Apa si fotografía contemporana spaniola. Ateliere sustinute de Clara Durán

Sâmbătă 30 Martie 2019
București

Obiectivul acestor ateliere este acela de a face cunoscută cultura spaniolă recentă prin fotografia contemporană și intermediul unei incursiuni în opera a șase artiști consacrați. Criteriul acestei selecții pornește de la generația de artiști vizuali spanioli născuți în anii 50, iar tema artistică pe care o au în comun este apa.

Acest subiect are o mare relevanță dacă luăm în considerare atât contextul în care acești artiști se găseau, precum și cel actual. Apa este o tematică foarte versatilă fiindcă oferă posibilități la nivel poetic, simbolic, ecologic și științific.

Participanții vor învăța nu doar prin teorie, ci vor putea aprofunda și practic prin realizarea de fotografii.

Copii (7-13 años)

  • Teorie: 9 martie
  • Practica: 16 martie

Proiectele, odată finalizate, vor fi curatoriate pentru a face parte dintr-o expoziție în sala de expoziții a Institutului Cervantes, al carei vernisaj va avea loc in data de 18 aprilie.

Adulți (+18 años)

  • Teorie: 23 martie
  • Practica: 30 martie

Patricia Allende (Madrid, 1954)

Chema Madoz (Madrid, 1958)

Isabel Muñoz (Madrid, 1951)

Javier Vallhonrat (Madrid, 1953)

Vari Caramés (Ferrol, 1953)

Pablo Genovés (Madrid, 1959)

Atelierele se adresează tuturor celor pasionați de fotografie în diferitele ei forme, atât copii cât și adulți, precum și de tema apei. Participanții vor avea nevoie de aparatul foto propriu. În cazul grupului de copii, părinții sunt rugați să îi ajute acasă cu realizarea fotografiei pe durata intervalului de o săptămână între partea teoretică și cea practică.

Structura este împărțită în două:

1. Teorie (2 ore): vom studia, printr-o prezentare orală și vizuală, nașterea și importanța fotografiei, precum și contribuția sa în istoria artei.

Vom vedea proiectele specifice legate de apă în opérele celor șase fotografi contemporani spanioli și vom învăța despre multiplele semnificații pe care apa le poate căpăta.

Fiecare participant va alege artistul preferat din care se va inspira pentru fotografía pe care urmează să o realizeze, meditând asupra aceea ce reprezintă apa la nivel personal. După această fază de reflecție, vom face un plan de lucru pentru partea practică.

2. Practică (2 ore): în această etapă, fiecare participant va veni cu prima etapă a proiectului dezvoltat și vom lucra împreună asupra ideii conceptuale și a imaginii.

Născută în Madrid, Clara Durán a absolvit Facultatea de Arte Frumoase (Universidad Complutense Madrid) cu studii în Loyola University Chicago, absolvind mai târziu în MA Fine Art Digital (University of the Arts London). A primit diverse burse și premii, iar expozițiile ei au călătorit prin Madrid, Sevilla, Chicago, Londra, Norvegia și București. Este artist independent și fotograf freelance, colaborând cu artiști renumiți precum Javier Vallhonrat, Teresa Margolles și Lilli Hartmann. De asemenea, a fost parte din echipa Muzeului LUMA în Chicago și Muzeului Național de Artă Contemporană în București (MNAC).

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 30 Martie 2019

Program:
Toata ziua

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

Apa si fotografía contemporana spaniola. Ateliere sustinute de Clara Durán este organizat în perioada 09-30 Martie 2019; Sâmbăta în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL