9 Scurtmetraje de Animaţie despre Empatie şi Fapte Bune

VIDEO. Vezi 9 recomandări de scurtmetraje de animaţie despre empatie şi fapte bune. De unele dintre ele te poţi bucura împreună cu cei mici, altele (la final) ne ajută să înţelegem mai bine ce este empatia şi care este calea potrivită prin care putem ajuta pe cineva apropiat care este în suferinţă şi are nevoie de sprijin.

Sesame Street – „Empathy”

A Joy Story: Joy and Heron

Joy este mascota celui mai mare retailer din China, care celebrează prin lansarea scurtmetrajului intrarea din 16 februarie anul acesta în Anul Câinelui conform zodiacului chinezesc. Un film simpatic despre empatie.

Good Vibrations

Good Vibrations from Helene Emain on Vimeo.

The Song For Rain | Cartoon | 2D Animated Short Film

 Empathy – Film de Francisca Letelier @ Vancouver Film School

Empatia este abilitatea de a înţelege şi împărtăşi trăirile celuilalt. În film, Focul întreabă ce sunt luminile de pe cer. Apa crede că sunt stele. Vine Aerul, căruia nu îi pasă ce sunt. Vine şi Pământul, care suferă. Îi spune Focului că luminile sunt bombe. Este posibil să ştie asta pentru că suferă tocmai din pricina lor. Aerul îl ignoră şi spune că sunt stele. Pământul suferă din pricina lipsei empatiei celorlalţi, care nu înţeleg şi nici nu le pasă prin ce a trecut.

Câteodată eşti Omidă [Sometimes You’re A Caterpillar]

Poveste scurtă cu o Vulpe şi Un Şoarece [The Short Story of a Fox and a Mouse]

Brené Brown despre Empatie

Dr Brené Brown ne reaminteşte care este cea mai bună cale de a ajuta pe cineva apropiat care este în suferinţă: atunci când suntem suficient de curajoşi pentru a ne înfrunta propria vulnerabilitate se creează premisele pentru o conexiune empatică autentică.

Să întelegem empatia [Understanding Empathy]

 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU