7 Documentare de Excepţie cu Animale de Văzut în Familie

Tehnologia ne permite în vremurile noastre să studiem comportamentul animalelor de la distanţă, fără a fi nevoiţi întotdeauna să intrăm în intimitatea acestora şi a le tulbura modul de viaţă natural. Am adunat pentru tine câteva documentare de excepţie atât prin calitatea imaginilor cât şi a subiectelor abordate.

1.

Abilităţi de constructor ale animalelor

Pentru animale un adăpost poate servi pentru numeroase scopuri: un loc în care să se ascundă de prădători, un depozit de hrană sau casa în care nasc şi îşi cresc puii. Printre cele mai mari proiecte sunt duse la capăt de furnici, rozătoarele pregătesc tuneluri elaborate iar păsările aleg cele mai inedite locuri pentru-şi construi cuiburi pentru toată familia.

Vezi mai jos următorul documentar: Mările deşertului

Îţi recomandăm: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

2.

Mările deşertului

Peninsula Arabică este îmbrăţişată de Marea Roşie, Golful Persic şi imensul Ocean Indian. Deşertul este prins astfel între două mări care pferă o diversitate a vieţii marine de neegalat. David Attenborough ne dezvăluie minunăţiile acestor mări într-un documentar de 60 de minute care a fost realizat de-a lungul unui an întreg.

Vezi mai jos următorul documentar: Costumele bizare ale animalelor

Citeşte şi: 15 Activităţi Plăcute pentru Adulţi în Situaţii de Urgenţă, Carantină, Izolare sau care Bubuie de Plictiseală Acasă

3.

Costumele bizare ale animalelor

Formele şi culorile pe care le îmbracă animalele vorbesc de cele mai multe ori despre supraviieţuire şi perpetuare. Unele se deghizează pentru a nu fi observate, altele dimpotrivă, sunt gătite parcă pentru a ieşi în evidenţă şi a atrage atenţia unui potenţial partener. De la penajul luminos și vibrant al papagalilor şi strălucirea salamandrelor care semnalizează toxine pe piele, până la regele custumelor, păunul, trebuie să recunoaştem că nici o creatură nu a îbmrăcat atâtea costume cum am făcut-o chiar noi, oamenii.

Vezi mai jos următorul documentar: Safari Live – Day 380 | National Geographic

Vezi şi: 5 Spectacole Online Gratuite de Teatru şi Magie pentru Copii

4.

Safari Live – Day 380 | National Geographic

Vezi cum arată viaţa animalelor din rezervația naturală Masai Mara din sud-vestul Keniei. Înființată în anul 1961, rezervaţia are o suprafață de 1.510 km², adică de peste șase ori suprafața Bucureștiului. Mergem la pas, în ritmul vieţii de aici, prin tufişuri şi pe câmpii, şi căutăm lei, elefanţi, bivoli şi alte animale sălbatice.

Vezi mai jos următorul documentar: Vulturii, stăpânii cerului

Îţi recomandăm: VIDEO. Comportamentul Animalelor. Animație Nominalizată la Premiile Oscar 2019

5.

Vulturii, stăpânii cerului

Din Alaska până în Dolomiți, vulturii sunt în general văzuți ca stăpânii cerului. Acest documentar este dedicat atât vulturului chel, pasărea heraldică a Statelor Unite, cât şi vulturului auriu, una dintre cele mai mari păsări prădătoare din lume şi cuceritorii cerului în întreaga emisferă nordică.

Vezi mai jos următorul documentar: Fauna pădurilor din Ţările Baltice

Îţi recomandăm: 15 Tururi Virtuale de Excepţie la Muzee Faimoase Ale Lumii

6.

Fauna pădurilor din Ţările Baltice

Mai mult de 350 de urși bruni trăiesc în pădurile străvechi din Alutaguse, Estonia. Tot aici Parcul Național Soomaa se transformă primăvara într-un lac imens. Cea mai largă cascadă din Europa se află în Letonia. Pești de 50 de centimetri trebuie să treacă de o barieră de roci de 400 de metri pentru a ajunge în apele de munte bogate în oxigen unde îşi depun icrele.
În aceste zone se reproduc o cincime din populaţiile de vulturi din întreaga lume. Peste 1000 de lupi vânează în pădurile Letoniei. Iar Lituania este țara berzelor, cu peste 13.000 de perechi.

Vezi mai jos următorul documentar: Fugi ca să supravieţuieşti

Citeşte şi: +200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

7.

Fugi ca să supravieţuieşti

Pentru animale pericolul păndeşte de multe ori de pretutindeni, iar naşterea unui pui este un moment în care vulnerabilitatea este maximă. În acest documentar superb aflăm despre acele animale care sunt născute să fugă pentru a supravieţui, programate parcă să se descurce pe propriile picioare în timp record de la naştere.

! Imagini care pot afecta emoţional.

Recomandare: VIDEO. Cea Mai Elocventă Explicaţie Video a Coronavirusului COVID-19

BONUS
Relaxare cu Papagalii Macaw

Două ore de imagini 4k superbe şi relaxante cu superbul papagal stacojiu Macaw (sau Ara tricolor), consider acu extinct. O creatură inteligentă şi cu o personalitate puternică originară din părurile umede din America Centrală şi de Sud. Filmarea este însoţită de sunete din natură, potrivite pentru relaxare, somn, meditaţie, yoga sau studiu.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU