Conferinta Social Moms, Spune Da creativitatii! a luat sfarsit

Conferinta Social Moms „Spune Da creativitatii!” sustinuta de Danonino a incheiat campania cu acelasi nume prin punerea in scena a 5 piese de teatru scrise de copii. „Actorii” ce au dat viata pieselor de teatru au fost bloggeri de parenting renumiti: Ela Craciun, Dan Cruceru, Anca Serea Sina, Ana Maria Mitrus si Mihai Dragomirescu care au schimbat replici amuzante cu actrita Ioana Ginghina.

Evenimentul a avut si o componenta de parenting sustinuta de Otilia Mantelers si o componenta de nutritie sustinuta de Luiza Pirvu.

Scenetele castigatoare care au fost puse in scena au fost rasplatite cu premii din partea Danonino si cu aplauzele celor 150 de parinti si copii aflati in sala:

Dinca Minodora – „Descoperim..joaca si insectele” pusa in scena de Ela Craciun, blogger @elacraciun.ro si Ioana Ginghina

Elena Dobrete – „Dino piratul si printesa marii Amedeea” pusa in scena de Dan Cruceru, blogger @taticool.eu si Ioana Ginghina

Elena Iacovete – „Dino piratul si marea provocare” pusa in scena de Anca Serea Sina, blogger @voios.ro Dan Cruceru si Ioana Ginghina

Gheorghe Livia – “Aventurile Dorei care lipsea de la scoala” pusa in scena de Ana Maria Mitrus, blogger @meseriadeparinte.ro si Ioana Gighina

Gheorghe Costin – “O aventura rutiera” pusa in scena de Mihai Dragomirescu, taticu’ lu’ Urbankid.ro si Ioana Ginghina

Conferinta social moms , spune Da Creativitatii!Otilia Mantelers, Expert in parenting, ne-a vorbit despre rolul povestilor in dezvoltarea cognitiva si emotionala a copiilor. „A fost odata ca niciodata” sunt cuvintele care ne introduc intr-un fel de transa, realitatea se suspenda si orice este posibil. Se creeaza cadrul propice pentru a invata despre valori, pentru a simti. Acesta este unul dintre rolurile povestilor, ne permit sa simtim, sa vindecam rani si sa gasim puterea de a trece mai usor peste situatiile dificile.

Noua, parintilor, ne este teama sa citim partile negative din povesti, insa este bine sa facem asta pana la o anumita varsta. Dupa aceea, ei vor sa simta in poveste ca viata are si o parte mai grotesca. Copiii vor sa traiasca teama cu ajutorul povestilor. De aceea, primii oameni care au scris au folosit ca tema partile intunecate ale omului si ale lumii si vorbeau despre fricile noastre.

Ce se intampla in creierul nostru atunci cand povestim? Cele doua emisfere colaboreaza – emisfera stanga, responsabila cu logica, ne face sa intelegem sensul cuvintelor, iar partea dreapta responsabila cu emotiile ne face sa traim cuvintele din poveste, sa le simtim din punct de vedere emotional.

Rolul vindecator al povestilor vine din faptul ca atunci cand cel mic este implicat in poveste, creierul lui crede ca se intampla aievea, asa cum vrea el. In poveste totul este posibil. Copilul poate controla deznodamantul propriei povesti si ii da curajul sa puna in aplicare ceea ce si-a imaginat.

Luiza Pirvu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice a venit in fata parintilor cu sugestii creative de gustari sanatoase. Astfel am aflat ca orice aliment poate lua o forma speciala, care sa il determine pe cei mici sa il accepte. O poveste frumoasa si interesanta o sa trezeasca interesul pentru orice aliment nou si sanatos.

In plus, am aflat ca putem profita de placerea copiilor de afla „curiozitati” despre orice. Le putem povesti despre asemanarile dintre anumite alimente si organe pe care le ajuta sa functioneze optim. De exemplu: structura cascavalului seamana cu structura oaselor pe care le ajuta sa fie puternice, sectiunea unei ciuperci seamana cu urechea umana a carei buna functionare o sustine etc.

Copiii au participat la ateliere creative sustinute de prietenii nostri de la Teatrul Ion Creanga si Learning Hub. Cei mici au ascultat „Povesti din gradina de legume”, intr-un spectacol-atelier interactiv, si apoi au construit personaje din legume si fructe. Cei care au preferat un experiment de fizica distractiva au putut participa la „Povestea bulei de aer”.

Campania Spune Da creativitatii s-a desfasurat pe o perioada de doua luni si a avut ca obiectiv incurajarea creativitati copiilor si sustinerea rolului povestilor in dezvoltarea cognitiva si emotionala a a acestora.

conferinta social moms sustinuta de Danonino Campania s-a bucurat si de sustinerea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si Inspectoratului Scolar Bucuresti care au contribuit cu scenete scrise de copii, dintre care doua au fost premiate.

Evenimentul a fost moderat de Ioana Ginghina, actrita si fondator MiniArtShow.

Conferinta Socia Moms s-a transmis LIVE pe socialmoms.ro si www.desprecopii.com si a fost urmarita online de peste 16.000 de parinti, iar inregistrarea va fi disponibila pe socialmoms.ro.

Parteneri media: desprecopii.com, qbebe.ro, mamicamea.ro, sfatulmamicilor.ro, gokid.ro, kidsnews.ro, mamica.ro, elacraciun.ro, taticool.eu, voios.ro, urbankid.ro, meseriadeparinte.ro, blogintandem.ro, fricidemamici.ro, ruxandraluca.ro, iulianaroca.ro, frunzaresc.eu, mamdematei.wordpress.com, pisicapesarma.ro, educatiecudragoste.ro, roxanadulgheru.ro

 

 


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU