Bebelusul in primul anisor. De ce are nevoie pentru a creste mare?

Jubile the Ballroom Decebal, desi destul de mare si foarte bine dimensionata, a devenit de-a dreptul neincapatoare in cadrul workshop-ului “Bebelusul in primul anisor – de ce are nevoie pentru a creste mare?”, organizat in data de 27 noiembrie 2013.

bebelu

Vremea neprietenoasa de afara nu i-a putut retine in case pe cei mai bine de 120 de parinti dornici sa cunoasca tainele cresterii bebelusului de un anisor.

Chiar daca unii par a spune ca “a fi parinte” nu este foarte greu, in realitate o astfel de meserie se invata pe parcurs, fiind destul de complexa, necesitand multa indemanare, cunoastere si informare. In cadrul workshop-ului “Bebelusul in primul anisor – de ce are nevoie pentru a creste mare?”  s-a incercat identificarea nevoilor puiului de om si gasirea unor solutii practice de rezolvare.

Vaccinarea, alaptarea, diversificarea alimentatiei, ingrijirea bebelusului, mentinerea unui grad optim de confort in incapere, comunicarea cu bebelusul, dar si dezvoltarea sa cognitiva sunt doar cateva dintre temele aduse in discutie de specialisti care au starnit zeci de intrebari pe parcursul intregului eveniment.

“Vaccinarea bebelusului este obligatorie inca din primele clipe de viata, protejandu-l in fata unor boli destul de grave. Chiar daca descoperita destul de devreme, tuberculoza a fost, este si ramane o boala extrem de serioasa care, astazi, inca mai face victime, mai ales in randul celor mici si plapanzi. Recomand vaccinarea si respectarea schemei nationale in acest sens”, a mentionat dr. Elena Dan, medic pediatru, doctor in Stiinte Medicale, Bambino Medical Center.

“Diversificarea alimentatiei bebelusului este o etapa din viata oricui peste care nu se poate trece. De aceea, parintii vor trebui sa aiba rabdare si sa respecte cu mare atentie recomandarile medicului pediatru, creand astfel echilibrul nutritional de care are nevoie bebelusul in primul an de viata”, a mai adaugat dr. Elena Dan.

Camera bebelusului trebuie sa fie amenajata in asa fel incat acestuia sa-i fie bine. In primul an de viata, bebelusul nu este intr-atat de pretentios incat sa isi doreasca un mobilier de lux, extrem de elegant. Dar care sunt nevoile sale reale in acest sens?

“Mentinerea curateniei in camera bebelusului este foarte importanta pentru sanatatea sa. Acesta va trebui sa respire un aer pur, sa doarma pe saltele fara acarieni si sa se joace pe un covor intr-adevar curat. De peste 90 de ani, sistemul de curatenie Kirby a ajutat milioane de oameni din intreaga lume sa se bucure de casele lor. Noi am facut ca procesul de curatenie sa fie rapid si usor, oferindu-va mai mult timp pentru a va bucura de lucruri mai importante in viata…”, a precizat Dragan Crstic, compania Kirby.

Tinand cont de faptul ca in primul anisor de viata niciun copil nu capata deprinderile limbajului, transmitandu-si dorintele si nevoile prin gesturi, mimica, zambet, plans, nu toti parintii isi fac timp sa vorbeasca cu bebelusii lor atat de mici.

“Comunicarea cu copilul de pana la un anisor este foarte importanta,avand un rol esential in dezvoltarea cognitiva a micutului. Orice mamica isi intelege puiul atunci cand este suparat, bucuros, isi doreste ceva, ii este somn, ii este rau, ii este foame, vrea sa fie imbratisat. Emotiile sunt foarte puternice inca din primele minute de viata. Comunica cu bebelusul ori de cate ori ai ocazia!” a mentionat Nicoleta Capraru, parinte ghemotoc, psihoterapeut, euparinteghemotoc.blogspot.com.

Andreea Popescu, reprezentant al www.HopaSus.ro a punctat 30 de modalitati distractive de a stimula istetimea bebelusului.

“Stimularea istetimii bebelusului se face in mare parte de catre parinti. Cu ajutorul mamei sau tatalui bebelusul va capata incredere, va explora, va cerceta lumea ce-l inconjoara. Ajuta-l sa descopere, starnindu-i curiozitatea, folosindu-te de multe siretlicuri, trucuri, sfaturi, aflate la indemana oricarui parinte dornic sa-si ajute puiul, fiindu-i sprijin neconditionat ori de  cate ori are nevoie”, a mentionat Andreea Popescu, www.HopaSus.ro.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU