Cinemateca CULMEA: Biodiversitate | Proiecții de film și tururi ghidate în natură | Brașov

18-19 Mai 2024
Brasov

🪲🌱 Cinemateca CULMEA demarează între 18 și 19 mai și are ca tema 𝐛𝐢𝐨𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚, primele lucruri la care ne gândim când vine vorba de mediu: relația dintre plante, animale și oameni.

🍃 Așadar, timp de 𝗱𝗼𝘂ă 𝘇𝗶𝗹𝗲, explorăm această temă prin 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜ț𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐥𝐦, 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩ă𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 din Brașov și 𝐮𝐧 𝐭𝐮𝐫 𝐠𝐡𝐢𝐝𝐚𝐭 𝐜𝐮 ș𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐥𝐢𝐥𝐢𝐞𝐜𝐢.
👉🏻 Iată programul celor două zile:

🗓️ SÂMBĂTĂ 18 MAI:

⛰️ Ateliere de explorare și tururi ghidate în Brașov

• 𝟬𝟵:𝟬𝟬 – 𝟭𝟯:𝟬𝟬 // Explorarea naturii în familie – pentru copii de 6-10 ani, alături de părinți
🌳tur ghidat de Gențiana Albotă (inițiatoarea proiectului 𝗟𝘂𝗱𝗶𝗰 𝗡𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲, pururea curioasă despre natură și cu 12 ani de experiențe diverse în lucrul cu copiii) prin pădurea din Răcădău pentru a descoperi speciile de plante și animale prezente în acest ecosistem.

• 𝟭𝟲:𝟬𝟬 – 𝟮𝟬:𝟬𝟬 // Drumeție de explorare cu copii de 12-15 ani
🌳drumeția pornește de Sub Tâmpa, pe la Treptele lui Gabony, și înglobează o serie de jocuri și explicații despre speciile de plante și animale prezente în acest ecosistem, dar și un mare joc colectiv de investigare.
👉🏻 Participare pe bază de donație.
• Înscrieri în formular – https://shorturl.at/dmyY1

• 𝟮𝟬:𝟯𝟬 – 𝟮𝟭:𝟯𝟬 // Tur la amurg cu și despre lilieci (Bat Walk) pentru adulți curioși și copii 8+ ani
🦇 traseu pe Sub Tâmpa ghidat de Ana Stamatescu, voluntar de peste 7 ani la Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor (CCCL) – lilieci.ro și inițiatoarea Caravanei cu Lilieci în care descoperi specii de lilieci care ne înconjoară și informații fascinante despre liliecii din țară și din lume.
👉🏻 Participare pe bază de donație
• Înscrieri în formular – https://shorturl.at/LUV08

🗓️ DUMINICĂ 19 MAI:

🎥 𝟏𝟎 – 𝟭𝟰 // Proiecții de film

📍𝗖𝗶𝗻𝗲𝗺𝗮𝘁𝗲𝗰𝗮 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗮 (𝗕𝗹𝘃𝗱. 𝟭𝟱 𝗡𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, nr.𝟱𝟬)
👉🏻 INTRARE LIBERĂ, pe baza înscrierii aici:
https://forms.gle/be9PJxBuNomEKVeW8
• Ora 𝟏𝟎: 𝑲𝒂𝒕𝒂𝒌, 𝒃𝒆𝒍𝒖𝒈𝒂 𝒄𝒖𝒓𝒂𝒋𝒐𝒂𝒔ă (Canada, 2023, regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay, 1h12m, 6 ani +, dublat în limba română), premiat cu premiul publicului la Montreal International Children’s Film Festival 2023 și Premiile pentru Cel mai bun scenariu Cea mai bună regie artistică, Premiul Publicului și Mențiunea specială a juriului la Festival de cinéma en famille de Québec 2023.
• Ora 𝟭𝟰 – 𝑨𝒏𝒊𝒎𝒂𝒍 (Franța, 2020, regia Cyril Dion, 1h45, 12 ani +), câștigător al premiului Young Audience Award al Academiei Europene de Film 2021, în selecția Cannes 2021, nominalizat Cesar 2021 pentru cel mai bun film documentar.

CINEMATECA CULMEA este o serie lunară care se va desfășura în perioada mai – septembrie 2024 și este derulată de CULMEA – primul festival pe teme de mediu pentru copii și tineri. Ideea Cinematecii s-a născut o dată cu prima ediție a festivalului CULMEA: Film și educație de mediu, care a avut loc la Brașov între 6-10 septembrie 2023. Peste 300 de copii și adulți au participat la proiecții de scurt și lungmetraje premiate la marile festivaluri de film.

📍Brașov

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/1126998568476771/


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
18-19 Mai 2024

Ora incepere:
09:00

Ora terminare:
21:00

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL