Creaturi şi creaţii din hârtie

20 Iunie - 18 Iulie 2012

Atelierele de origami „Creaturi şi creaţii din hârtie” fac parte din programele educative pentru copii organizate de Muzeul Grigore Antipa in perioada verii. Informatii complete despre toate programele gasiti aici.

Talismane japoneze – bile din hârtie

Atelier 1 (20 iunie): “Kusudama – model tradiţional”
Atelier 2 (27 iunie): “Un amalgam de culori – Tornillo”
Atelier 3 (4 iulie ): “Origami din pentagoane – Ador”
Atelier 4 si 5 (11 si 18 iulie): “O bilă cât două – de la Oriro la Oriro Compus”

Mai precis:
Acest modul îşi propune iniţierea participanţilor în arta împăturirii bilelor de hârtie. Cunoscute sub numele de kusudama, acestea sunt tradiţional japoneze şi poartă rolul de talismane, fiind dăruite cu ocazii speciale: nunţi, nasteri, botezuri. Se oferă şi în cazul în care un membru al familiei se îmbolnăveşte, asa cum chiar numele lor o spune: kusu = medicină, tama = minge, kusudama = bilă medicinală. Se realizează din mai multe piese care apoi sunt asamblate, permiţând fiecăruia să-şi folosească creativitatea şi inventivitatea în alegerea şi aranjarea culorilor.

Cu cine?

“Ne numim Adina Păun, Andrei Rusu şi Horaţiu Petrescu şi suntem membrii fondatori ai Asociaţiei de Origami România.
Pasiunea noastră pentru origami a început acum 4 ani şi jumătate, fiecare dintre noi descoperind-o într-un mod individual. Această artă ne-a adus împreună, deşi domeniile de activitate în care profesăm sunt total diferite şi chiar fără legătură cu domeniul artistic în sine: Andrei este pilot, Horaţiu este inginer IT, iar Adina învăţătoare. Forumul Origami România (www.origami-romania.ro) are în prezent peste 1000 de membri şi este prima comunitate online de origami.

Pentru noi orgami este un hobby, o modalitate de relaxare şi o artă care ne provoacă să realizăm lucuri cât mai interesante dintr-un material aparent banal. Ne dorim şi sperăm că pasiunea noastră să-i molipsească şi pe alţii, având credinţa că arta plierii hârtiei este un lucru pe cât de frumos, pe atât de simplu şi accesibil tuturor.”

Cât costă?

Preţul pe modul este de 130 ron/ de participant, ceea ce înseamnă 26 ron/ pe sedinţă. Înscrierile se fac la [email protected] sau la nr. telefon 021/312.88.26, int. 316 sau tasta robot 3

 

Detalii Eveniment

Perioada:
20 Iunie - 18 Iulie 2012

Ora incepere:
17:30:00

Ora terminare:
19:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL