Atelier – Cum iau naștere cărțile ilustrate pentru copii?

Sâmbătă 15 Februarie 2020
București

Humanitas Junior vă invită sâmbătă, 15 februarie, ora 11.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la atelierul „Cum iau naștere cărțile ilustrate pentru copii?“. Primul modul, „Cărțile clasice pentru copii“ este prilejuit de lansarea cărții Visătorul de visuri de Maria, regina României.

Vor vorbi: Ioana Nicolaie – scriitoare, Sidonia Călin – ilustratoare, Anca Bărbulescu – traducătoare și Iustina Croitoru – redactor-șef Dezvoltare Editorială Humanitas

Publicată pentru prima oară în 1915, Visătorul de visuri este probabil cea mai cunoscută și mai iubită dintre scrierile beletristice ale reginei Maria.

Cartea spune povestea sfâșietor de frumoasă a lui Eric Gundian, pictorul cu plete aurii găzduit la castelul regelui Wanda, dintr-un ţinut îndepărtat. Noapte de noapte, tânărului îi apare în vis o făptură cu ochi luminoși, care îi înrobește sufletul și-i fură liniștea fără de care nu poate picta.

Fermecat de fata fără nume și dornic să-și încheie capodopera rămasă neterminată pe peretele castelului, Eric pornește prin lume în căutarea ei. Călătoria, plină de aventuri, îi este presărată cu probe de curaj și credinţă și îi prilejuiește întâlniri miraculoase cu oameni care îi oferă adevărate lecţii de viaţă.

Ce-l așteaptă pe Eric la capătul drumului? Oare visul lui se va întrupa aievea, sau va rămâne de-a pururi de neatins?


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 15 Februarie 2020

Program:
11:30 - 12:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Libraria Humanitas Cismigiu

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL