Croitorul de cărți, de Monica Pillat | Lansare de carte

Sâmbătă 12 Octombrie 2019
București

Editura Baroque Books & Arts vă invită sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Croitorul de cărți” de Monica Pillat. Invitați, alături de autoare: Ioana Pârvulescu, Liliana Ursu, George Ardeleanu. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Cititorii Monicăi Pillat vor fi surprinși, cred, de aceste fantezii onirice pline de prospețime. Trei proze între care există coridoare secrete și o singură idee călăuzitoare: oricare dintre noi poate deveni personaj, viața ni se poate transforma pe neașteptate în ficțiune, iar revenirea deplină la ce-am fost nu mai e posibilă. Cărțile sunt viață, viața este ca o carte și, la un moment dat, e greu să le mai distingi.
Un triptic ludic, cu ecouri din romanul-foileton de secol 19. Un joc cu noi, cititorii de azi. Un pahar plin de spumă, ca șampania. Dar să nu ne lăsăm înșelați de aparențe: între capcanele întinse cititorului la fiecare cotitură a narațiunii, cea mai primejdioasă este plasa deasă a melancoliei.
Cel mai mult mi-a plăcut Jocul lui Sebastian Onir, miezul volumului, în care am văzut ecouri din Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian, din Pirandello, din Borges și din postmo­derniști. E dramatică (ar putea fi chiar dramatizată!) și are vrajă. Alunecarea din realitate în ficțiune și înapoi e făcută cu măiestrie și, în ciuda afinităților cu cei pomeniți, proza e vădit originală. Deghizări dezvoltă triunghiul amoros clasic, dar pendularea personajului Flavia între cele două lumi – una reală și una inventată – este, din nou, scutul contra banalității. Ca și cum încheie simbolic întreaga construcție (scrisul este un ca și cum), accentuând umbrele personajelor.“ – IOANA PÂRVULESCU

Participarea este gratuită și se face în baza unei rezervări prealabile.

Detalii: https://www.facebook.com/events/1252857568217744/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 12 Octombrie 2019

Program:
17:00 - 18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Libraria Humanitas Cismigiu

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL