Auxiliarele ar putea ajunge în școli abia la începutul anului viitor

Pe 26 septembrie, Ministerul Educației Naționale a anunțat aprobarea metodologiilor-cadru de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice în învățământul preuniversitar și de omologare a mijloacelor de învățământ. În acest context, revine întrebarea: când vor avea elevii acces la auxiliarele școlare?

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a aprobat prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar. Cele două ordine urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Începând cu data publicării în Monitorul Oficial a ordinului ce reglementează utilizarea auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, timp de 10 zile vor fi depuse la Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în format electronic, propunerile de auxiliare didactice.

După această perioadă, în termen de 30-60 de zile, comisiile de evaluare și avizare vor stabili ce auxiliare didactice îndeplinesc criteriile de conformitate prevăzute de metodologie, conform unei proceduri ce va fi disponibilă pe site-ul CNEE. Lista auxiliarelor didactice (aprobate prin ordin al ministrului sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atribuții în domeniu) va fi publicată, de asemenea, pe site-ul CNEE. Din acel moment, acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ preuniversitar.

Auxiliarele avizate ar putea ajunge pe băncile elevilor chiar și în ianuarie 2018

Așadar, urmând aceste proceduri de evaluare și validare, auxiliarele românești ar putea ajunge la elevi la finalul acestui an sau chiar la începutul anului viitor. Depunerea la CNEE durează 10 zile, evaluarea propriu-zisă între 30 și 60 de zile, câteva zile pentru comenzi și transport însumează un total descurajant de zile în care copiii români sunt vitregiți din punct de vedere educațional.

În plus, această întârziere va avea repercusiuni serioase îndeosebi pentru Clasele Pregătitoare sau grădinițe, unde nu se utilizează manuale, ci numai materiale didactice ajutătoare (fișe sau caiete de lucru individual, cărți de colorat, planșe), precum şi pentru clasele a VI-a – a XII-a unde nu există manuale în conformitate cu programele școlare în vigoare.

Intuitext (grup SOFTWIN)

Intuitext, compania specializată în educație din cadrul grupului Softwin, are în portofoliu editura cu același nume, comunități educaționale (www.didactic.ro, www.admitereliceu.ro, www.suntparinte.ro, www.olimpiade.ro, www.viitoriolimpici.ro ), dar și produsele educaționale www.scoalaintuitext.ro (dedicat copiilor din clasele I-III) și www.examenultau.ro (pentru copiii din clasele VII-VIII care își doresc să se pregătească eficient atât pentru temele zilnice la Matematică și Limba Română, cât și pentru Evaluarea Națională).

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU