Călătorind de-a lungul căilor istorice și a monumentelor culturale ale Turciei

Civilizațiile care există pe scena istoriei și care au lăsat urme caracteristice pe pământurile unde au înflorit sunt plăcute ochiului și inimii. Ținuturile care astăzi se identifică cu Turcia au găzduit multe civilizații pe meleagurile lor până astăzi. Fiind unul dintre cele mai rare locuri din lume datorită poziției sale geografice și a istoriei, Turcia primește anual milioane de turiști care vin din diverse motive și oferă călătorilor o gamă largă de frumuseți atât naturale, cât și frumuseți create de mâna omului.

Ce obiective istorice merită vizitate?

Dacă îți dorești să vizitezi locurile istorice din Turcia, poți procura zboruri ieftine Bucuresti spre Istanbul. În Turcia poți vizita: 

  1. Orașul antic Troia

Troia a fost înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1998 ca oraș antic. Orașul, a cărui istorie datează din anul 3000 î.Hr., este situat în provincia Çanakkale. Este, de asemenea, cunoscut ca fiind locul Războiului Troian, descris în Iliada lui Homer, și din acest motiv conține elemente mitologice. Un oraș istoric decorat cu elemente mitologice poartă o cunoaștere și o semnificație culturală mai profundă;

  1. Orașul antic Efes

Efes, în apropiere de stațiunea Kusadasi, este unul dintre cele mai faimoase centre de venerare a lui Artemis. Apostolul Pavel a trăit și a predicat aici și, probabil, Apostolul Ioan și-a scris aici Evanghelia, care este înmormântat în biserica cu același nume din apropierea Efesului. Potrivit unei legende antice, mama lui Hristos, Fecioara Maria, și-a petrecut ultimii ani din viață în Efes. Orașul antic s-a păstrat destul de bine, aproape un întreg oraș cu străzi de marmură. Două teatre, templul lui Hadrian, Poarta lui Hercule, biblioteca și casa Fecioarei Maria arată foarte bine. Acest loc este unul dintre acele locuri din Turcia modernă în care poți simți toată frumusețea și grandoarea patrimoniului istoric al lumii;

  1. Orașul antic Assos

Young beautiful blonde woman enjoying view of Dubai downtown, waiting for famous dancing fountain show. Enjoying travel in United Arabian Emirates. Vacation and sightseeing concept
Young beautiful blonde woman enjoying view of Dubai downtown, waiting for famous dancing fountain show. Enjoying travel in United Arabian Emirates. Vacation and sightseeing concept

Pe un platou vulcanic la nord de Izmir se pot vedea ruinele orașului Assos, unde Aristotel a trăit și a lucrat timp de 3 ani. Coloanele puternice ale Templului Atenei, ale căror reliefuri au fost luate în custodie de muzeele din Paris și Istanbul, mărturisesc măreția orașului. De la înălțimea de 250 de metri, se poate vedea panorama insulei grecești Lesbos și a frumosului oraș Behramkale din secolul al XIX-lea.

Ce să vizitezi în Istanbul?

Poți petrece weekendul la Istanbul. De ce merită vizitată Turcia? Când vine vorba de ceea ce poți vedea în Istanbul, pot fi menționate:

  1. Moscheea Albastră

Moscheea Albastră se distinge nu doar prin dimensiuni, ci și prin numărul mare de minarete – are șase, în timp ce în mod obișnuit se construiesc doar patru.

Moscheea poartă numele său datorită faianței de culoare albastră care acoperă aproape complet pereții. Moscheea Albastră este în continuare în funcțiune, dar primește turiști. Cel mai important lucru este să alegi momentele dintre rugăciuni și să arăți respect pentru credință și tradiții;

  1. Biserica Sfânta Sofia

O altă mare atracție a Istanbulului, celebrul Hagia Sophia, se află pe Piața Sultanahmet chiar în fața Moscheii Albastre. Această catedrală este un monument al arhitecturii bizantine și a fost construită încă din secolul al VI-lea, la porunca împăratului Iustinian. În secolul XX, Hagia Sophia a devenit muzeu, dar în 2020 a fost din nou transformată în moschee – acum se săvârșesc rugăciuni în interior, dar turiștii sunt încă bineveniți;

  1. Bazarul Mare

Young beautiful blonde woman enjoying walking by Dubai downtown. Enjoying travel in United Arabian Emirates. Vacation and sightseeing concept
Young beautiful blonde woman enjoying walking by Dubai downtown. Enjoying travel in United Arabian Emirates. Vacation and sightseeing concept

Acest bazar este cu adevărat grandios – este considerat unul dintre cele mai mari piețe acoperite din lume. Se află la aproximativ un kilometru de Piața Sultanahmet, deci poți ajunge aici pe jos. Vizitarea Bazarului Mare este o parte obligatorie a programului cultural: nicăieri altundeva în Istanbul nu vei vedea o varietate atât de mare de produse și nu vei simți o atmosferă atât de vibrantă. 

Practic, acesta nu este un singur târg, ci mai multe cartiere sub acoperiș. Aici se găsesc 61 de străzi, peste patru mii de tarabe, chiar și moschei, școli și băi. Zilnic, bazarul este vizitat de peste cinci sute de mii de oameni.

De ce să optezi pentru o agenție de turism de încredere atunci când călătorești?

Când alegi să călătorești, tu ai parte de numeroase avantaje. Agenția de turism online eSky îți optimizează timpul de călătorie, astfel încât să profiți la maxim de fiecare moment. Poți alege din mai multe opțiuni de călătorie, cu flexibilitate a datelor și aeroporturilor tale preferate. Procesul de rezervare este ușor și eficient, pentru că poți rezerva zborul și cazarea într-un singur loc.

În plus, ai acces instant la informații privind documentele necesare și reglementările în materie de vize, fără bătăi de cap. Clauza privind alcoolul este inclusă în preț, pentru a te bucura de relaxare fără griji. Toate detaliile despre asigurare și unitățile medicale sunt la îndemână pe telefon, disponibile în Contul tău personal.

Cu un simplu click, poți accesa toate informațiile despre călătoria ta rezervată, pentru o experiență lipsită de stres. Aici vei găsi atracții și excursii locale din întreaga lume, toate într-un singur loc, în secțiunea Atracții. Rezervarea ta este comodă și în siguranță, astfel încât să te poți bucura de călătorii memorabile.

Așadar, Turcia nu poate fi judecată doar după ilustrațiile cu hoteluri albe ca zăpada și ape azurii. Evenimente istorice importante au avut loc în acest ținut și secrete antice intrigante sunt îngropate aici. Merită să o vizitezi cel puțin o dată în viață!

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU