Concert caritabil coruri de copii

Luni 16 Decembrie 2013

Concert caritabil coruri de copii din diferite regiuni ale tarii si din Europa.
Repertoriul de cantece traditionale de Craciun are tema: „De Craciun, ajuta-ma sa fac singur”.

Spectacolul de caritate “De Crăciun, ajută-mă să fac singur” are loc pe 23 decembrie 2013 ora 11.00 la Palatul Naţional al Copiilor.

Desfăşurătorul include formaţii corale de copii, printre care laureaţi la concursuri internationale ca Arabesque grupul vocal Adaggio, care vor interpreta un repertoriu de cântece tradiţionale cu specific de Crăciun. Beneficiile vor fi distribuite în scopul proiectului centrul educational Montessori gratuit.

Pedagogia Montessori este o metoda de educaţie alternativă care se bazează pe câteva principii de bază: perioade sensibile (clasele includ vârste diferite într-un interval de 3 ani; ex.0-3 ani, 3-6 ani, 6-9 ani etc), mintea absorbantă (capacitatea de a absorbi informaţia fără efort pe zone de interes specifice perioadelor sensibile) şi polarizarea atenţiei (capacitatea de concentrare), menite să dezvolte autodisciplina, socializare, libertate, adresată copiilor din categoriile de vârstă 0-18 ani, acelora superdotaţi sau copiilor cu probleme de sănătate şi are o vechime de peste 100 ani. Printre personalităţile care au absolvit această metodă pedagogică sunt: Barack Obama, familia regală Britanică, familia regala Daneză şi Suedeză, Garcia Marques, Proprietarii Google, Yahoo, Amazon, Graham Bell, etc.

Fundatia Montessori din România continuă demersul pedagogiei Montessori început în România încă din perioada interbelică, în 1934, la Congresul Montessori de la Roma, când ţara noastră a avut cea mai numeroasă delegaţie alcatuită din 20 persoane.
Principalul scop al Fundaţiei Montessori din România este de a obţine fonduri şi a finanţa proiecte de dezvoltare a pedagogiei Montessori în România la standarde europene. În acest sens ne dorim un parteneriat cu toţi membrii comunităţii din Romania şi Europa în scopul formării de cadre didactice calificate şi în dezvoltarea altor proiecte comune, în măsura confirmării unui interes reciproc.

Viziunea noastra “Ajută-mă să fac singur” este aceea de a crea centre educationale – grădiniţe, şcoli, licee, cluburi – Montessori gratuite, a oferi sprijin instituţiilor, cadrelor didactice, părinti şi tuturor persoanelor interesate de formare, informare şi lucru în pedagogia Montessori. Misiunea Fundaţiei Montessori din România este de a oferi mijloace necesare în termeni operaţionali, organizatorici şi fianciari prin finanţarea formării profesionale şi a schimburilor de experienţă, dotarea cu materiale pedagogice şi informarea publicului interesat de pedagogia Montessori.Valorile pe care le promovăm sunt de orientare spre finalitatea misiunii noastre prin respectarea integrităţii si a unei politici comune tuturor participanţilor la acest proces, solicitarea sprijinului actorilor implicaţi în acest proces şi a celor care il pot sprijini prin profesionalism la standarde internaţionale superioare.

Costul biletelor va fi intre 15-25 Ron. Fondurile vor fi colectate in beneficiul primului centru educational Montessori gratuit pentru copii. Va asteptam sa cumparati bilete din timp pentru a beneficia de locuri la preturi avantajoase.

Va invitam de asemenea sa va inscrieti pentru a participa cu o reprezentatie artistica la spectacolul de Craciun la [email protected]

Participand ca reprezentatie artistica la spectacol aveti oportunitatea de a ajuta la implinirea  unei cauze, obtineti notorietate prin participarea la urmatoarele spectacole pe care le vom organiza in Bucuresti, alte orase din tara si tari din Europa si producerea unui DVD si a unui CD.

De asemenea, primiti cadou din partea sponsorilor, un cd cu inregistrarea spectacolului, un voucher de participare gratuit la un atelier pentru copii, un card de „Membru pentru o cauza nobila” ce  confera reducere de 30% la toate programele educationale si reduceri substantiale de participare la tabere, materiale pedagogice, etc

Cei care doresc sa participe  trimit un link cu o inregistrare postata pe youtube.com, solicitare de inscriere si o poza.

Varsta participanti: 2-18 ani, data limita pentru inscriere este 30.11.13

Detalii Eveniment

Data:
Luni 16 Decembrie 2013

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Palatul National al Copiilor din Bucuresti – Sala Mică

Județ:
Romania

Oraș:
Bucureşti

Adresa:
Bulevardul Tineretului nr. 8-10

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL