Ce beneficii iti aduce acidul folic?

Acidul folic si beneficiile lui

 

Ce beneficii iti aduce acidul folic?

Face parte din categoria vitaminelor B si are efecte benefice dovedite, de aceea este folosit atat in medicina integrativa, cat si in medicina alopata. Notorietatea lui a crescut atunci cand s-a dovedit ca administrarea acidului folic creste sansele de conceptie si scade riscul defectelor de tub neural in cazul nou-nascutilor.

Previne defectele congenitale

Suplimentele alimentare cu acid folic previn o parte din defectele congenitale ale copiilor, daca sunt luate de mame in perioada conceptiei si a sarcinii. Cel mai eficient este ca mama sa ia acid folic inca din perioada conceptiei, in acest fel se previn defectele de tub neural. Din tubul neural al fatului se dezvolta ulterior creierul si coloana vertebrala, iar defectele de tub neural includ afectiuni grave precum splina bifida sau anencefalie. In cazul in care mama are deficit de acid folic, ar trebui sa corecteze carenta inainte de a ramane insarcinata pentru ca tubul neural incepe sa se formeze incepand cu a 26-a zi de sarcina. Din acest motiv, femeile aflate la varsta fertila ar trebui sa ia acid folic, 400 mcg zilnic, doza recomandata si tolerata foarte bine de organism. In cazul femeilor care au nascut copii cu defecte de tub neural, este nevoie de un aport de 4 mg pe zi.

Mentine functia creierului

Acidul folic, ca toate vitaminele din complexul B aduce beneficii majore creierului. Daca organismul nu are suficient acid folic, pot aparea tulburari de dezvoltare neurologica, precum si tulburari emotionale. Suplimentarea cu acid folic, in asociere cu alte vitamine din spectrul B are efecte dovedite in preventia declinului cognitiv si a dementei asociate inaintarii in varsta. De asemenea, creste eficienta administrarii antidepresivelor.  Deficitul de acid folic trebuie corectat si pentru a mentine o inima sanatoasa. Carenta de acid folic este asociata cu niveluri mari de homocisteina, substanta care la randul ei se asociaza cu risc crescut de dezvoltare a aterosclerozei si a bolilor cardiovasculare in general.

Motive ale deficitului

Printre cauzele deficitului de acid folic se poate mentiona consumul unor alimente cu valoare nutritionala redusa, fie din cauza prepararii termice excesive, fie din cauza unei absorbtii deficitare, inclusiv in contextul unor afectiuni digestive  precum boala Crohn sau boala celiaca.

Folic AcidUnele medicamente scad nivelul de acid folic din organism. De asemenea, femeile care fumeaza au un nivel redus de acid folic in organism, de aceea, ar avea nevoie de 800 mcg de acid folic pentru a preveni defectele de tub neural.

 

Produsul Folic Acid 800mcg, 100 capsule vegetale de la Secom®, are o concentratie optima de substanta activa din sursa naturala, care il recomanda ca adjuvant pentru functionarea normala a sistemelor nervos, imunitar si circulator. In egala masura, produsul este indicat atat pentru perioada de preconceptie, cat si, ulterior, pe durata sarcinii pentru a preveni defectele de tub neural la fat. Fata de produse similare, Folic Acid 800mcg de la Secom®  prezinta avantajele concentratiei si biodisponibilitatii maxime a ingredietului activ, folat, precum si pe acela al capsulelor vegetale, fiind recomandat in dietele vegetariene. De asemenea, produsul ajunge pana la 100 de zile de administrare.

 

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU