Vacanța de iarnă se prelungește cu 2 zile. Luni și marți școlile rămân închise în București și Ilfov

Începerea școlii se amână pentru miercuri, 11 ianuarie. Spre bucuria copiilor, vacanța de iarnă se prelungește cu 2 zile din pricina vremii nefavorabile.

Ninsoarea va continua și va aduce săptămâna viitoare pe 9 şi 10 ianuarie ger năprasnic. De aceea instituțiile de învățământ din București și Ilfov vor rămâne închise.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a declarat: „In urma consultarilor pe care le-am avut in aceasta seara atat cu ministrul Educaţiei, cât şi cu inspectorul sef şcolar de pe municipiul Bucureşti şi câţiva dintre directorii de şcoli, am luat împreună decizia şi cu primarii de sectoare ca luni şi marţi să nu fie deschise grădiniţele, creşele, şcolile şi liceele din Capitală, deoarece informaţiile pe care le-am primit de la specialiştii în meteorologie arată faptul că luni, marţi şi chiar miercuri dimineaţă va fi in Bucuresti ger năprasnic, în jur de -20 de grade Celsius.

Citeşte şi: Dermatita atopica la copii. Cum prevenim puseurile si cum tratam corect

Deci există pericol pentru copii, pentru profesori, pentru părinţi, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru ca se actioneaza in continuare si in aceasta noapte, si sambata si duminica, circulatia este permisa este vorba despre ger năprasnic, conditii meteo dificile. Şi împreună am luat această decizie, ca şcoala, care ar fi trebuit să înceapă de luni, după vacanţa de iarnă, să se amâne deocamdată pentru miercuri.

Ramanand sa tin legatura cu Dl Ministru al Educatiei sa vedem daca se va putea incepe scoala de miercuri sau poate chiar de joi, când este prima zi în care vremea se va îmbunătăţi in Capitala. Am discutat şi cu prefectul de Ilfov care mi-a spus că a luat aceeaşi decizie, deci practic luni şi marţi şcolile, grădiniţele, liceele rămân închise şi în Capitală şi în jud. Ilfov”.

Citeşte şi: Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în 2016

Vezi şi: Evenimente curente pentru copii

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU