Activitati Scoala Altfel 2016 organizate de Clubul Copiilor Isteti

București

Clubul Copiilor Isteți organizează activitati in săptămâna “Scoala Altfel 2016": ateliere practice de experimentare și ateliere de dezvoltare personală prin modelaj lut.

1. “Experimente cu distracție cu reactie” este un atelier de științe, unde copii descoperă că învățarea este și distractivă, nu presupune numai muncă!

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici, stârnindu-le astfel curiozitatea și interesul pentru științele exacte.

Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunostiintele invătate!

Propuneri experimente:

Experimente cu gheață carbonică: copiii vor putea transforma bucățile de gheață în porții mari de distracție, și vor afla în același timp și explicațiile științifice din spatele efectelor surprinzătoare!

Vulcani: Lucrul în echipă aduce mari satisfacții când copiii reușesc să creeze vulcani, mai ales dacă se încheie cu o erupție de proporții!

Lampa cu lavă: Cum putem crea o lampă cu lavă care are efecte terapeutice de relaxare?

Inimioarele dansatoare pe magneți: Pe lângă îndemânare practică mai lucrăm și perseverența și răbdarea. Avem nevoie de ele pentru a reuși să ne facem inimile să danseze… pe magneți!

Experimente distractive cu baloane și baloane de săpun: Cum arată un balon rezistent la foc? Pot să fac și eu baloane pătrate de săpun? Sub atenta noastră supraveghere copiii își vor răspunde la aceste întrebări, își vor exersa abilitățile practice, se vor bucură de reușitele lor.

activitati scoala altfel copii

Cum pot vedea sunetul? Deși ne folosim urechile pentru a auzi sunetele, vom descoperi împreună că sunetele pot fi și văzute, iar fiecare sunet are propria vibrație și reprezentare vizuală.

În cadrul atelierelor fiecare copil va beneficia de implicare directă, de materiale sigure, supraveghere și îndrumare la fiecare pas.

În urma atelierelor copiii vor avea un bagaj mai mare de cunostiinte despre mediul inconjurător, vor fi mai conștienți și vor observa cu mai multă atenție ceea ce se intamplă în jurul lor, li se va dezvolta gândirea de tip analitic și capacitatea de problematizare și soluționare.

2. Atelier de dezvoltare personală prin modelaj si pictura lut.

Terapia prin artă este printre cele mai populare modalități de a ajunge la copil și a-l ajuta să crească, să se dezvolte armonios.

Lucrul cu lutul este plăcut, este relaxant și benefic deoarece îi da copilului libertatea să-și folosească imaginația, îi dezvoltă creativitatea și încrederea de sine.

În cadrul atelierelor fiecare copil va beneficia de implicare directă, de materiale sigure, supraveghere și îndrumare la fiecare pas.

Scopul final nu este produsul perfect, ci de a descoperi potențialul creator din fiecare copil, de a se bucura de adevărate momente de relaxare si distractie!

Categorie de varsta: 5-8 ani.

Structura: 1 atelier de 1 ½ – 2 h

Numar participanti: 25- 35 copii

Zile: Luni – Vineri (18.04. – 22.04.2016)

Locatie : La Scoala sau la Clubul Copiilor Isteti, Str. Virgil Plesoianu nr 14A, București, sector 1 

Psiholog: Diana Tudorache

Pret: 25 lei/copil.

Inscrierile se pot face la:

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU