Animale și creaturi fantastice în artă. Atelier 6-10 ani

11:00
Sâmbătă 05 Mai 2018
București

Dăm start unui nou modul al atelierului „Animale și creaturi fantastice în artă”, în care vom parcurge împreună cu Delia diferite momente ale istoriei artei, îndreptându-ne atenția înspre diferite animale reprezentate vizual și înspre rolul creaturilor fantastice în imaginarul uman, așa cum s-a format el de-a lungul timpului.

Întrebări cheie: Cum lucra George Bacovia? Ce fel de stare este necesară pentru a scrie o poezie? Ce atmosferă transmit tablourile din casă? La ce folosesc stările de anxietate sau tristețe? Dacă ar apărea un animal imaginar în această casă cum ar fi el și ce fel de însușiri ar avea? Ne-ar ajuta să creăm?

Tehnică/atelier practic: Împreună vizionăm creaturi fantastice din pictura lui Hieronymus Bosch, precum și alte creaturi din filme și desene animate, și creăm povestea unei creaturi ce locuiește în această casă și îndeplinește anumite funcții pentru vizitatori. Produsul final va fi sub formă de teatru de umbre cu figurine.

Atelier dedicat copiilor cu vârste de 6-10 ani și părinților lor. Înscrierea la atelier se face pe adresa de e-mail andreea.draghicescu.proiec[email protected].

Programul desfășurării atelierelor din cadrul Modulului III:

– Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 1, sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 11.00;
– Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 2, sâmbătă, 21 aprilie 2018, ora 11.00;
– Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 3, sâmbătă, 5 mai 2018, ora 11.00;
– Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 4, sâmbătă, 12 mai 2018, ora 11.00;

– Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiec[email protected], în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/copil și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil.

________________

Atelierele organizate de MNLR și Artcrowd la Casele Memoriale ale MNLR vor fi organizate pe parcursul a 12 module lunare și vor porni de la o temă generală anunțată la începutul fiecărui modul, urmând a fi inspirate de câte un obiect de patrimoniu din toate cele patru case memoriale, precum și de informații despre viețile celor patru scriitori ale căror case le vom descoperi împreună (Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu). Ele se vor adresa publicului între 3-18 ani, fiecare atelier urmând a fi personalizat în funcție de vârstă, și vor conține exerciții și sub-teme adaptate vârstelor participanților.

Scopul atelierelor este de a dezvolta gândirea critică – prin observarea, analizarea și compararea obiectelor și imaginilor, gândirea creativă (prin găsirea unor soluții variate pentru o temă dată) și abilitatea de a lucra în echipă, prin intermediul exercițiilor de colaborare. Contribuim astfel la formarea publicului tânăr și la descoperirea și promovarea patrimoniului cultural al Caselor Memoriale ale MNLR, oferind acces la educație non-formală și la cunoașterea alternativă a istoriei literaturii și artelor.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 05 Mai 2018

Program:
De la 11:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL