5 Spectacole Online Gratuite de Teatru şi Magie pentru Copii – Disponibile Temporar

VIDEO. Spectacole de teatru şi magie pentru copii, pe care le poţi vedea în familie din confortul canapelei de acasă, acum când toate spectacolele sunt anulate şi toţi organizatorii caută variante alternative de a ajunge la spectatori.

Avem astfel parte datorită acestor gesturi generoase de divertisment cultural chiar dacă sunten nevoiţi să petrecem mai mult timp în casă din pricina pandemiei de coronavirus COVID-2019.

Mateiaş Gâscarul
Teatru pentru copii @ Teatrul Andrei Mureşanu

Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe ne-a oferit recent gratuit piesa „Mateiaş Gâscarul”, un spectacol pentru copii pe care îl poţi vedea în familie de acasă.

Mirela Bucur reface scenic povestea lui Mateiaş Gîscarul prin ştergerea graniţei dintre spaţiul de joc şi spectatori, astfel încît copiii devin, cu naturaleţe şi nobleţe, aliaţii şi fraţii eroului din basmul maghiar. Păgubit şi pedepsit de boierul Döbrögi, Mateiaş îi cheamă pe copii să înfrunte împreună lăcomia şi prostia acestuia, iar regizoarea are inspiraţia de a tensiona şi ritma scenele de confruntare, prin înlocuirea bîtelor din poveste cu resursele expresive ale muzicii şi dansului popular maghiar. O soluţie prin care Mirela Bucur atinge cu inspiraţie şi graţie rostul oricărei poveşti populare, acela de a le deschide copiilor o portiţă de intrare în spaţiul ludic al culturii unei naţii.

Cenușăreasa
Spectacol de Teatru @ Teatru în Pijamale

⭐Teatru în pijamale⭐ — vă propune o poveste îndrăgită și cunoscută de toți copii- ❤️ CENUȘĂREASA.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Aventurica, Zâmbărica, Istețica, Lysi și Zâna Poveștilor se joacă de-a teatrul, învățându-i pe pitici cum să se transforme, singuri, în personajele preferate. 🧚‍♂️ O poveste adaptată într-un spectacol de teatru de doar 30 de minute, astfel încât cei mici să petreacă doar timp de calitate în online.  ♻️ Idei de costume și decor făcute 100% cu ceea ce avem la îndemână, în propria casă, ceea ce simplifică joaca.

Acasă cu Zurli

Vezi mai jos un playlist cu primele 10 înregistrări ale emisiunii Acasă cu Zurli a trupei Gașca Zurli.

Pinguinul Colorat
Teatru de păpuși Online cu Magic Puppet

Cum ar fi dacǎ te-ai uita în oglindǎ și ai observa cǎ dintr-un accident ai devenit, pur și simplu roz? Spectacolul Pinguinul colorat prezintǎ întâmplǎrile fetiței-pinguin Lia, pusǎ la mare încercare din cauza noului aspect. Un spectacol cu marionete care îi învațǎ pe copii cǎ a fi diferit nu e ceva greșit.

Micul Prinţ
Spectacol integral @ Teatrul de Nord Satu Mare

Când un om mare, să zicem un aviator, știe că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un șarpe boa care a înghițit un elefant, iar unei flori nu îi mai este frică de tigri și de ghearele lor, înseamnă că vede cu ochii unui copil. Iar când omul acesta mare acceptă prietenia unei vulpi îmblânzite, înseamnă că un copil, un prinț între copii, se bucură de oaia mititică din lădița desenată de omul cel mare. Și dacă nu vedeți oaia din lădiță, e pentru că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. Limpede vezi numai cu inima. Așa ne învață Micul Prinț, care la rândul lui, așa a învățat de la vulpea care a vrut să fie îmblânzită.

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU