Biblioteca Prichindeilor din Diaspora – Biblioteci din Străinătate cu Cărți în Limba Română

Biblioteca Prichindeilor din Diaspora este proiectul ce oferă câtorva comunități de români din străinătate atât ocazia de a citi în limba maternă cât și acces la evenimente dedicate atât copiilor, cât și părinților.

Părinții români din dispora își doresc ca cei mici să învețe limba română și să își păstreze rădăcinile. Experiența a demonstrat că pentru a-și dezvolta un vocabular bogat, copiilor nu le este suficient ca în familie să se vorbească limba română sau să meargă în vacanță la bunici o dată pe an. Lectura în limba română reprezintă soluția ideală pentru dezvoltarea vocabularului și păstrarea unei legături strânse cu România.

Biblioteca Prichindeilor din Diaspora este un proiect de iniţiativă civilă şi comunitară de educaţie non-formală a copiilor români din diaspora, fondat de Ana Răduleț și susținut de câteva mame iubitoare de lectură și care își doresc să transmită mai departe dragostea de citit. Ana Răduleț coordonează Biblioteca Prichindeilor din Praga.

RECOMANDARE. 35 de Biblioteci Publice Gratuite în Bucureşti. Cum Accesăm Biblioteca Metropolitană București

De la începutul anului 2021 cele 11 biblioteci din 10 țări pun la dispoziția românilor, sub formă de împrumuturi gratuite, cărți pentru copii în limba română.

Lista de Biblioteci ale Prichindeilor din Diaspora

„De la 50 de cărţi disponibile în ianuarie 2021, la Praga sunt acum peste 700 de volume, care au ajuns la aproape 70 de familii, pentru peste 1.500 de împrumuturi. La nivel european, Bibliotecile Prichindeilor, apărute în diverse momente cuprinse între toamna 2021 şi primăvara 2022, au un fond cumulat de peste 2.500 cărţi de care se bucură peste 250 de familii”, se spune într-un comunicat transmis de Biblioteca Prichindeilor din Praga.

Citește aici mai mult aici despre fiecare fialială din proiect.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU