Atelier de Respirație Psihodinamică

Sâmbătă 11 Ianuarie 2020
București

🔸 ATELIER DE RESPIRAȚIE PSIHODINAMICĂ
George Petre & Camelia Hârjău

SESIUNE INTRODUCTIVĂ:
Participarea este pe bază de donație.

14 locuri disponibile. rezervarea se face prin înscrierea prin acest link: http://bit.ly/2kHMk0U

Cu multă bucurie și entuziasm vă invităm la o călătorie de autocunoaștere și autotransformare folosind energia respirației și puterea conștientizării în cadrul oferit de psihoterapia transpersonală.

Aceasta este a doua sesiune introductiva dintr-o serie de întâlniri lunare de ateliere de explorare și lucru interior prin Respirație Psihodinamică și diferite tehnici din Psihoterapia Transpersonală.

Dacă sufletul te cheamă te așteptăm cu drag să ne cunoaștem.


 RECOMANDARE


Participarea la întâlnire este pe bază de donație.

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020, orele 9:30 – 17:30
Centrul Anahata, Strada Fabrica de Chibrituri 16, et. 2, interfon 5

🔸 Despre Respirația Psihodinamică
Respirația este cheia conexiunii profunde cu întreaga noastră ființă– la nivelul conștienței, emoțiilor și al prezenței în corp. Mai mult, știm foarte bine că orice modificare a respirației are un efect profund asupra percepției.

De-a lungul timpului, atât tradițiile șamanice cât și tradițiile Yoga au folosit o modificare a respiratiei, așa numita “respirație intențională” (găsită în Yoga sub formă de Pranayama și diferite procese de Kriya) pentru a accesa aspecte ale psihicului inaccesibile minții raționale.

Împreună cu puterea sunetului această respirație intențional modificată poate aduce în lumina constienței aspectele psihodinamice– în mare parte asociate cu emoții puternice reprimate sau alte elemente traumatice din trecutul nostru. Aceastea sunt de multe ori sursa frământărilor /anxietăților/ frustrărilor resimțite ca stress-ul de zi cu zi.

În același timp însă, procesul energetic bazat în respirația intențională activează material psihic din domeniul imaginal, reprezentând formațiuni/structuri larg răspândite în psihicul întregii omeniri. Multe din acestea au o calitate arhetipală, fiind imediat recognoscibile și pline de un sens profund atingând astfel aspectul numinos, sublim al experienței, zona transpersonală.

În contextul procesului de conștientizare, eliberarea și integrarea acestor elemente este parte cheie din procesul de autocunoaștere și vindecare.

Respirația Psihodinamică este o experiență profundă de cunoaștere de sine și creștere personală. Ea ajută procesul de psihoterapie individuală dar nu îl înlocuiește.

🔸 Pregătire pentru Atelierele de Respirație
· Alimentație ușoară și cât mai naturală, vegetariană (fără carne) – înaintea și în timpul seminarului
· Consumul redus de cafea, apă și alte lichide – în timpul seminarului
· Vă recomandăm să vă aduceți: două pături (una pentru pus pe saltea, una pentru vă acoperi), pernă, îmbrăcăminte confortabilă în care să vă puteți mișca ușor (exclus blugii), încălțăminte de interior, șosete groase, orice altceva credeți că aveți nevoie pentru a vă simți confortabil.

În timpul pauzei vom păstra energia procesului, luand masa de prânz împreună, în liniște, în cerc, în spațiul pregătit special. Vă recomandăm să vă aduceți hrană ușoară care nu necesită pregătiri speciale, eventual ceva ce poate fi împărtășit cu ceilalți.

🔸 Cine poate participa:
· La acest atelier poate să participe oricine vrea să meargă pe o cale de creștere personală de mare putere. Se adresează de asemenea celor care doresc să devină terapeuți sau care lucrează deja în domenii de specialitate (medici, psihologi, psihoterapeuți, practicieni holistici, profesori, asistenți sociali, asistenți medicali, etc.). Pentru a vedea cum evoluează conștiența și a obține efectele maxime oferite de această tehnică se recomandă participarea la minim 6 sesiuni preferabil consecutive.

🔸 Contraindicații:
La acest atelier nu pot participa femeile ÎNSĂRCINATE, persoanele cu probleme cardio-vasculare, hipertensiune arterială, patologii psiho-emoționale severe, glaucom, desprindere de retină, osteoporoză, accidente sau intervenții chirurgicale, boli infecțioase în acutizare, epilepsie și schizofrenie.

🔸 Programul atelierului:
9.30-11:00 – Cerc de prezentare, Introducere teoretică, prezentare program
11:00-12:00 – Pregătire energetică, Exerciții Interpersonale
11:30-14:30 – Sesiune de Respirație Psihodinamică
14.30-15.30 – Pauză de prânz
16.00-18.00 – Experiență de integrare, Q&A, dialog

Facilitatori: George Petre – [email protected], Camelia Hârjău – 0731.854.383, [email protected],

🔸 George Petre: Co-Fondator Asociația Alethea/Centrul Anahata, Meditație și Yoga Clasică. Președinte, Asociația Buddhistă Theravada România.
Practică Yoga Clasică (Samkhya Yoga) în tradiția lui Patanjali, Meditație (în tradiția Theravada) de mai mult de douăzeci de ani. În ultimii opt ani, a devenit pasionat de posibilitățile oferite de Respirația Intențională, parcurgând în momentul de față modulele de formare la Grof Transpersonal Training (GTT) si în sistemul BioDynamic Breathwork oferit de Giten Tonkov.
A efectuat nenumărate seminarii și retrageri de practică de durată scurtă și lungă (peste trei luni) în India, Thailanda, Sri Lanka, Birmania, America de Nord și Europa. Printre profesorii lui se numără Arnaud Desjardins, A.G.Mohan, Eric Baret, Charles Genoud, Godfrey Devereux, Richard Freeman, Ajahn Sucitto, Andre Riehl, Mark Dyczkowski.
Deține un Bachelors of Science (Electrical Engineering), Cornell University și un MBA de la Kellogg Graduate School of Management la Northwestern University. Născut în Romania, a locuit până în 1995 în Statele Unite.

🔸 Camelia Hârjău: Președinte Asociația Transpersonală Română, psiholog, practician acreditat Metoda Journey, în formare în psihoterapie transpersonală, a experimentat și lucrat direct deopotrivă cu diferite metode de terapie transpersonală (respirație holotropică, hipno-analiză transpersonală, art terapia transpersonală, regresie, tehnici corporale, etc.) cât și cu practici terapeutice tradiționale șamanice.

71100363_2123535677952075_6184582198469853184_n

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 11 Ianuarie 2020

Program:
09:30 - 17:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL