Atelier pentru copii Sub pământ. Sub ape. Explorăm secretele lumilor subterane și subacvatice

11:30
Sâmbătă 28 Octombrie 2017
București

Humanitas Junior îi invită pe copiii între 7 și 10 ani, sâmbătă, 28 octombrie, la ora 11.30, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la un atelier pornind de la atlasul Sub pământ. Sub ape, conceput de ilustratorii Aleksandra Mizielińska si Daniel Mizieliński.

Vom descoperi fascinanta lume a adâncurilor, de la recifele de corali pline de culoare, până la gropile întunecate din oceane unde viața este ciudată și își produce singură lumina. Vom „construi” un copac și vom descoperi ce rețea de internet folosesc arborii unei păduri pentru a vorbi unii cu alții. Vom modela fosile și vom observa „în direct” cum erupe un vulcan.

Explicațiile vor fi însoțite de câteva proiecții de filme și imagini, iar copiii vor consulta atlasul Sub pământ. Sub ape pentru informații ajutătoare. Activitățile au fost create de Anca Bontaș, muzeograf la Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Sute de informații fascinante așteaptă să fie descoperite în cel mai nou atlas conceput de autorii bestsellerului Hărți. Deschide-l si vei privi lumea cu alți ochi. Aleksandra Mizielińska si Daniel Mizieliński sunt unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați ilustratori europeni ai momentului datorită stilului foarte proaspăt și creativității iesite din comun. Sub pământ. Sub ape este un atlas care nu urmează traseul obișnuit al unei cărți cu început și sfârșit fixe, ci poate fi deschis și citit de oriunde.

Sub pământ. Descoperă secretele lumii subterane
Cartea aceasta te va duce într-o călătorie neobișnuită în adâncul Pământului. Vei întâlni pe drum speologi, mineri și pasageri de metrou. Vei găsi fosile de dinozauri, relicve vechi de sute de ani și rădăcini comestibile. Vei arunca o privire în vizuini și ascunzișuri, vei explora peșteri labirintice și vei coborî în cea mai adâncă mină din lume. Ilustrațiile mari și secțiunile transversale detaliate te vor conduce tot mai jos în adânc, de la cel mai subțire strat geologic, aflat sub tălpile tale, până în miezul de foc al Pământului. Parcuge-le pe toate acestea, apoi descoperă ce se ascunde… Sub apă.

Sub apă. Descoperă secretele lumii acvatice
Această carte te va purta într-o călătorie neobișnuită în adâncurile mărilor și oceanelor. Vei întâlni acolo campioni ai scufundărilor și oameni de știință pe nave de cercetare. Vei descoperi pești fabulos colorați, uriași ai mărilor și creaturi abisale ciudate. Vei testa primele modele de submarine, vei plonja într-o groapă oceanică și vei explora epava Titanicului. Ilustrațiile uriașe și secțiuni transversale detaliate te vor călăuzi tot mai departe, de la recifele de corali scăldate în lumina soarelui până în punctul cel mai adânc al oceanului, cufundat în frig și întuneric.

Traducere de Oana Bârna (Sub pământ) și Mona Antohi (Sub ape)

Partener: Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 28 Octombrie 2017

Program:
De la 11:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL