Traditia Iepurasului de Paste

V-ati intrebat vreodata de unde s-a ivit Iepurasul de Paste?

Pentru crestini Pastele are o semnificatie adanc religioasa, sarbatorind ziua in care Iisus a inviat. Insa, in paralel cu aspectul religios, Pastele a devenit si un eveniment comercial cu iepurasi, oua de ciocolata si cosulete frumos decorate. Si bineinteles ca peste toate domneste Iepurasul de Paste care aduce cosulete pline cu dulciuri, in special ciocolata, in mijlocul noptii pentru a incanta copiii de pretutindeni in dimineata urmatoare.

Insa intrebarea este: cum a devenit acest „aspect dulce” o parte atat de importanta din sarbatoarea Pastelui? De unde a aparut toata aceasta ciocolata? Se pare ca traditia oualelor de ciocolata a inceput in secolul 19 in Franta si Germania de unde s-a extins rapid in restul Europei si apoi in Statele Unite. Pentru a primi oua de ciocolata, copiii erau sfatuiti sa pregateasca cuiburi din palarii sau cosulete astfel incat Iepurasul de Paste sa le poata lasa delicioasele oua.

Copiii au avut un rol important in originea aspectului distractiv al Pastelui.

Daca pentru parinti, Pastele este o sarbatoare cat se poate de serioasa, copiii apreciaza in primul rand distractia care vine odata cu adunarea familiei in acelasi loc pentru pranz si voie buna. Si cel mai vesel Paste este in familie, nu-i asa?

Pentru anul acesta Heidi a imbogatit gama de figurine de ciocolata cu inca trei membri pe care ii intampinam cu bucurie: baby duck, baby lamb si baby bunny. Figurinele Heidi sunt create din cea mai fina ciocolata si decorate manual cu ingrediente naturale. Nu va fi de mirare ca cei mici sa aprecieze si mai mult momentul venirii Iepurasului!

Si pentru ca familia s-a reunit, este ocazia perfecta pentru a face schimb de cele mai simpatice replici si cele mai gustate glume cu oamenii pe care ii cunosti si ii iubesti. Va puteti pune la incercare simtul umorului si creativitatea in compania figurinelor de ciocolata din aplicatia Heidi. Alegeti doua dintre personajele preferate din galeria de ciocolata si faceti un schimbi de replici pline de umor. Veti intra apoi in concursul cu premii Heidi! Succes!

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU