Acces liber la Noaptea Institutelor Culturale 2016

24-25 Iunie 2016
București

Vineri, 24 iunie, vă invităm la Noaptea Institutelor Culturale 2016, la 50 de evenimente propuse de cele 15 instituții culturale in cadrul evenimentului. Iată că au trecut zece ani de la prima noapte albă propusă de institutele culturale europene la București.

Ne uităm cu nostalgie la fotografii și vedem cum Noaptea Institutelor Culturale a crescut împreună cu voi și datorită vouă, grație interesului vostru pentru cultura și valorile europene. Vă mulțumim, dragi prieteni, pentru entuziasm, și sperăm că și această ediție va răspunde preferințelor voastre (culturale, dar și culinare – detalii în curând).

Și-acum să vă dezvăluim câte ceva din programul de la Noaptea Institutelor Culturale 2016, pe care vi-l propun British Council Romania, Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Delegația Valonia-Bruxelles, forumul cultural austriac, Fundatia Culturala Greaca, Goethe-Institut Bucuresti, Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București, Institutul Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză, Instituto Cervantes de Bucarest, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Istituto Italiano di Cultura Bucarest, Institutul Polonez și Spaţiul Public European.

În anul în care se împlinesc 400 de ani de la moartea scriitorilor William Shakespeare și Miguel de Cervantes, programul include un spectacol de teatru după sonetele lui Shakespeare, proiecții, lecturi și o dezbatere dedicate marelui dramaturg britanic, o expoziție de benzi desenate și de ilustrație pornind de la o piesă scrisă de Cervantes, precum și un spectacol-lectură bazat pe fragmente din „entremeses” ale îndrăgitului scriitor spaniol.

Cu un program de recitaluri – de la vioară și flaut sau oboi, clarinet, corn, fagot, percuție, la bandoneon, concert în limbile minorităților din regiunea poloneză Podlasie, muzică grecească, muzică franțuzească interpretată în vârful unei rochii uriașe, jazz, jam session live, festa portuguesa, silent disco și post-techno party, Nopții Institutelor Culturale 2016 oferă o călătorie muzicală pentru toate gusturile.

Noaptea de 24 iunie aduce și numeroase proiecte expoziționale: un dialog în benzi desenate, bazat pe improvizație, un graffiti performance, expoziție de sculptură, expoziția de BD și ilustrație „Miguel En Cervantes. Panorama Minunățiilor”, expoziția de obiecte adunate „B L A N K” , expoziția de arhitectură, design de produs, fashion și grafic design „Romanian Design Week Classics”, expoziția vestimentară „Veșminte tradiționale grecești”, expoziția itinerantă „Cele mai frumoase cărți”, expozițiile de fotografie „Azulejo: Story of tiles”, „Romy Schneider” sau „Immota Manet” (care prezintă, în fotografii alb-negru, urmările cutremurului din L’Aguila).

Nici oferta de filme nu e mai prejos. Vor putea fi vizionate: Mediterranea de Jonas Carpignano, una dintre cele trei pelicule finaliste în competiția pentru Premiul LUX 2015, acordat de Parlamentul European; Prospero’s Books în regia lui Peter Greenaway; Romanian Short Waves 9, scurtmetraje românești prezente la Cannes 2016; Short from Spain, filme scurte selectate de Institutul de Cinematografie și Arte Vizuale din Spania; Sissi I de Ernst Marishka, cu Romy Schneider în rolul împărătesei Elisabeta a Austriei; La Passante du Sans-Souci de Jacques Rouffio, în ultima interpretare cinematografică a celebrei actrițe franco-germane, sau Șoptește-mi dacă uit de Çagan Irmak.


 

Vezi si:

Cele mai bune ghicitori despre animale

11 locuri de vizitat in Bucuresti cu copilul. Locatii interesante de descoperit

Toate evenimentele pentru copii din weekend


 

Cursurile de limbi străine, jocurile și dezbaterile interculturale, pe tema diversității sau a stereotipurilor, spectacolele de teatru și atelierele pentru copii și adulți – printre care cel dedicat artei tradiționale turcești de a desena pe apă, ebru, sau cel prin care copiii învață să construiască propria căsuță pentru păsări, folosind tehnica papier-mâché – vor completa paleta multidisciplinară din data de 24 iunie. Și cum niciodată nu au lipsit de la Noaptea Institutelor Culturale surprizele culinare, participanții la maratonul cultural sunt invitați să guste preparatele turcești și poloneze și să încerce celebrul gulaș unguresc sau tradiționala spaghettata, pregătită live.

Programul se va desfășura în intervalul orar 12:00-02:30 în 12 spații culturale din Capitală:

 • ARCUB – Hanul Gabroveni
 • British Council
 • Centrul Ceh
 • Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”
 • Green Hours
 • Goethe-Institut
 • Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București
 • Institutul Cervantes
 • Institutul Cultural Român
 • Institutul Francez
 • Institutul Italian de Cultură
 • Spațiul Public European

Acestea care vor găzdui peste 50 de evenimente propuse de cele 15 instituții culturale in cadrul evenimentului Noaptea Institutelor Culturale.

Un proiect organizat de EUNIC București, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Program Noaptea Institutelor Culturale 2016

Accesul publicului este liber.

Vă așteptăm!

Detalii Eveniment

Perioada:
24-25 Iunie 2016

Ora incepere:
12:00

Ora terminare:
02:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL