Teatrul Ion Creangă, unul dintre cele mai iubite teatre pentru copii din România, deschide un capitol nou cu stagiunea 2023-2024, cu o înfățișare schimbată după 58 de ani de aventuri scenice dedicate copiilor.
De la momentul în care a fost înființat, Teatrul Ion Creangă a fost întotdeauna un loc în care bucuria jocului și dorința inerentă de a juca au găsit un spațiu în care arta și poveștile au fost accesibile pentru cei mai mici spectatori, cu spectacole de teatru de înaltă calitate artistică, pentru a satisface nevoile publicului tânăr, cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani.
Noua stagiune la Teatrul Ion Creangă a avut startul pe 2 septembrie iar biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrulioncreanga.ro.
PROGRAM SEPTEMBRIE 2023
22-28 SEPTEMBRIE
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Vineri, 22 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
MICA SIRENĂ
Recomandat copiilor peste 4 ani
Sâmbătă, 23 septembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați pe mica sirenă.
PERNUȚA SOMNOROASĂ
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Sâmbătă, 23 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Până să adoarmă, copiii străbat lungul drum al somnului către visare. Noaptea este lungă și multe umbre luminate se arată în împărăția pernuțelor pufoase. Spre a prinde somnul cel mai dulce, lumea mărilor albastre li se alătură la joacă. Dintr-o pânză mare, albă, iau formă o meduză fermecată și un pește bulbucat. Joaca lor printre steluțe ar mai continua, dacă n-ar fi o pernuță care să-i poarte pe copii în lumea viselor cu bucurii.
URSUL PĂCĂLIT DE VULPE
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 24 septembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Un urs, o vulpe și un pește s-au întâlnit într-o poveste. Iar ceea urmează să se petreacă pare să fie rupt nu din poveste, ci chiar din realitatea uneori surprinzătoare – întâmplări care ne arată că lăcomia și falsa prietenie s-au născut odată cu timpul. Dar timpul, la rândul lui, ne-a mai învățat ceva: când privim o provocare cu umor, devenim automat mai înțelepți. Simțim cum creștem. Ce vom învăța din pățaniile ursului sau din planul șiret al vulpii? Să-i dăm mai bine cuvântul peștelui, pentru că el este cel care ne va spune povestea!
FATA BABEI ȘI FATA MOȘULUI
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 24 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Două surori se vor întâlni cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne pe drumul lor spre maturizare. Vor avea probe lesne de trecut pentru cei harnici, dar dificile pentru cei leneși. Șapte văi și-o cale adâncă sunt suficiente pentru a o înzestra pe fata moșului cu răbdare și bunătate. Despre fata babei nu am putea spune același lucru. Buna credință este ultima probă pe care surorile trebuie să o treacă.
PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Joi, 28 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Legătura dintre doi fraţi nu este uşor de tradus în cuvinte. De aceea, spectacolul Păcală şi Tândală îşi propune să arate cum doi fraţi traversează mai uşor obstacolele pe care viaţa le pune în calea lor, datorită faptului că se au unul pe celălalt. De la jocurile copilăriei, la emoţiile provocate părinţilor, pănă la inevitabila maturizare, toate sunt mai uşoare pentru că Păcală îl are pe Tândală, dar şi invers. Pe durata spectacolului cei doi vor trece prin tot felul de peripeţii care mai de care mai amuzante și pline de haz, pentru ca la final fiecare să ajungă la casa lui, cu propria familie. Dar oare trăsnăile se vor termina aici?
8-21 SEPTEMBRIE
Ursul păcălit de vulpe
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Vineri, 8 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
De ce a rămas ursul fără coadă? Toată lumea dă vina pe vulpea vicleană. Dar nici ursul nu e chiar așa inocent în povestea aceasta. Doar propria lăcomie l-a determinat să se plaseze într-o poziție nefavorabilă. De săracii pești ce să mai zicem, ei cu ce au greșit de-s vânați așa întruna de animale? Nu vă mai zicem, totuși, c-o să vă zică ei. Mai exact, el, Peștele Discordiei, într-o montare inedită a faimoasei povești.
TILL
Recomandat copiilor între peste 6 ani
Sâmbătă, 9 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Noua producție a Teatrului Ion Creangă, care se pregătește să facă cunoștintă cu publicul în luna decembrie a.c., aduce în fața spectatorilor o comedie potrivită pentru absolut toți copiii, mai ales pentru aceia care nu au pic de astâmpăr. Un spectacol plin de aventuri fascinante și halucinante, amuzante și coregrafiate. În fond, pentru toate vârstele. Finalul nu va fi lipsit de o morală, el le va da copiilor de gândit și va fi rostit sub forma unei interogații, iar răspunsul le va aparține în totalitate.
O lume de la zero
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Sâmbătă, 9 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Ce a fost la început? Nu știm sigur, probabil nici nu vom ști, deoarece fiecare mitologie ne propune o altă cosmogonie. Din nimic s-a creat o lume pe care noi astăzi o iubim. Iar pentru a vedea cum, vă propunem și noi o altă teorie. Într-un spațiu gol, lipsit de timp și lumină, doi călători, Mira și Miru, se decid să construiască o lume mare și primitoare. Însă, această lume e mai specială, deoarece este creată cu ajutorul notelor muzicale, iar din umbre, obiectele prind viață.
Punguța cu doi bani
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 10 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.
O lume de la zero
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
Duminică, 10 septembrie, ora 11:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Spectacolul „O lume de la zero” vă propune să asistați la un altfel de început al Universului, un început în care bucuria de a descoperi și joaca au un rol esențial. Din joacă, cele două personaje creează o lume de la zero în care mai târziu apare și omul. Pe scenă, se va contura în fața ochilor celor mici și a celor mari, o lume în care, an după an, omul îi va descoperi noi sensuri și răspunsuri la întrebări nemuritoare.
Cei trei purceluși
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Duminică, 10 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când vrei să te apuci de construcția unei căsuțe trebuie să te gândești serios la materialul din care o vei face. Cei trei purceluși se gândesc și ei cam tot atât de serios. Numai că o vor acum, imediat. Dar un lucru bun necesită timp, mai ales când acesta trebuie să reziste împotriva unui lup flămând cu planuri malefice pentru micuții protagoniști. Noroc că din trei purceluși, măcar unul e cu băgare de seamă.
De-a Micul Prinț
Recomandat copiilor între 4 și 6 ani
Joi, 14 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Oamenii mari tind să fie tare neînțelegători. Ei nu pot să facă diferența dintre un elefant aflat în burta unui șarpe și o pălărie. Au uitat să mai fie copii. Să-și aprecieze florile, să se bucure de conversația cu o vulpiță neîmblânzită, să exploreze cu entuziasm numeroasele planete din univers. Micul Prinț e tare curios să descopere universuri noi și caută pe cineva la fel de pasionat care să i se alăture în aventură. Credeți că puteți fi voi aceia?
Poveștile lui Aladin și Jack se vor vedea în weekend la TIC! ✨
Program 15 – 21 septembrie
V-a fost dor de poveștile cu aventuri? Nouă sigur ne-a fost! De aceea v-am pregătit un weekend prin tărâmul îndepărtat, dar tare interesant a lui Aladin, dar și într-un alt loc, dincolo de nori, acolo unde doar Jack și al său vrej de fasole fermecat pot ajunge. Te așteptăm cu multă muzică, dans, efecte speciale impresionante în povestea a două personaje foarte cunoscute în literatura universală. Ne găsiți la prietenii noștri de stagiune de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1), dar și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23) cu spectacole pentru cei mai pitici spectatori.
Glasul copilăriei
Vineri, 15 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor peste 6 ani
O zi din viața unui copil pare foarte simplă din exterior. Dar dacă privim prin ochișorii lor, lucrurile arată, poate, puțin mai altfel decât am crede. Spectacolul „Glasul copilăriei” este un îndemn prietenos pentru părinți de a fi mai deschiși la dificultățile celor mici, oferindu-le o perspectivă diferită asupra acestui subiect. Un umăr înțelegător pe care micuții se pot sprijini necondiționat le poate schimba enorm existența inocentă și învolburată, amenințată de pericole nebănuite.
O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin
Sâmbătă, 16 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Recomandat copiilor peste 6 ani
Am auzit cu toții povestea lui Aladin. Însă spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin” propune o perspectivă nouă asupra faimoasei povești. Șeherezada și Șehreiar pictează, de-a lungul celor o mie și una de nopți, aventura lui Aladin, care nu mai este un hoț mărunt. Cât despre dorințe, accentul se mută de la numărul acestora, care devin infinite, la felul în care sunt folosite. În final, cel mai important lucru este ca binele să iasă învingător.
Amintiri într-o valiză
Sâmbătă, 16 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor între 2 și 5 ani
Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmăresc cu entuziasm cum obiecte aparent obișnuite se transformă într-o invitație la joacă și o ocazie pentru cei mari de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor care ne însoțesc, spectacolul Amintiri într-o valiză impresionează prin expresivitatea și candoarea mijloacelor coregrafice.
Jack și vrejul de fasole
Duminică, 17 septembrie, ora 11:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)
Recomandat copiilor peste 5 ani
O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.
Păcală și Tândală
Duminică, 17 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor între 3 și 6 ani
Legătura dintre doi fraţi nu este uşor de tradus în cuvinte. De aceea, spectacolul Păcală şi Tândală îşi propune să arate cum doi fraţi traversează mai uşor obstacolele pe care viaţa le pune în calea lor, datorită faptului că se au unul pe celălalt. De la jocurile copilăriei, la emoţiile provocate părinţilor, pănă la inevitabila maturizare, toate sunt mai uşoare pentru că Păcală îl are pe Tândală, dar şi invers.
CUTInE
Joi, 21 septembrie, ora 18:00
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Recomandat copiilor între 0 și 3 ani
O simplă cutie poate că e – doar o cutie. Mai multe cutii se pot transforma în tot ce vrei. Imaginația este și ea un joc care îți desenează în fața ochilor obiecte și forme nebănuite la început. Iar pentru ca jocul să fie și mai fascinat – deschide cutia. Ce să vezi? Înăuntru se arată alte lucruri numai bune de folosit în completarea distracției. Spectacolul „CUTInE” îi ajută pe copii să construiască împărății din mici obiecte ușor de folosit.
Mica sirenă
(+4 ani)
22.09, ora 18:00,
23.09, ora 11.00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Când muzica se împletește cu o poveste de dragoste, ceea ce urmează se transformă în vis. Un vis construit din decoruri fascinante și personaje impresionante prin prezența lor, scăldate într-o aură de magie – o fiică a apelor, un prinț și tot atâtea creaturi cu puteri fantastice. Un muzical menit să vă facă să vă îndrăgostiți de Ariel, sirena care a înfruntat întreg Universul pentru un OM.
Pernuța somnoroasă
(0-3 ani)
23.09, ora 18:00, Sala Mică
(Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
Când ești mic, uneori parcă n-ai vrea să te bagi la somnic când ți se spune. Iar când ești mare, tânjești după zilele acelea când puteai să dormi la prânz fără nicio grijă. Dar când ai alături o prietenă de nădejde ca pernuța somnoroasă, o plimbare pe meleagurile lui Moș Ene nu mai sună atât de rău. Pernuța este cel mai bun însoțitor prin tărâmul fără margini al viselor și imaginației, iar alături de ea nici nu mai observi când s-au închis ochișorii și te-a furat somnul.
Fata babei și fata moșului
(3-6 ani)
24.09, ora 18:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Amu, cică era odată o poveste veche, neaoșă și amuzantă, așa cum sunt toate poveștile lui Ion Creangă, cu o fată a moșului bună la suflet și senină, de-ți era mai mare dragul de ea, și o fată a babei leneșă și rea la inimă, de numai năzbâtii cocea. Ați recunoscut cu siguranță aventurile pe care urmează să le urmărim pe scenă. Dar să nu zăbovim, căci ne așteaptă un drum plin de peripeții și încercări – și un spectacol plin de umor, muzică și dans.
Prostia omenească
(+4 ani)
29.09, ora 18:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Conform unui mare savant, două lucruri sunt infinite: universul și prostia omenească. Și despre univers încă nu e sigur. Spectacolul „Prostia omenească” aduce în lumină această latură nefericită a omului și consecințele ei. Protagonistul poveștii, săturându-se să vadă atâta prostie în propria casă, decide să plece-n lume și dacă o găsi în altă parte prostie mai mare, doar atunci se va mai întoarce. Urmează o serie de dezamăgiri crunte pentru bietul om.
Călătorii prin galaxii
(+4 ani)
30.09, ora 11.00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Oamenii au studiat cerul și astrele de foarte multă vreme. Dar astrele se studiază, oare, între ele? Marele Soare și frumoasa Lună se cunosc cu celelalte planete? Ce personalitate are o planetă și cum comunică între ele? Veniți alături de aceste personaje fantastice de dincolo de nori să vedeți un spectacol deosebit, care le va trezi interesul celor mici pentru lumea vastă cuprinsă în bolta cerească.
Povești cu fire
(1-4 ani)
30.09, ora 18:00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)
Tot universul este legat prin fire invizibile. Dacă apuci un fir mare și-ncepi să-i urmărești parcursul, vei descoperi nenumărate lumi și posibilități. „Povești cu fire” este călătoria a trei personaje misterioase, fie ele zeițe, zâne sau alte ființe magice, care pornesc pe urmele firelor care ne leagă. Dacă asculți cu atenție povestea firelor, nu se știe ce minuni poți întâlni. Dar tocmai acest caracter enigmatic face ca aventura să fie interesantă.
Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrulioncreanga.ro.
📍Teatrul Ion Creangă, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)
⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!
Sursa: teatrulioncreanga.ro