5 Animații Fascinante Create cu Ajutorul Inteligenței Artificiale

VIDEO. Visul omului de a crea minți artificiale pare ceva mai aproape de realitate, sub forma inteligenței artificiale (AI), respectiv capacitatea unei masini de a imita inteligența umană, percepând și analizând mediul inconjurator și reacționând pentru a duce la indeplinire sarcini.

Inteligența artificială este în prezent capabilă să genereze videoclipuri dintr-un singur cadru de imagine sau pur și simplu din cuvinte. Transframer de la Google realizează videoclipurile în perspectivă, prezicând împrejurimile imaginilor țintă cu „imagini de context”. Programul DALL-E 2 de la OpenAI, fondată de Elon Musk, produce imagini fantastice cu aproape orice îți poți imagina. Am adunat 5 clipuri scurte recente care reflectă modul în care artiștii vizuali reușesc să includă inteligența artificială în creațiile lor:

1. The Crow
Animație scurtă creată cu ajutorul Inteligenței Artificiale

În această animație inteligența artificială este folosită pentru a transforma un dansator într-o cioară. Rezultatul este o ciudat dar interesant, cioara dansează până la dispariție în peisajul post-apocaliptic.

Câștigător Best Short Short @ Cannes Short Film Festival.

2. Ghibli Studio AI Animation
Animație AI generată cu Stable Diffusion Model

Pace și relaxare prin simplitate… Am făcut această animație pentru a mă relaxa în nebunia vieții de zi cu zi alături de pasiunea mea pentru filmele de animație Studio Ghibli… Așa că doar respiră adânc și pierde-te pentru câteva minute. Întrucât am un cont Google Colab Pro+, uneori mă duc la culcare și las inteligența artificială să intre adânc în adăpostul iepurilor doar pentru a vedea la ce visează roboții… [i.am.york]

3. Essex – Ay Vora
Videoclip animație AI

(AI Animation) Cântecul care anunță viitorul album (noiembrie/decembrie 2022) Imagini generate cu Midjourney și auto-animate, un experiment de animare a imaginilor cu AI, videoclip care prezinta un nou album Essex.

4. Evolution
Animație generată cu ajutorul inteligenței artificiale

O călătorie vizuală suprarealistă a evoluției Omului, de la bacterie la Homo Sapiens. Inteligența artificială interpretează 18 etape evolutive majore de-a lungul a 3,8 milioane de ani folosind instrucțiuni text precum „Cianobacterii”, „Marsupiale” sau „Homo Erectus”.

artificial intelligence to generate an animated music video for the song Canvas by Resonate. This tool allows anyone to generate beautiful images using only text as the input. My question was, what if I used song lyrics as input to the AI, can I make perfect music synchronized videos automatically with the push of a button? Let me know how you think the AI did in this visual interpretation of the song.

5. Rezonate – Canvas
Videoclip animație AI

Videoclip creat cu ajutorul inteligenței artificiale plecând de la versurile melodiei.


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU