Duminică, 26 noiembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmăresc cu entuziasm cum obiecte aparent obișnuite se transformă într-o invitație la joacă și o ocazie pentru cei mari de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor care ne însoțesc, spectacolul Amintiri într-o valiză impresionează prin expresivitatea și candoarea mijloacelor coregrafice. .
FATA BABEI ȘI FATA MOȘULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 26 noiembrie, ora 19:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Două surori se vor întâlni cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne pe drumul lor spre maturizare. Vor avea probe lesne de trecut pentru cei harnici, dar dificile pentru cei leneși. Șapte văi și-o cale adâncă sunt suficiente pentru a o înzestra pe fata moșului cu răbdare și bunătate. Despre fata babei nu am putea spune același lucru. Buna credință este ultima probă pe care surorile trebuie să o treacă.
10 – 12 NOIEMBRIE
–
CĂLĂTORII PRIN GALAXII
Recomandat copiilor peste 4 ani
Vineri, 17 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Soarele și Luna, deși nu se întâlnesc niciodată, au găsit o modalitate de a comunica una cu cealaltă, datorită internetului. Primesc de urgență solicitarea unui intergalactic de a-și găsi o casă pe una dintre planetele Căii Lactee. Care să fie cea mai primitoare planetă? Dar cea cu cele mai multe resurse de locuit? Are loc o călătorie prin galaxii cu un final fericit, deoarece astronautul găsește o planetă caldă și primitoare de care promite să aibă grijă.
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimbă coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adunați pe mica sirenă.
GLASUL COPILĂRIEI
Recomandat copiilor peste 6 ani
Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
O zi din viața unui copil pare foarte simplă din exterior. Dar dacă privim prin ochișorii lor, lucrurile arată, poate, puțin mai altfel decât am crede. Spectacolul „Glasul copilăriei” este un îndemn prietenos pentru părinți de a fi mai deschiși la dificultățile celor mici, oferindu-le o perspectivă diferită asupra acestui subiect. Un umăr înțelegător pe care micuții se pot sprijini necondiționat le poate schimba enorm existența inocentă și învolburată, amenințată de pericole nebănuite.
JACK ȘI VREJUL DE FASOLE
Recomandat copiilor peste 5 ani
Duminică, 19 noiembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.
PROSTIA OMENEASCĂ
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Duminică, 19 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Despre prostia omenească se știu multe, dar se spun puține. Omul poveștilor, Ion Creangă, a scris în urmă cu mulți ani despre nemărginita prostie omenească care se întâlnește la tot pasul. Se povestește astfel despre un om care a fugit în lume pentru a scăpa de prostie. Dar o vorbă din popor spune: „De ce îți este frică, nu scapi!”. Rămâne de văzut dacă personajul din poveste se întoarce acasă, la familia lui puțin mai fericită în istețime decât restul lumii.
10 – 12 NOIEMBRIE
PUNGUȚA CU DOI BANI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Vineri, 10 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Un spectacol muzical și interactiv, Punguța cu doi bani este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.
POVEȘTI CU FIRE
Recomandat copiilor între 1 și 4 ani
Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Tot universul este legat prin fire invizibile. Dacă apuci un fir mare și începi să-i urmărești parcursul, vei descoperi nenumărate lumi și posibilități. „Povești cu fire” este călătoria a trei personaje misterioase, fie ele zeițe, zâne sau alte ființe magice, care pornesc pe urmele firelor care ne leagă. Dacă asculți cu atenție povestea firelor, nu se știe ce minuni poți întâlni. Dar tocmai acest caracter enigmatic face ca aventura să fie interesantă.
HAINELE CELE NOI ALE ÎMPĂRATULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Nimănui nu-i place o persoană răsfățată și alintată. Dar ce se întâmplă când această persoană are și o împărăție de condus? Un împărat se vrea adulat de către supușii săi, deși nu face nimic toată ziua decât să cumpere haine pe care nu le poartă niciodată. Pentru a-i îndrepta comportamentul și a salva împărăția, aceștia îi pun la cale un plan viclean. Împăratului i se pregătește un costum cu stil, din cea mai fină țesătură care sigur îl va face să-și schimbe purtarea.
LA UN METRU DE TINE
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 12 noiembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când două persoane se întâlnesc, modul în care acestea interacționează le poate redefini universul interior. Aceasta este și povestea personajelor noastre, El și Ea, a căror întâlnire într-un spațiu compus cu ajutorul unui simplu instrument (un metru de tâmplărie), dă noi forme acțiunilor, gândurilor și sentimentelor pe care le trăiesc, totul punctat de un fundal sonor când allegro, când piano.
PERNUȚA SOMNOROASĂ
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Duminică, 12 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când ești mic, uneori parcă n-ai vrea să te bagi la somnic când ți se spune. Iar când ești mare, tânjești după zilele acelea când puteai să dormi la prânz fără nicio grijă. Dar când ai alături o prietenă de nădejde ca pernuța somnoroasă, o plimbare pe meleagurile lui Moș Ene nu mai sună atât de rău. Pernuța este cel mai bun însoțitor prin tărâmul fără margini al viselor și imaginației, iar alături de ea nici nu mai observi când s-au închis ochișorii și te-a furat somnul.
EVENIMENTE TRECUTE
FĂRĂ FRICĂ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Vineri, 3 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
În grădina vrednic lucrată de doi iepuri politicoși și foarte ascultători, au loc în ultimul timp neînțelegeri între ei și noua lor invitată – Rița. Deși veverița ar prefera singurătatea în locul prietenilor, se întâmplă ceva ce o va face să-și schimbe părerea. Pămătuf și Urechilă trebuie să-și învingă frica pentru a o salva pe Rița. Oare curajul este cu adevărat mai mare decât frica?
O LUME DE LA ZERO
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Spectacolul „O lume de la zero“ vă propune să asistați la un altfel de început al Universului, un început în care bucuria de a descoperi și joaca au un rol esențial. Din joacă, cele două personaje creează o lume de la zero în care mai târziu apare și omul. Pe scenă, se va contura în fața ochilor celor mici și a celor mari, un univers căruia, an după an, omul îi va descoperi noi și noi sensuri.
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați pe mica sirenă.
ÎMPRELUNĂ
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Duminică, 5 noiembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
„ÎmpreLună” este povestea unei călătorii din centrul Pământului până în înaltul cerului, în care întâmplările mai mult se simt decât se trăiesc, în care Luna e moale ca un burete și planetele așteaptă răbdătoare să fie descoperite. Un spectacol despre țesătura din care este croită imaginația, „ÎmpreLună” invită micuții spectatori să exploreze universul teatral din brațele părinților, de pe confortul pernuțelor colorate sau chiar de-a bușilea, din mijlocul sălii de spectacol.
URSUL PĂCĂLIT DE VULPE
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 5 noiembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
De ce a rămas ursul fără coadă? Toată lumea dă vina pe vulpea vicleană. Dar nici ursul nu e chiar așa inocent în povestea aceasta. Doar propria lăcomie l-a determinat să se plaseze într-o poziție nefavorabilă. De săracii pești ce să mai zicem, ei cu ce au greșit de-s vânați așa întruna de animale? Nu vă mai zicem, totuși, c-o să vă zică ei. Mai exact, el, Peștele Discordiei, într-o montare inedită a faimoasei povești.
*
Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrulioncreanga.ro.
📍Teatrul Ion Creangă, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!
EVENIMENTE TRECUTE
PROGRAM OCTOMBRIE 2023
CĂLĂTORII PRIN GALAXII
Recomandat copiilor peste 4 ani
Miercuri, 25 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Soarele și Luna, deși nu se întâlnesc niciodată, au găsit o modalitate de a comunica una cu cealaltă, datorită internetului. Primesc de urgență solicitarea unui intergalactic de a-și găsi o casă pe una dintre planetele Căii Lactee. Care să fie cea mai primitoare planetă? Dar cea cu cele mai multe resurse de locuit? Are loc o călătorie prin galaxii cu un final fericit, deoarece astronautul găsește o planetă caldă și primitoare de care promite să aibă grijă.
HAINELE CELE NOI ALE ÎMPĂRATULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Joi, 26 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Nimănui nu-i place o persoană răsfățată și alintată. Dar ce se întâmplă când această persoană are și o împărăție de condus? Un împărat se vrea adulat de către supușii săi, deși nu face nimic toată ziua decât să cumpere haine pe care nu le poartă niciodată. Pentru a-i îndrepta comportamentul și a salva împărăția, aceștia îi pun la cale un plan viclean. Împăratului i se pregătește un costum cu stil, din cea mai fină țesătură care sigur îl va face să-și schimbe purtarea.
DE-A MICUL PRINȚ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Vineri, 27 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Jocul și joaca sunt două lucruri esențiale în dezvoltarea copiilor. Spectacolul „De-a Micul Prinț” este un joc care spune o poveste. Universul Micului Prinț și întreaga sa aventură spre a-și găsi un prieten sunt explorate cu multă candoare de doi copii, printre jucării. Cum îi văd copiii pe adulți? Ciudați și interesați doar de numere. În joaca „De-a Micul Prinț”, descoperă ce este prietenia și dragostea adevărată.
CUTInE
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Sâmbătă, 28 octombrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
CUTInE este un spectacol care ne dă posibilitatea tuturor, de la mici la mari și de la mari la mici, să transformăm un spațiu și un obiect în ceea ce ne îndeamnă creativitatea. Vom pune cutie lângă cutie și vom forma prin dans, mișcare și emoție noi construcții: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casă – locuri metaforice și locuri fizice pe care le vom explora în joacă în această aventură.
PROSTIA OMENEASCĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 28 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Despre prostia omenească se știu multe, dar se spun puține. Omul poveștilor, Ion Creangă, a scris în urmă cu mulți ani despre nemărginita prostie omenească care se întâlnește la tot pasul. Se povestește astfel despre un om care a fugit în lume pentru a scăpa de prostie. Dar o vorbă din popor spune: „De ce îți este frică, nu scapi!”. Rămâne de văzut dacă personajul din poveste se întoarce acasă, la familia lui puțin mai fericită în istețime decât restul lumii.
POVEȘTI CU FIRE
Recomandat copiilor între 1 și 4 ani
Sâmbătă, 29 octombrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Într-un spațiu atemporal, ne pregătim să pornim spre un tărâm croșetat din întâlniri neprevăzute. Conduși de un fir invizibil, în fața noastră, o sferă uriașă de lână și trei personaje interesante vor apărea rând pe rând. Împreună, ele vom porni în descoperirea și deslușirea firelor ce ne înconjoară. Spectacolul „Povești cu fire” este universul ideal al oricărui copil care se lasă desprins din mâinile părinților și, ghidat de curiozitate, se bucură de explorarea necunoscutului.
PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 29 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Unde e Păcală, e și Tândală, iar unde e Tândală, e și Păcală – așa e de când lumea și pământul, că de n-ar fi, nu s-ar povesti și, altfel, nu i-am mai cunoaște pe cei mai simpatici frați din poveștile noastre populare. De la naștere până la vârsta maturizării, viața lor stă sub semnul întâmplărilor neprevăzute, la fiecare pas îi așteaptă o surpriză și un nou lucru de rezolvat. Îi ajută însă umorul și inocența, dar și faptul că se au mereu unul pe altul.
20 – 22 OCT
GLASUL COPILĂRIEI
Recomandat copiilor peste 6 ani
Vineri, 20 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Să fii copil nu e chiar atât de simplu. Vârsta copilăriei poate veni cu o mulțime de provocări și de întrebări cărora nu le găsim întotdeauna răspunsurile. De aceea avem nevoie de sprijinul părinților, de înțelegerea și deschiderea lor. Pentru că ei au fost, la rândul lor, copii, însă copiii niciodată oameni mari. Glasul copilăriei ne arată cât de bine este să avem un umăr de încredere, pe care să ne sprijinim la nevoie.
PUNGUȚA CU DOI BANI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Sâmbătă, 21 octombrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Un spectacol muzical și interactiv, „Punguța cu doi bani” este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 21 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Să explorăm împreună misterioasa, dar fermecătoarea lume a apelor! Ne ghidează o sirenă, a cărei poveste romantică a învins timpul și a topit obstacole ce păreau de netrecut. În marea ei dorință de a-și împlini iubirea, Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, este nevoită să facă sacrificiul suprem – renunță la suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Dar când în joc sunt dragostea și găsirea sufletului pereche, nici un sacrificiu nu este prea mare.
O LUME DE LA ZERO
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Duminică, 22 octombrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Dacă ni s-ar da șansa să ne reimaginăm începutul lumii, oare cum ar arăta el? În mod sigur, răspunsurile ar fi unele mai inventive ca altele. Mira și Miru, protagoniștii acestui spectacol, au șansa de a crea lumea de la zero, de a o recompune conform propriei imaginații. În scenariul închipuit de ei se află din toate câte un pic – bucurie, inocență, joacă și, nu în ultimul rând, muzică. Pas cu pas, vor construi „O lume de la zero“ fascinantă, care de-abia așteaptă să fie descoperită și explorată de micii spectatori.
CEI TREI PURCELUȘI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 22 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Toată lumea ar vrea doar să cânte și să danseze cât e ziua de lungă, să nu muncească, doar să se distreze. Cel puțin doi din cei trei purceluși preferă să facă asta, în loc să se gândească la iarna grea ce o să vină și la primejdiile din pădure. Lupul înfometat de abia așteaptă un nou ospăț. Confruntarea dintre purceluși și lup e plină de haz, dar și de învățăminte – după îndeplinirea responsabilităților, vine joaca.
CĂLĂTORII PRIN GALAXII
Recomandat copiilor peste 4 ani
Miercuri, 25 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Soarele și Luna, deși nu se întâlnesc niciodată, au găsit o modalitate de a comunica una cu cealaltă, datorită internetului. Primesc de urgență solicitarea unui intergalactic de a-și găsi o casă pe una dintre planetele Căii Lactee. Care să fie cea mai primitoare planetă? Dar cea cu cele mai multe resurse de locuit? Are loc o călătorie prin galaxii cu un final fericit, deoarece astronautul găsește o planetă caldă și primitoare de care promite să aibă grijă.
HAINELE CELE NOI ALE ÎMPĂRATULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Joi, 26 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Nimănui nu-i place o persoană răsfățată și alintată. Dar ce se întâmplă când această persoană are și o împărăție de condus? Un împărat se vrea adulat de către supușii săi, deși nu face nimic toată ziua decât să cumpere haine pe care nu le poartă niciodată. Pentru a-i îndrepta comportamentul și a salva împărăția, aceștia îi pun la cale un plan viclean. Împăratului i se pregătește un costum cu stil, din cea mai fină țesătură care sigur îl va face să-și schimbe purtarea.
29 SEP – 1 OCT
PROSTIA OMENEASCĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Vineri, 29 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Conform unui mare savant, două lucruri sunt infinite: universul și prostia omenească. Și despre univers încă nu e sigur. Spectacolul „Prostia omenească” aduce în lumină această latură nefericită a omului și consecințele ei. Protagonistul poveștii, săturându-se să vadă atâta prostie în propria casă, decide să plece în lume și dacă o găsi în altă parte prostie mai mare, doar atunci se va mai întoarce. Urmează o serie de dezamăgiri crunte pentru bietul om.
CĂLĂTORII PRIN GALAXII
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 30 septembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Oamenii au studiat cerul și astrele de foarte multă vreme. Dar astrele se studiază, oare, între ele? Marele Soare și frumoasa Lună se cunosc cu celelalte planete? Ce personalitate are o planetă și cum comunică între ele? Veniți alături de aceste personaje fantastice de dincolo de nori să vedeți un spectacol deosebit, care le va trezi interesul celor mici pentru lumea vastă cuprinsă în bolta cerească.
POVEȘTI CU FIRE
Recomandat copiilor peste 1 și 4 ani
Sâmbătă, 30 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Într-un spațiu atemporal, ne pregătim să pornim spre un tărâm croșetat din întâlniri neprevăzute. Conduși de un fir invizibil, în fața noastră, o sferă uriașă de lână și trei personaje interesante vor apărea rând pe rând. Împreună, ele vom porni în descoperirea și deslușirea firelor ce ne înconjoară. Spectacolul „Povești din fire” este universul ideal al oricărui copil care se lasă desprins din mâinile părinților și, ghidat de curiozitate, se bucură de explorarea necunoscutului.
CEI TREI PURCELUȘI
Recomandat copiilor peste 3 și 6 ani
Duminică, 1 octombrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Toată lumea ar vrea doar să cânte și să danseze cât e ziua de lungă, să nu muncească, doar să se distreze. Cel puțin doi din cei trei purceluși preferă să facă asta, în loc să se gândească la iarna grea ce o să vină și la primejdiile din pădure. Lupul înfometat de abia așteaptă un nou ospăț. Confruntarea dintre purceluși și lup e plină de haz, dar și de învățăminte – după îndeplinirea responsabilităților, vine joaca.
PROSTIA OMENEASCĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Duminică, 1 octombrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Despre prostia omenească se știu multe, dar se spun puține. Omul poveștilor, Ion Creangă, a scris în urmă cu mulți ani despre nemărginita prostie omenească care se întâlnește la tot pasul. Se povestește astfel despre un om care a fugit în lume pentru a scăpa de prostie. Dar o vorbă din popor spune: „De ce îți este frică, nu scapi!”. Rămâne de văzut dacă personajul din poveste se întoarce acasă, la familia lui puțin mai fericită în istețime decât restul lumii.
EVENIMENTE TRECUTE
22-28 SEPTEMBRIE
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Vineri, 22 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când muzica se împletește cu o poveste de dragoste, ceea ce urmează se transformă în vis. Un vis construit din decoruri fascinante și personaje impresionante prin prezența lor, scăldate într-o aură de magie – o fiică a apelor, un prinț și tot atâtea creaturi cu puteri fantastice. Un muzical menit să vă facă să vă îndrăgostiți de Ariel, sirena care a înfruntat întreg Universul pentru un OM.
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 23 septembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați pe mica sirenă.
PERNUȚA SOMNOROASĂ
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Sâmbătă, 23 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Până să adoarmă, copiii străbat lungul drum al somnului către visare. Noaptea este lungă și multe umbre luminate se arată în împărăția pernuțelor pufoase. Spre a prinde somnul cel mai dulce, lumea mărilor albastre li se alătură la joacă. Dintr-o pânză mare, albă, iau formă o meduză fermecată și un pește bulbucat. Joaca lor printre steluțe ar mai continua, dacă n-ar fi o pernuță care să-i poarte pe copii în lumea viselor cu bucurii.
URSUL PĂCĂLIT DE VULPE
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 24 septembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Un urs, o vulpe și un pește s-au întâlnit într-o poveste. Iar ceea urmează să se petreacă pare să fie rupt nu din poveste, ci chiar din realitatea uneori surprinzătoare – întâmplări care ne arată că lăcomia și falsa prietenie s-au născut odată cu timpul. Dar timpul, la rândul lui, ne-a mai învățat ceva: când privim o provocare cu umor, devenim automat mai înțelepți. Simțim cum creștem. Ce vom învăța din pățaniile ursului sau din planul șiret al vulpii? Să-i dăm mai bine cuvântul peștelui, pentru că el este cel care ne va spune povestea!
FATA BABEI ȘI FATA MOȘULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 24 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Două surori se vor întâlni cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne pe drumul lor spre maturizare. Vor avea probe lesne de trecut pentru cei harnici, dar dificile pentru cei leneși. Șapte văi și-o cale adâncă sunt suficiente pentru a o înzestra pe fata moșului cu răbdare și bunătate. Despre fata babei nu am putea spune același lucru. Buna credință este ultima probă pe care surorile trebuie să o treacă.
PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Joi, 28 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Legătura dintre doi fraţi nu este uşor de tradus în cuvinte. De aceea, spectacolul Păcală şi Tândală îşi propune să arate cum doi fraţi traversează mai uşor obstacolele pe care viaţa le pune în calea lor, datorită faptului că se au unul pe celălalt. De la jocurile copilăriei, la emoţiile provocate părinţilor, pănă la inevitabila maturizare, toate sunt mai uşoare pentru că Păcală îl are pe Tândală, dar şi invers. Pe durata spectacolului cei doi vor trece prin tot felul de peripeţii care mai de care mai amuzante și pline de haz, pentru ca la final fiecare să ajungă la casa lui, cu propria familie. Dar oare trăsnăile se vor termina aici?
8-21 SEPTEMBRIE
Ursul păcălit de vulpe
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Vineri, 8 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
De ce a rămas ursul fără coadă? Toată lumea dă vina pe vulpea vicleană. Dar nici ursul nu e chiar așa inocent în povestea aceasta. Doar propria lăcomie l-a determinat să se plaseze într-o poziție nefavorabilă. De săracii pești ce să mai zicem, ei cu ce au greșit de-s vânați așa întruna de animale? Nu vă mai zicem, totuși, c-o să vă zică ei. Mai exact, el, Peștele Discordiei, într-o montare inedită a faimoasei povești.
TILL
Recomandat copiilor între peste 6 ani
Sâmbătă, 9 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Noua producție a Teatrului Ion Creangă, care se pregătește să facă cunoștintă cu publicul în luna decembrie a.c., aduce în fața spectatorilor o comedie potrivită pentru absolut toți copiii, mai ales pentru aceia care nu au pic de astâmpăr. Un spectacol plin de aventuri fascinante și halucinante, amuzante și coregrafiate. În fond, pentru toate vârstele. Finalul nu va fi lipsit de o morală, el le va da copiilor de gândit și va fi rostit sub forma unei interogații, iar răspunsul le va aparține în totalitate.
O lume de la zero
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Sâmbătă, 9 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Ce a fost la început? Nu știm sigur, probabil nici nu vom ști, deoarece fiecare mitologie ne propune o altă cosmogonie. Din nimic s-a creat o lume pe care noi astăzi o iubim. Iar pentru a vedea cum, vă propunem și noi o altă teorie. Într-un spațiu gol, lipsit de timp și lumină, doi călători, Mira și Miru, se decid să construiască o lume mare și primitoare. Însă, această lume e mai specială, deoarece este creată cu ajutorul notelor muzicale, iar din umbre, obiectele prind viață.
Punguța cu doi bani
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 10 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.
O lume de la zero
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Duminică, 10 septembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Spectacolul „O lume de la zero” vă propune să asistați la un altfel de început al Universului, un început în care bucuria de a descoperi și joaca au un rol esențial. Din joacă, cele două personaje creează o lume de la zero în care mai târziu apare și omul. Pe scenă, se va contura în fața ochilor celor mici și a celor mari, o lume în care, an după an, omul îi va descoperi noi sensuri și răspunsuri la întrebări nemuritoare.
Cei trei purceluși
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 10 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când vrei să te apuci de construcția unei căsuțe trebuie să te gândești serios la materialul din care o vei face. Cei trei purceluși se gândesc și ei cam tot atât de serios. Numai că o vor acum, imediat. Dar un lucru bun necesită timp, mai ales când acesta trebuie să reziste împotriva unui lup flămând cu planuri malefice pentru micuții protagoniști. Noroc că din trei purceluși, măcar unul e cu băgare de seamă.
De-a Micul Prinț
Recomandat copiilor între 4 și 6 ani
Joi, 14 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Oamenii mari tind să fie tare neînțelegători. Ei nu pot să facă diferența dintre un elefant aflat în burta unui șarpe și o pălărie. Au uitat să mai fie copii. Să-și aprecieze florile, să se bucure de conversația cu o vulpiță neîmblânzită, să exploreze cu entuziasm numeroasele planete din univers. Micul Prinț e tare curios să descopere universuri noi și caută pe cineva la fel de pasionat care să i se alăture în aventură. Credeți că puteți fi voi aceia?
Poveștile lui Aladin și Jack se vor vedea în weekend la TIC! ✨
Program 15 – 21 septembrie
V-a fost dor de poveștile cu aventuri? Nouă sigur ne-a fost! De aceea v-am pregătit un weekend prin tărâmul îndepărtat, dar tare interesant a lui Aladin, dar și într-un alt loc, dincolo de nori, acolo unde doar Jack și al său vrej de fasole fermecat pot ajunge. Te așteptăm cu multă muzică, dans, efecte speciale impresionante în povestea a două personaje foarte cunoscute în literatura universală. Ne găsiți la prietenii noștri de stagiune de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1), dar și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23) cu spectacole pentru cei mai pitici spectatori.
Glasul copilăriei
Vineri, 15 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor peste 6 ani
O zi din viața unui copil pare foarte simplă din exterior. Dar dacă privim prin ochișorii lor, lucrurile arată, poate, puțin mai altfel decât am crede. Spectacolul „Glasul copilăriei” este un îndemn prietenos pentru părinți de a fi mai deschiși la dificultățile celor mici, oferindu-le o perspectivă diferită asupra acestui subiect. Un umăr înțelegător pe care micuții se pot sprijini necondiționat le poate schimba enorm existența inocentă și învolburată, amenințată de pericole nebănuite.
O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin
Sâmbătă, 16 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Recomandat copiilor peste 6 ani
Am auzit cu toții povestea lui Aladin. Însă spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin” propune o perspectivă nouă asupra faimoasei povești. Șeherezada și Șehreiar pictează, de-a lungul celor o mie și una de nopți, aventura lui Aladin, care nu mai este un hoț mărunt. Cât despre dorințe, accentul se mută de la numărul acestora, care devin infinite, la felul în care sunt folosite. În final, cel mai important lucru este ca binele să iasă învingător.
Amintiri într-o valiză
Sâmbătă, 16 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor între 2 și 5 ani
Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmăresc cu entuziasm cum obiecte aparent obișnuite se transformă într-o invitație la joacă și o ocazie pentru cei mari de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor care ne însoțesc, spectacolul Amintiri într-o valiză impresionează prin expresivitatea și candoarea mijloacelor coregrafice.
Jack și vrejul de fasole
Duminică, 17 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Recomandat copiilor peste 5 ani
O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.
Păcală și Tândală
Duminică, 17 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Legătura dintre doi fraţi nu este uşor de tradus în cuvinte. De aceea, spectacolul Păcală şi Tândală îşi propune să arate cum doi fraţi traversează mai uşor obstacolele pe care viaţa le pune în calea lor, datorită faptului că se au unul pe celălalt. De la jocurile copilăriei, la emoţiile provocate părinţilor, pănă la inevitabila maturizare, toate sunt mai uşoare pentru că Păcală îl are pe Tândală, dar şi invers.
CUTInE
Joi, 21 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
O simplă cutie poate că e – doar o cutie. Mai multe cutii se pot transforma în tot ce vrei. Imaginația este și ea un joc care îți desenează în fața ochilor obiecte și forme nebănuite la început. Iar pentru ca jocul să fie și mai fascinat – deschide cutia. Ce să vezi? Înăuntru se arată alte lucruri numai bune de folosit în completarea distracției. Spectacolul „CUTInE” îi ajută pe copii să construiască împărății din mici obiecte ușor de folosit.
Mica sirenă
(+4 ani)
22.09, ora 18:00,
23.09, ora 11.00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Când muzica se împletește cu o poveste de dragoste, ceea ce urmează se transformă în vis. Un vis construit din decoruri fascinante și personaje impresionante prin prezența lor, scăldate într-o aură de magie – o fiică a apelor, un prinț și tot atâtea creaturi cu puteri fantastice. Un muzical menit să vă facă să vă îndrăgostiți de Ariel, sirena care a înfruntat întreg Universul pentru un OM.
Pernuța somnoroasă
(0-3 ani)
23.09, ora 18:00, Sala Mică
(Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când ești mic, uneori parcă n-ai vrea să te bagi la somnic când ți se spune. Iar când ești mare, tânjești după zilele acelea când puteai să dormi la prânz fără nicio grijă. Dar când ai alături o prietenă de nădejde ca pernuța somnoroasă, o plimbare pe meleagurile lui Moș Ene nu mai sună atât de rău. Pernuța este cel mai bun însoțitor prin tărâmul fără margini al viselor și imaginației, iar alături de ea nici nu mai observi când s-au închis ochișorii și te-a furat somnul.
Fata babei și fata moșului
(3-6 ani)
24.09, ora 18:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Amu, cică era odată o poveste veche, neaoșă și amuzantă, așa cum sunt toate poveștile lui Ion Creangă, cu o fată a moșului bună la suflet și senină, de-ți era mai mare dragul de ea, și o fată a babei leneșă și rea la inimă, de numai năzbâtii cocea. Ați recunoscut cu siguranță aventurile pe care urmează să le urmărim pe scenă. Dar să nu zăbovim, căci ne așteaptă un drum plin de peripeții și încercări – și un spectacol plin de umor, muzică și dans.
Prostia omenească
(+4 ani)
29.09, ora 18:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Conform unui mare savant, două lucruri sunt infinite: universul și prostia omenească. Și despre univers încă nu e sigur. Spectacolul „Prostia omenească” aduce în lumină această latură nefericită a omului și consecințele ei. Protagonistul poveștii, săturându-se să vadă atâta prostie în propria casă, decide să plece-n lume și dacă o găsi în altă parte prostie mai mare, doar atunci se va mai întoarce. Urmează o serie de dezamăgiri crunte pentru bietul om.
Călătorii prin galaxii
(+4 ani)
30.09, ora 11.00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Oamenii au studiat cerul și astrele de foarte multă vreme. Dar astrele se studiază, oare, între ele? Marele Soare și frumoasa Lună se cunosc cu celelalte planete? Ce personalitate are o planetă și cum comunică între ele? Veniți alături de aceste personaje fantastice de dincolo de nori să vedeți un spectacol deosebit, care le va trezi interesul celor mici pentru lumea vastă cuprinsă în bolta cerească.
Povești cu fire
(1-4 ani)
30.09, ora 18:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Tot universul este legat prin fire invizibile. Dacă apuci un fir mare și-ncepi să-i urmărești parcursul, vei descoperi nenumărate lumi și posibilități. „Povești cu fire” este călătoria a trei personaje misterioase, fie ele zeițe, zâne sau alte ființe magice, care pornesc pe urmele firelor care ne leagă. Dacă asculți cu atenție povestea firelor, nu se știe ce minuni poți întâlni. Dar tocmai acest caracter enigmatic face ca aventura să fie interesantă.