1 Iunie, Zi Liberă! Ziua Copilului devine Sărbătoare Legală

Camera Deputaţilor a votat în 18 octombrie 2016 ca 1 iunie, când sărbătorim Ziua Copilului, să devină zi de sărbătoare legală şi în consecinţă să fie şi zi nelucrătoare în România.

Proiectul, adoptat de deputaţi cu 237 de voturi pentru, presupune modificarea articolului 139 din Codul muncii, în aşa fel incât ziua de 1 iunie să devină pentru prima data liberă, nelucrătoare şi sărbătorită ca Ziua Copilului.

Propunerea legislativă a avut ca scop declarat de a încuraja părinţii să petreacă această zi cu copiii:

Trăim într-o societate dominată de valori materiale. Lucrurile care ne presează sunt adesea prioritare și împingem involuntar spre finalul listei timpul pe care îl petrecem cu copiii. A acorda timp copiilor se transformă, de cele mai multe ori, într-un alt lucru adăugat pe lista cu lucruri de făcut. Petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanțe nu substituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puțin din programul nostru. Pentru copii este important ca părinții să fie lângă ei în momentele pe care vor să le împărtășească.

În acelaşi document se menţionează argumentul principal al specialiştilor: acei copii care nu petrec suficient timp de calitate cu părinții lor ajung să manifeste tulburări de comportament ce duc la neadaptare familială sau socială și la dezvoltarea de relații defectuoase cu cei din jur.

Această nouă zi liberă face ca lista de sărbători legale ce dau dreptul angajaţilor la zile nelucrătoare să se mărească şi să ajungă la 14 date din calendar:

  • 1 și 2 ianuarie – zile libere dupa Anul Nou
  • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române
  • Paşte – Prima și a doua zi (In 2017 vor fi in 16-17 aprilie)
  • 1 mai – Ziua Muncii
  • 1 iunie – Ziua Copilului
  • Rusalii – prima și a doua zi (In 2017 vor fi in 4-5 iunie)
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României
  • 25 și 26 decembrie – Crăciun, prima și a doua zi

Citeşte şi:

Un Adevăr Dureros: Modelul de Comportament În Familie Influenţează Destinul Copilului

Educaţia Sexuală. Când şi Cum Începem Să Le Vorbim Copiilor Despre Sex

Cum Rezolvăm Anxietatea de Separare a Copilului. Paşii integrării la Grădiniţă

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU