Banff Mountain Film Festival 2024 | București

Vineri 05 Aprilie 2024
București

În 2024 sărbătorim a cincea ediție Banff World Tour în România! Festivalul de film montan de la BANFF (Alberta, Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natura, cultura, activități și mediul montan.

Festivalul are loc in fiecare toamna și a devenit din 1976 până astăzi un eveniment cultural emblematic pentru comunitatea montană mondială.

La fiecare ediție, o parte din cele peste 80 de filme înscrise în etapa finala din Banff sunt selectate și prezentate ulterior în circuitul BANFF World Tour. Circuitul internațional are loc în peste 50 de țări și 600 de comunități de pe întregul mapamond.

BANFF World Tour a fost adus în România prima dată în 2018, la inițiativa lui Marian Anghel și este organizat de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO). Încă de la prima ediție, circuitul românesc este realizat cu sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România si Republica Moldova.

Se vor prezenta publicului prezent în sală nouă filme de scurt metraj (între 7 și 33 minute), în două calupuri cu o pauză intermediară, ce acoperă un spectru variat de activități specifice zonei de outdoor, mediu și natură.

Filmele din acest an, unele premiate la festival, vor aborda activități precum cățărarea sportivă în faimoasele chei ale Verdonului (Franța), natură și cultura montană (premiat), expediție și explorare pe schiuri în insula canadiană Baffin, mountain bike în diferite țări din America de Sud, alergare montană combinată cu cățărare, alpinism și BASE Jump în Pakistan (premiat), parapantă și nu în ultimul rând, un alt film premiat despre cățărarea pe stâncă ”văzută” din perspectiva unui orb – faimosul Erik Weihenmayer, primul orb pe Everest.

Evenimentul are loc cu sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România.

📍Sala Luceafarul – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/418659327297511/

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 05 Aprilie 2024

Program:
18:45 - 21:45

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL