Crângul MNAC | un maraton de activități pentru copii și părinți

Sâmbătă 19 Iunie 2021
București

Please scroll down for English.

/RO: Sâmbătă, 19 iunie, ne jucăm în fața muzeului și ne bucurăm de artă și natură în familie! Fie că vom avea parte de vreme frumoasă sau capricioasă, ne vom asigura că vom putea găzdui activitățile plănuite, cu multe zâmbete și voie bună.

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologica Romana în crângul verde din fața MNAC. 36 de surse de inspirație pentru atelierul de stencil cu păsări, o inițiere cât se poate de artistică într-un univers înaripat plin de surprize.

Potrivit pentru: copii începând cu vârsta de 4 ani și adulți. Atelierele sunt incluzive, toți copiii cu dizabiltăți sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice.

CÂND: sâmbătă, 19 iunie, 11:00 – 18:00

UNDE: pe platfoma din fața MNAC, terasa MNAC și în expoziția „Văzând Istoria”, etajul 1.

ACTIVITĂȚI:

🟢 ateliere pentru copii: stencil cu păsări, coregrafie și mișcare, arhitectură și urbanism, lectură despre natură
🟢tururi ghidate pentru părinți și copii
ACCES: Participarea la fiecare atelier costă 40 lei (include și intrarea în muzeu). Accesul pentru adulții însoțitori este gratuit.
Accesul la ateliere se face numai pe baza înscrierii în prealabil pe mail.

Înscrierea se face la adresa [email protected], menționând atelierul, numele participantului / participanților, precum și vârsta. Participarea la ateliere se va face pe baza confirmării primite pe mail.

Biletele pot fi achiziționate atât la intrarea în muzeu, cât și online: https://mnac.ro/tickets/83/Bilete/53.
PROGRAM

// PE PELUZA DIN FAȚA MUZEULUI, CU VEDERE LA #CrângulMNAC

🟢 11:00 -12:30 | Atelier de stencil cu păsări pentru copii
Inspirat din fauna înaripată ce se adăpostește în spațiul verde din curtea Palatului Parlamentului

🟢 13:00 – 14:30 | Atelier de stencil cu păsări pentru copii
Unde: pe asfaltul din fața muzeului. În caz de vreme nefavorabilă, cele două ateliere se vor muta în cafeneaua muzeului.
Vârstă: 7 ani+
Capacitate: 10 copii / în limita locurilor disponibile

Societatea Ornitologică Română a identificat 36 de specii de păsări care trăiesc în arealul din proximitatea muzeului nostru. Împreună cu Irina Cangeopol, le vom cunoaște din fotografii și vom afla mai multe despre ele într-o lecție multidisciplinară, le vom schița în creion, apoi vom învăța cum se realizează un stencil pornind de la o imagine, o bucată de carton și un foarfece.

Irina Cangeopol este artist, profesor de artă și specialist în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă „Mișcare și culoare”, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.

🟢 16:00 – 17:30 | Atelier de introducere în arhitectură și urbanism
*În cadrul proiectului Mișcare și culoare
Unde: peluza verde din fața muzeului. În caz de vreme nefavorabilă, atelierul se va muta în cafeneaua muzeului.
Vârstă: 6 ani+
Capacitate: 10 copii / în limita locurilor disponibile

Pornind de la peisajul în care urbanul și natura se întâlnesc în spațiul din fața MNAC, Cosmina David îi invită pe copii la un atelier de introducere în arhitectură și urbanism. Cei mici vor descoperi elemente arhitecturale specifice stilului eclectic și vor realiza în acuarelă schița unui detaliu arhitectural observat pe fațada Palatului Parlamentului. După explorarea spațiului verde din curtea muzeului, Cosmina le va vorbi celor mici despre valoarea (naturală, culturală, socială, memorială și economică) a grădinilor din jurul clădirilor, iar aceștia vor schița în culoare o posibilă soluție de activare a spațiului verde pentru comunitate. Vor fi încurajați să gândească un spațiu incluziv (pentru toți copiii) și accesibil pentru persoanele cu dizabilități.

Cosmina David este arhitect de interior, cu o pasiune neîntreruptă pentru desen. Crede că educația holistică și incluzivă, comunicată prin artă, va produce rezultate mai blânde și mai umane.
Programul Mișcare și Culoare pentru formarea tinerilor educatori culturali 2020-2021 este un program de formare practică și teoretică în tehnici specifice educației non-formale prin cultură, aferente metodei de lucru a proiectului Mișcare și Culoare.

// PE TERASA MNAC, ETAJUL 4

🟢 11:00 – 12:00 | Atelier de coregrafie și mișcare inspirat din biodiversitatea Crângului MNAC
*În cadrul proiectului Mișcare și culoare
Un atelier ce își propune să integreze dimensiunea cognitivă cu cea emoțională, kinestezică și de conștientizare a propriului corp, ca instrument și subiect al exprimării prin artă.
Unde: pe terasa MNAC, etajul 4. În caz de vreme nefavorabilă, atelierul se va muta în sala Auditorium de la etajul 4 al muzeului.
Vârstă: 5 ani+
Capacitate: 15 copii / în limita locurilor disponibile
Mihaela (Mia) Iosif activează în pedagogia dansului de peste 10 ani. Din anul 2012, este profesor (și ulterior director) al școlii „La Sylphide-Balet Recreativ București”, iar în 2017 devine secretar general și membru în consiliul director al „Uniunii Artei Coregrafice din România”.
Mișcare și Culoare este un program multianual conceput de Asociația Secția de Coregrafie, realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional AFCN. Programul pornește de la proiectul cu același nume, demarat în anul 2017, nominalizat în același an la Premiile AFCN pentru inițiative interdisciplinare și premiat cu Locul 1 în cadrul Galei Societății Civile 2018.

Mișcare și culoare propune un nou tip de educație culturală care integrează dimensiunea cognitivă cu cea emoțională, kinestezică și de conștientizare a propriului corp ca instrument și ca subiect al exprimării prin artă. Pornește de la ideea că toate artele se întrepătrund, că domeniile științifice și tehnologia se interconectează cu arta, precum e lumea pentru care îi pregătim pe copii să devină adulți fericiți și bine integrați, acest puzzle – lumea contemporană. În consecință, programul sugerează o abordare a educației prin artă într-un mod ce cuprinde mai multe domenii de referință, cu pornire de la specificul și nevoile proprii vârstei, dar satisfăcând înainte de toate nevoia copiilor pentru joc – înțeles ca element cheie în dezvoltarea societății și acumularea de cunoștințe.

🟢 16:00-16:45 | Lectura de după-amiază pentru cei mici

O reproducere live a serilor de lectură pentru cei mici – desfășurate în fiecare vineri seara online. Sesiunile de lectură de vineri seara vă propun să descoperiți, săptămânal, câte un titlu de pe rafturile bibliotecii MNAC, alături de specialiștii din cadrul muzeului și de invitații lor.

🟢 17:00-17:45 | Lectura de după-amiază pentru cei mici

Un proiect prin care ne propunem ca, timp de aproape o oră, să explorăm împreună lumea artei contemporane. Ne vom întâlni cu cei mai apreciați invitați ai programului Seri de lectură la MNAC, aventurându-ne în lumea misterioasă a artei.
Unde: pe terasa MNAC, etajul 4. În caz de vreme nefavorabilă, cele două ateliere se vor muta în biblioteca muzeului.
Vârstă: 4 ani+
Capacitate: 20 copii / în limita locurilor disponibile
Accesul este gratuit.
Moderator: Astrid-Isabela Bogdan este bibliotecar și educator muzeal la MNAC, a studiat istoria artei și științe juridice, iar în prezent este membru în echipa de voluntari a Institutului Național al Patrimoniului. A coordonat diverse evenimente dedicate tinerilor, atât la nivel intern, cât și la nivel extern, precum cele organizate de Catedra UNESCO din cadrul UCDC.

Invitați:

Cătălina Cucu, ilustrator al colecției ,,Melciulică’’ și al programului educațional InfinitEdu.ro
Simona Sava, autor al titlului ,,Mi-a rămas dulapul mic’’

TURURI GHIDATE

// TUR GHIDAT PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI

🟢 16:30 – 17:30 | Introducere în arta contemporană românească pe înțelesul copiilor
cu Irina Cangeopol
Tur ghidat prin expoziția colecției MNAC – Văzând Istoria | 1947-2007. Colecția MNAC
Vârstă: 5 ani+
Capacitate: 15 persoane / în limita locurilor disponibile
Irina Cangeopol este artist, profesor de artă și specialist în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă „Mișcare și culoare”, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 19 Iunie 2021

Program:
11:00 - 18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Național de Artă Contemporană

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Izvor 2-4, aripa E4

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL