Talcioc Urban Dravet 24 Martie 2013

Talciocul Urban si Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare se mobilizeaza impreuna pentru o talciocareala de primavara pentru a sustine deschiderea unui centru de zi pentru copiii cu epilepsie cu varsta prescolara care nu pot fi integrati in invatamantul de masa.

O mai stiti pe Sanziana, fetita vesela de numai 2 ani jumatate diagnosticata cu Sindrom Dravet, o forma rara de epilepsie? Aici e povestea ei si motorul de la care a plecat organizarea acestui Talcioc Urban: http://totuldespremame.ro/invitati-speciali/teodora-neagu-mama-unui-copil-cu-o-boala-cronica-nu-are-niciodata-concediu

Sanziana, Davis si Amalia sunt doar trei copii diagnosticati cu aceasta forma rara de epilepsie, numita Dravet, si, ca ei, exista si alti copii cu epilepsie care au nevoie de un centru al lor.
Mai multe detalii despre centrul care se va infiinta, gasiti mai jos, dar si pe site-ul www.dravet.ro.

Program Talcioc: 10.30-16

 

Info Centrul de zi “Exista Speranta”
Pe langa programul de socializare, centrul ar urma sa le ofere acestora si posibilitatea de a urma diferite terapii necesare unei dezvoltari armonioase – kinetoterapie, logopedie, PECS, terapie ocupationala si psihoterapie. De asemenea, parintii copiilor vor putea sa se organizeze in spatiul centrului in grupuri de suport si sa discute diferite subiecte care ii preocupa atat intre ei, cat si impreuna cu psihoterapeuti.
Centrul reprezinta un proiect de parteneriat public-privat, in cadrul caruia Primaria Municipiului Bucuresti va contribui cu spatiul si utilitatile, iar Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare va finanta – prin sponsorizari obtinute de la persoane fizice si juridice – dotarile necesare.
Initiativa are loc in contextul in care, in prezent, copiii cu epilepsie nu beneficiaza de niciun astfel de amplasament, iar faptul ca toate terapiile necesare vor fi disponibile intr-un singur loc va usura mult viata familiilor afectate.

Multumim Scolii Libere Waldorf, o institutie de invatamant primar formata la initiativa unor parinti, pentru gazduire.
Proiectul lor este o scoala in care copilul este educat cu iubire si pentru libertate, pornind de la nevoile reale pentru o dezvoltare sanatoasa, specifice fiecarei varste si tinand cont de individualitatea fiecaruia. Privind educatia ca pe un instrument al dezvoltarii si transformarii, Scoala Primara Libera Waldorf imbina arta si stiinta, miscarea si activitatile practice, contribuind la dezvoltarea armonioasa a fortelor sufletesti ale copilului – gandirea, simtirea si vointa.
Pentru mai multe detalii, vizitati www.scoalalibera.ro.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU