Targ cu mesteri populari, de Sfanta Marie Mare

10:00:00 - 18:00:00
09-11 August 2013

Târgul de meșteri populari stă sub semnul prăznuirii sărbătorii ortodoxe Sfânta Maria Mare și vă pune la dispoziție creații artizanale românești și bucate tradiționale.

targ mesteri sfanta marie mareSunteți invitați în perioada 9 – 11 august 2013 la Târg cu meșteri populari, de Sfânta Maria Mare, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.

Aici găsiți cadouri pentru sărbătoriți, produse tradiționale pentru masa festivă și obiecte artizanale autentice.

Intrarea este liberă, iar programul de vizitare este între orele 10:00-18:00.

Artizanii vor expune creaţii din domeniul olăritului, prelucrării lemnului, ţesăturilor, podoabelor ţărăneşti, picturii de icoane pe sticlă şi pe lemn, prelucrării pieilor. Gastronomia tradițională este prezentă prin diverse preparate culinare sănătoase și deosebit de gustoase: brânzeturi, zacuscă, plăcinte, cozonaci, turtă dulce, dulcețuri și miere.
Pe Aleea Samurcaș și în curtea din spate a Muzeului vă așteaptă o mare varietate de antichități veritabile, precum ediții de colecție, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colecții de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri, plăci de gramofon și multe altele.
Pentru ca energia să nu vă dispară, bucătari pricepuți vă așteaptă cu preparate proaspete, pentru toate gusturile.

Activitati pentru copii in zilele de sâmbătă și duminică. Intre orele 10.00-17.00, pentru copii sunt organizate trei ateliere de creativitate:

– Atelierul „Tehnica șervețelului”, coordonat de Deco Craft (Maria Paun), unde cei mici vor învăța cum să decoreze diferite obiecte (casete, ceramică, animale din polistiren) prin această tehnică inedită.
– Atelierul „Tehnica Modelaj Fimo (pastă polimerică)”, coordonat de Cerasela Busuioc (Ela), unde copiii învață să gândească creativ, ajutându-i să-și îmbunătățească performanțele .
– Atelierul „Linguri din lemn pictate și Păpuși” (îndrumător Daniela Iacob), unde sunt pictate linguri decorative și sunt confecționate păpuși din linguri de lemn.
Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, la telefon: 0726 717 145 și pe mail: [email protected], pentru primele două ateliere, respectiv la [email protected] și 0745 400 955 pentru cel de-al treilea.
Toate materialele folosite la ateliere sunt puse la dispoziție de către coordonator, iar la final obiectele realizate vor fi luate, de copii, acasă.

Vârsta de participare 4+. Costul unui atelier este de 25 lei.

Organizator eveniment: Fundația Kogaion 115

Detalii Eveniment

Perioada:
09-11 August 2013

Ora incepere:
10:00:00

Ora terminare:
18:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL