Tracul – o cauza a rezultatelor slabe la scoala

 

Tracul – o cauza a rezultatelor slabe la scoala. Afla cum sa-ti ajuti copilul sa-si depaseaca tracul.

Psihologul Ionela Buroaga subliniaza diferenta intre adevaratele dificultati scolare: timiditatea si tracul excesiv al copiilor. Acestea din urma pot fi cauza rezultatelor scolare slabe. De exemplu, pentru ca recitatul unei poezii in fata clasei este o sursa de tensiune pentru copil, el poate ajunge sa refuze sa faca acest lucru, sa asocieze scoala cu starea de neliniste si chiar sa dezvolte comportamente de respingere a scolii.

Tracul – o cauza a rezultatelor slabe la scoala

 

Iata ce puteti face pentru a-l ajuta pe copil sa scape de trac:

  • Arata-i ca il intelegi

Chiar daca pentru tine poate fi ceva banal, pentru copilul tau aceste lucruri sunt dificile. Adasar, trateaza-l cu blandete si rabdare.

 

  • Echilibreaza rabdarea si acceptarea cu impingerea blanda de la spate

Stabiliti impreuna tinte de atins, organizate pe trepte de dificultate. Ajuta-l sa inceapa adresand intrebari, dand raspunsuri scurte, pana eliminati fiecare situatie anxiogena pentru el.

 

  • Inscrie-l la un atelier de dezvoltare personala

Antrenarea copilului intr-un grup de dezvoltare personala va facilita imbunatatirea abilitatilor sociale, optimizarea comunicarii, diminuarea tracului. Centrul Educational Edu&Care organizeaza, saptamanal, cursuri de coaching si inteligenta emotionala, sustinute de psihologi specializati si dedicati pentru a lucra cu cei mici.

 

  • Ajutati-l sa descopere ca greselile nu sunt catastrofale

Copilului tau i-ar fi util sa vada ca nu-i atat de grav daca se intampla sa greseasca. Ajuta-l sa inteleaga acest lucru, jucandu-va impreuna. De exemplu, puteti propune un concurs impreuna cu alti prieteni, in care sa cititi poezii/cuvinte incurcate un ton nostim. Amuzati-va impreuna si decoperiti ca greselile nu sunt atat de dezastruoase.

 

  • Ajuta-l sa normalizeze

Povesteste-i de momentele stingheritoare din copilaria ta si ajuta-l sa rada cu tine. Astfel, intelegand ca li s-a intamplat si altora, ingrijorarea lui va fi mai usurata.

 

  • Incurajeaza-l sa se pregateasca temeinic

Stiind cat este de emotiv copilul tau, ar fi util sa il ajuti sa se pregateasca cat mai bine (asculta-l la lectie, pune-i intrebari, simuleaza o testare, etc). Faptul ca a exersat temeinic acasa ii va oferi mai multa incredere si siguranta.

 

  • Ofera-i un surplus de iubire

Afectiunea ta il poate securiza! Asigura-l de iubirea si acceptarea ta neconditionata, pe care o va primi chiar si cand ia o nota mai putin buna.

 

Autor : Echipa Centrului Educational Edu&Care

www.edu-care.ro

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU