Castelul De Lut Valea Zanelor. Destinatie De Basm Pentru Copii Si Adulti

  Castelul de lut Valea Zanelor atrage deja multi turisti dornici sa vada o constructie inedita, de basm.

  Situat pe malul unui rau, la Porumbacu de Sus, Castelul de lut Valea Zanelor se afla la mai putin de o ora distanta de Sibiu (cca 40 km) si ofera o imagine de basm, sute de turisti fiind atrasi de frumusetea castelului.

  Am dorit sa aflam povestea castelului de basm din lut, paie, balast si nisip. Am vorbit cu Razvan Vasile, proprietarul ineditului proiect, care ne-a impartasit cum a pornit la drum.

  Ne doream sa evadam din Bucuresti si cautam un loc in natura, un teren care sa fie “cu munte in sus si rau in jos” si in 2006 am gasit acest loc de poveste in mijlocul padurii. Pana in 2014 am tot venit aici cu familia in vacante ca sa stam in natura, iar in 2014 am inceput sa punem in aplicare ideea noastra si sa construim acest complex turistic ajutati de arhitecta Ileana Mavrodin.

  Castelul din lut din Valea Zanelor

  Ce inseamna o asemenea investitie, ca timp si bani?

  Ne-am vandut casa din Bucuresti si am inceput constructia, pe parcurs ne-am folosit si economiile, totul a mers mult mai greu decat de ne asteptam, am investit mult peste 250.000 euro caci folosim materiale ecologice (de exemplu folosim tencuiala pe baza de var hidraulic din Italia) care sunt mult mai scumpe, ca sa nu mai putem la socoteala faptul ca sunt de import si atunci sunt alte preturi la care se adauga si costul de transport. Am lucrat cu o echipa din Maramures cu experienta in constructii care utilizeaza materiale naturale.

  Castelul din lut din Valea Zanelor

  Turistii vor manca la Castel?

  Vom construi si o cladire separata de pensiune, in care se va afla restaurantul caci dorim sa oferim turistilor cazati sa aiba parte de liniste si sa nu ajunga mirosul de mancare la pensiune.


  Vezi si:

  Evenimentele din weekendul acesta

  Distractii pentru copii in vacanta mare in Bucuresti

  Muzica clasica pentru bebelusi. Mozart, Brahms sau Bach


   

  La restaurant vom avea mancare romaneasca, gustoasa, insa ne dorim sa fie cat mai diversificata si sa nu oferim doar mancarurile traditionale romanesti. Vom folosi produse cat mai naturale, din surse verificate si pentru ca ne dorim sa ajutam furnizorii locali vom alege in primul rand furnizori de incredere din zona. Acum suntem in cautare de furnizori de produse si de bucatari buni care sa-i incante pe turisti cu o mancare gustoasa.

  Castelul de lut din Valea Zanelor 7

  Cati turisti se vor putea caza la Castelul de lut Valea Zanelor?

  Pensiunea Castelul de lut Valea Zanelor va avea 10 camere, dintre care 6 camere duble si 4 apartamente, ceea ce va insemna in total cca 30 de locuri.

  Avem si noi un copil de 8 ani care a mers cu noi peste tot de mic si stim ce probleme am intampinat noi in locurile unde am mers. Ne dorim sa aplicam lucrurile bune pe care le-am vazut in alte parti sa nu facem ce nu ne-a placut.

  Si ce ati pregatit pentru parintii care aleg sa vina cu copiii?

  Am prevazut un loc de joaca pentru copii afara in curte si un loc de joaca in interior, in restaurant. La marginea terenului curge un râu, adica la cca 30 m de castel, deci este un motiv de bucurie in plus pentru copiii care vor vizita pensiunea. Pe viitor vom oferi mai multe atractii pentru copii si modalitati de a petrece timpul.

  In acest moment constructia nu este finalizata, dar planul este ca pana la finalul anului 2016 Castelul de lut Valea Zanelor sa isi deschida portile pentru a-i caza pe turisti.

  Mi se pare mie sau Castelul de lut Valea Zanelor seamănă cu acest sat din Peru construit sub o formaţiune de roci?

  Sat din Peru Castelul de lut Valea Zanelor
  f/Biscuit Junkie

  Nu-i aşa?

  Castelul din lut din Valea Zanelor

  Sotia si copilul sunt in Bucuresti si se vor muta aici dupa ce pensiunea va fi functionala. Copilul va merge la scoala din Avrig si la liceu la Sibiu.

  Un copil care vrea să inveţe poate să o facă oriunde, nu doar în buricul Bucureştiului, mai ales că acum copiii au la dispoziţie si alte intrumente care îi ajuta la invăţare (internet, laptop)

  Castelul de lut Valea Zanelor atrage zilnic foarte multi turisti, cam 100 de persoane pe zi in cursul saptamanii si 1000 oameni pe zi in weekend. La o ora de varf pot veni si 100 de oameni.

  Castelul de lut din Valea Zanelor 7

  Am avut turisti din toata Europa dar si Israel, Australia, SUA, Canada, Argentina, si alte tari. Nu ne-am facut reclama, reporterii de la diverse publicatii ne-au contactat caci le-a placut proiectul nostru si au vrut sa scrie despre el deoarece este ceva unic in Romania”.

  Cum ajungi la Castelul de lut Valea Zanelor

  Pagina de Facebook Castelul de lut Valea Zanelor are deja peste 18.000 de admiratori.

  Pozele sunt preluate de pe site-ul oficial al locatiei Castelul de lut Valea Zanelor.

  Ii dorim succes D-lui Razvan Vasile si proiectului, suntem convinsi ca o locatie atat de frumoasa va atrage ca un magnet iubitorii de vacante si excursii in locuri de vis ale Romaniei.

  Articol scris de Zina Nichita, Editor GOKID.

  sat-din-peru-castelul-de-lut-valea-zanelor castelul din lut valea zanelor 4 Castelul de lut din Valea Zanelor 9 castelul din lut valea zanelor 3 Castelul de lut din Valea Zanelor 7 castelul din lut valea zanelor 5
  DISTRIBUIE
  Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU