Odiseea Sarcinii. Apariţia şi Dezvoltarea Copilului în Imagini

Imagini spectaculoase care ne dezvaluie cum din intalnirea dintre un spermatozoid si un ovul apare un nou nascut. Odiseea sarcinii in imagini.

Aparitia si dezvoltarea copilului reprezinta miracole la care cei mai multi dintre noi suntem martori cu adevarat doar dupa nasterea copilului. Chiar daca se conecteaza atat emotional cat si fizic cu copilul care creste in pantecul sau, mama nu-si poate vedea comoara decat dupa nastere.

Datorita dezvoltarii tehnologice din secolul trecut, oamenii de stiinta au reusit sa ne dezvaluie odiseea sarcinii in imagini, cum se intampla miracolul creatiei, cum este posibil ca dintr-un spermatozoid si dintr-un ou sa apara un nou nascut.

Unele dintre cele mai apreciate imagini ale aparitiei vietii in pantecul mamei au fost publicate in 1965 de catre renumitul fotograf suedez Lennart Nilsson in cartea “A child is born”. Acesta a petrecut 12 ani facand poze de fetusi aflati in pantec, utilizand camere foto de rezolutie mare, endoscop si microscop electronic cu scanare.

Imaginile nu sunt noi, insa iti recomandam sa le privesti ca pe o calatorie pe care copilul o incheie in bratele nerabdatoare ale mamei.

Iata galeria de imagini spectaculoase de la intalnirea dintre spermatozoid si ou si continuand cu odiseea sarcinii pana la nastere.

Calatoria

Intre 60 si 500 de milioane de spermatozoizi isi incep calatoria catre destinatia finala: ovulul. Ei strabat colul uterin in cateva minute cu o viteaza de 2-3 mm pe minut. In trompa uterina nu ajung mai mult de 200 de spermatozoizi.
Spermatozoid in trompa uterina
spermatozoid-in-trompa-uterina-odiseea-sarcinii

Vezi şi:

Ce Este Important Să Ştii Despre Fiecare Săptămână de Sarcină

Eşti Pregatită Să Fii Mamă? 20 de Lucruri Pe Care Mi-Aş Fi Dorit Să Le Ştiu Înainte Să Am Copil

9 motive serioase pentru care sa NU alaptezi

Celula ou 

O celula ou are 150 de microni, este incolora si semi-transparenta, de forma unei sfere. Partea exterioara este inconjurata de o membrana moale dar dura. In structura oului exista elemente nutritive: grasimi, zahar și proteine. Aceasta rezerva de nutrienti este necesara celulei ou pe drum in cazul in care are loc fertilizarea, pentru a-i asigura supravietuirea pana cand ajunge in uter.

celula-ou-odiseea-sarcinii

Intalnirea dintre spermatozoid si ovul

odisee-sarcinii-intalnirea-dintre-spermatozoid-si-ou2 spermatozoizi in contact cu celula ou

doi-spermatozoizi-in-contact-cu-celula-ou

Ovul inconjurat de spermatozoizi

ou-inconjurat-de-spermatozoizi

Victorie!

Spermatozoidul castigator

spermatozoidul-castigator-odiseea-sarcinii

Momentele de glorie ale spermatozoidului castigator

Dupa ce spermatozoidul patrunde in ovul, acesta din urma iese din starea latenta si se activeaza. Nucleul tatalui si cel al mamei se unesc in mjlocul ovulului si formeaza zigotul. Este momentul cand se considera ca apare o noua viata. Felicitari, esti gravida!

momentele-de-glorie-ale-spermatozoidului-castigator-odiseea-sarcinii

5-6 zile de la fecundare

Embrionul are intre 60 si 100 de celule care sunt distribuite intre zona exterioara din care se va forma placenta cea interioara care se va transforma in fetus. In aceasta etapa embrionul se transforma in blastocist, contine mai multe celule si intra in pantec.

5-6-zile-de-sarcina-odiseea-sarcinii-blastocist 8 zile

Embrionul uman este atasat de peretele uterului.

8-zile-de-sarcina-odiseea-sarcinii 24 de zile

Embrionul de o luna nu are inca schelet. Are insa inima, care bate din ziua a 18-a.
24-zile-de-sarcina-odiseea-sarcinii

Odiseea sarcinii continua in pagina urmatoare, unde vedem cum creierul incepe sa se dezvolte, fetusul incepe sa capete forma si se pot distinge fata si orificiile unde se formeaza ochii, narile si gura.

PAGINA URMĂTOARE

Vezi si:

Locaţii kid-friendly de Vizitat în România

Psihologia copilului – articole de parenting

La ce evenimente mergem cu copilul in weekend

1
2
3
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU