15 Cărți Minunate de Aventuri pentru Copii de 9-10 ani

Bun venit într-o lume a poveștilor captivante și a aventurilor uimitoare! În această călătorie literară destinată copiilor de 9-10 ani, descoperim cărți remarcabile grupate pe trei genuri, ale unor autori de referință în universul cărților pentru micii cititori.

Împărtășiți bucuria lecturii cu copii de 9-10 ani dornici de lectură captivantă. Acestea sunt grupate în patru categorii:

La categoria Fantasy, Adam Gidwitz revitalizează basmul clasic al fraților Grimm „Hänsel și Gretel”, oferind personaje îndrăznețe și întâmplări pline de mister, iar Neil Gaiman deschide porțile unui cimitir în care Nimeni Owens trăiește alături de fantome. Tot aici pășim în lumile fantastice pline de mister și intrigă create de Madeleine L’Engle, în care timpul și spațiul se împletesc în moduri neașteptate.

Pentru lecturi mai vizuale, nuvelele grafice sunt o opțiune excelentă. Victoria Jamieson ne încântă cu o poveste plină de determinare și curaj, perfectă pentru copiii pasionați de sport și aventură, cu lecții importante despre prietenie, încredere în sine și perseverență. Ilustrațiile captivante și povestea captivantă fac se îmbină într-o lectură memorabilă pentru copii cu vârstele între 9 și 10 ani.

Nu uitați să explorați și categoria de cărți realiste, care aduc în prim-plan aventuri și emoții autentice. Încheiem cu un exemplu din categoria umor, o carte super amuzantă și plină de aventuri de James Patterson, care surprinde viața unui băiat obișnuit cu o imaginație debordantă. Elev de clasa a șasea, el se confruntă cu provocări și momente dificile la școală, unde întâlnește profesori excentrici și colegi de clasă complici.

TOP 10 Cele Mai Vandute Carti pentru Copii din Toate Timpurile

În secțiunea bonus a cărților premiate, descoperiți povestea ecranizată a Matildei adusă de Roald Dahl, despre fetița cu abilități și inteligență ieșite din comun, dar cu părinți neglijenți și o directoare de școală înfricoșătoare.

Bucurați-vă copiii cu povești captivante ale acestor maeștri ai literaturii! Vor descoperi aventuri în care curajul învinge orice obstacol, se vor delecta cu întâmplări pline de învățăminte și emoții intense, unde personajele îndrăznețe îi vor învăța că prietenia și imaginația nu au limite.

CĂRȚI FANTASY

O poveste grimminală
Carte fantasy de Adam Gidwitz, pentru copii de 9-10 ani

O poveste grimminala Adam Gidwitz carti pentru copii de 9-10 ani
O poveste grimminala Adam Gidwitz – carte pentru copii de 9-10 ani

Odată, într-un basm desprins din povestirile Fraților Grimm, existau doi frați, Hänsel și Gretel. Dar acum, autorul Adam Gidwitz își însușește povestea și le adaugă aventuri captivante, pline de suspans, în care cei doi frați devin personaje în alte povești binecunoscute, dar cu un twist radical.

20+ Jocuri Simple de Comunicare pentru Drumuri cu Mașina. Joculețe cu Exemple pentru Deplasări cu Copii +3 ani

Această poveste absolut grimminală este o abordare îndrăzneață a basmelor clasice, în care Hänsel și Gretel se confruntă cu numeroase personaje malefice, de la diavol la un dragon uriaș, chiar și cu Luna de pe cer, care pare să se hrănească cu copii. Cei doi frați vor demonstra atât regelui și reginei, părinților lor, cât și tuturor locuitorilor din regatul Grimm că dragostea, prietenia și curajul pot învinge răul și pot realiza orice. Și au trăit fericiți… Sau?

Detalii și preț.

O buclă în timp
Carte fantasy de Madeleine L’Engle, pentru copii de 9-10 ani

O bucla in timp Madeleine L'Engle carti pentru copii de 9-10 ani
O bucla in timp Madele carte pentru copii de 9-10 ani

Este noapte și o furtună puternică lovește casa cu putere. Meg, Charles Wallace și mama lor se află în bucătărie atunci când o străină apare la ușa lor: este doamna Ce, adusă de un vârtej neașteptat. După ce savurează o cană de lapte cu cacao, ea le transmite un mesaj important: teseractul există. Cei doi frați se întreabă ce este teseractul și descoperă că este o formă de călătorie în a cincea dimensiune, pe care tatăl lor o cerceta înainte să dispară în mod misterios.

20 Activități Antrenante cu Copilul în Casă

În curând, ei fac cunoștință cu un nou prieten, Calvin, și intră în contact cu doamnele Care și Cine, prietenele misterioasei lor musafire din miezul nopții. Astfel începe aventura lor fantastică prin spațiu și timp, în căutarea tatălui dispărut.

Detalii și preț.

Cartea Cimitirului
Carte fantasy de Neil Gaiman, pentru copii de 9-10 ani

Cartea Cimitirului Neil Gaiman carti pentru copii de 9-10 ani
Cartea Cimitirului Neil Gaiman – carte pentru copii de 9-10 ani

Nimeni Owens, cunoscut ca Nim, este un băiat obișnuit. Totuși, normalitatea sa este pusă sub semnul întrebării de faptul că trăiește într-un cimitir, crescut de fantome și protejat de un gardian care nu aparține nici lumii celor vii, nici celei a celor morți. În cimitir, Nim se angajează în tot felul de aventuri – întâlnește un bărbat Indigo din trecut, descoperă o poartă către orașul abandonat al ghulilor și se confruntă cu amenințarea străvechiului și înfricoșătorului Asasin. Cu toate acestea, Nim trebuie să fie precaut, deoarece părăsirea cimitirului îl expune unui pericol imens din partea unui bărbat numit Jack, cel care i-a ucis deja familia.

Neil Gaiman este cunoscut pentru romanele, povestirile și benzi desenate de science fiction și fantezie, precum și pentru lucrările sale în teatru radiofonic și film.

Detalii și preț.

NUVELE GRAFICE

Amuleta 1: Pastratoarea pietrei
Nuvelă grafică de Kazu Kibuishi pentru 9-10 ani

amuleta-cartea-intai-pastratoarea-pietrei-kazu kibuishi carti pentru copii de 9-10 ani
Amuleta Cartea Întai Pastratoarea Pietrei, de Kazu Kibuishi – carte pentru copii de 9-10 ani

Navin și Emily părăsesc confortul cunoscut și se mută împreună cu mama lor într-o casă veche și abandonată, care cândva a aparținut străbunicului lor, misteriosul Silas Charnon. Însă visul lor de a avea o viață liniștită se transformă rapid într-o aventură plină de pericole.

6 Board Games antrenante de jucat in 15 minute in cel puțin 2 jucători de minim 8 ani

Într-o întorsătură neașteptată, mama lor este răpită de o creatură sinistră, iar Navin și Emily se văd nevoiți să pornească într-o misiune periculoasă de salvare. Călătoria lor îi duce într-un tărâm misterios, unde fiecare pas ascunde noi amenințări. Pentru a supraviețui și a-și salva mama, cei doi copii descoperă că amuleta lui Silas deține o putere crucială. Cu toate acestea, Emily trebuie să învețe să stăpânească această putere mistică și să-și descopere adevăratul curaj.

Detalii și preț.

Roller Girl
Nuvelă grafică de Victoria Jamieson pentru copii de 9-10 ani

Roller Girl Victoria Jamieson carti pentru copii de 9-10 ani
Roller Girl Victoria Jamieson – carte pentru copii de 9-10 ani

Într-o seară de revelație culturală, Astrid și Nicole, două prietene din școala generală, ajung la un meci de roller derby. Cu ochii mari, Astrid contemplă fascinată spectacolul vibrant de pe pistă și înțelege că acolo îi este chemarea: trebuie să ajungă cu orice preț să facă parte dintr-o astfel de echipă.

333+ Proverbe cu Semnificații Scurte și Ușor de Înțeles. Listă în Ordine Alfabetică

Destinele lor, în mod inevitabil, se vor despărți în timpul verii ce urmează. Dar pentru Astrid, aceasta va fi o perioadă de aventuri și descoperiri de neuitat. Va ieși cu vitejie din confortul obișnuit și va învăța, cu fiecare provocare întâlnită, că deține în ea o putere formidabilă. Astfel, fără frică, își va asuma orice îi va ieși în cale.

Detalii și preț.

El Surdo
Nuvelă grafică de Cece Bell

El Surdo Cece Bell carti pentru copii de 9-10 ani
El Surdo Cece Bell – carte pentru copii de 9-10 ani

„El Surdo” este un o nuvelă grafică captivantă, ce abordează teme profunde precum încrederea, curajul și prietenia, fiind puternic inspirat de viața autoarei.

Această ediție specială a îndrăgitei cărți grafice conține 40 de pagini complet noi, dezvăluind fotografii inedite din copilăria autoarei, primele schițe ale cărții, mesaje personale de la Cece și multe alte surprize!

11 Cărți Captivante despre Emoții pentru Copii Mici

O mutare într-un oraș nou poate reprezenta o provocare dificilă pentru orice copil. Dar pentru Cece, o fetiță de clasa întâi ce poartă mereu un aparat auditiv voluminos, începerea școlii într-un oraș necunoscut și încercarea de a-și face prieteni devin cu adevărat copleșitoare. Deși nu aude și uneori nu poate înțelege tot ce se întâmplă în jurul ei, chiar și cu ajutorul aparatului, Cece trăiește mereu cu frica de a nu părea ciudată în ochii celorlalți copii. Își ascunde cu grijă problema și dorește din toată inima să se simtă parte a grupului, așa cum este orice altă fetiță. Cu trecerea timpului, Cece va descoperi că puterea de a-și transforma povara într-o superputere este în mâinile ei și va deveni El Surdo, un adevărat supererou capabil să îndeplinească orice își propune. Însă, în curând, va realiza că chiar și supereroii se simt uneori diferiți și singuri. Va reuși oare să înfrunte temerile și să găsească prietenia autentică pe care și-o dorește atât de mult? Această poveste extraordinară ne aduce un mesaj puternic despre învingerea obstacolelor și privirea dincolo de prejudecăți.

Detalii și preț.

ROMANE REALISTE

Povestea frindelului
Carte pentru copii de 9-10 ani, de Andrew Clements

Povestea frindelului Andrew Clements carti pentru copii de 9-10 ani
Povestea frindelului, de Andrew Clements – carte pentru copii de 9-10 ani

Nicholas Allen este cel mai cunoscut copil din școală: toți elevii sunt conștienți de modul în care, în mijlocul iernii, Nick a transformat sala de clasă într-o insulă tropicală, iar profesorii se chinuie să facă față talentului său notoriu de a prelungi orele, uitând astfel de tema pentru acasă.

Cartea Junglei – Frații lui Mogli. Teatru Radiofonic de Excepție

Cu toate acestea, clasa a cincea aduce o provocare majoră: doamna Granger, o profesoară serioasă de limba engleză, stăpâna absolută a dicționarelor, deține și ea propriile talente. Așa că Nick decide să aducă culoare în orele plictisitoare, iar doamna Granger crede că poate face față valului de idei excentrice ale băiatului.

Nick nu se lasă învins și folosește chiar și armele temutei profesoare, inventând un cuvânt. Cu toate acestea, micuța sa invenție capătă o amploare neașteptată…

Detalii și preț.

Din capul meu
Carte pentru copii de 9-10 ani de Sharon Draper

Sharon Draper Din capul meu carte pentru copii de 9-10 ani
Din capul meu, de Sharon Draper – carte pentru copii de 9-10 ani

Melody nu poate să meargă sau să vorbească, dar deține o memorie excepțională. Își amintește fiecare cuvânt, fiecare senzație, gust sau emoție.

Mai inteligentă decât toți colegii de clasă și chiar decât mulți dintre adulții din jurul ei, ea este respinsă de colegii care nu înțeleg cât este de diferită de ei. Cu toate acestea, Melody nu dorește să fie privită doar ca un copil cu dificultăți și este hotărâtă să meargă până la capăt pentru a le demonstra tuturor contrariul. Finalul ne dezvăluie ce înseamnă curajul, prietenia adevărată și curajul de a privi dincolo de prejudecăți.

Detalii și preț.

Familia Penderwick: Poveste de vara cu patru surori, doi iepuri si un baiat foarte interesant
Carte pentru copii de 9-10 ani de Jeanne Birdsall

Cartea de debut a unei serii impresionantă, prezentă în topul bestsellerurilor New York Times.

VIDEO. 5 Animații Fascinante Create cu Ajutorul Inteligenței Artificiale

Câștigătoarea prestigiosului Premiu Național pentru Literatură adresată copiilor și adolescenților

În această vară, surorile Penderwick sunt învăluite de o surpriză încântătoare: o vacanță la fermecătorul conac numit Arundel. În scurt timp, vor fi ocupate să exploreze magia verii din grădinile întinse ale conacului, un pod plin de comori, doi iepuri domestici și cel mai delicios cozonac din întregul stat. Cu toate acestea, cea mai importantă descoperire este prietenia cu Jeffrey Tifton, fiul proprietarului Arundel, care devine rapid cel mai bun tovarăș de aventuri. Desigur, doamna Tifton, o femeie mânioasă, nu este la fel de încântată de surorile Penderwick precum este Jeffrey și îi avertizează pe noii prieteni să se ferească de probleme. Bineînțeles că surorile Penderwick vor face exact asta, nu-i așa? Un lucru este sigur: această vară va rămâne în inima celor patru surori pentru totdeauna.

Detalii și preț.

PAGINA URMĂTOARE

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU